夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我知道, 自己在找麻煩, 但請大家給我一些時間, 聽一聽.

他是我的初戀情人, 我們的開始, 在高中畢業以後, 快愛得很熱.
可是, 見面的時間, 總是很少, 而且, 他說話不多. 似有還無的愛情, 很快沒有了.
一年之後, 我在電話中提出分手, 然後, 也沒有再見了.

廿年後, 他突然再次出現, 並說, 仍很掛念我. 他說, 當年跟我一起的同時, 因為, 已經有了女朋友, 而且準備結婚, 所以很掙扎, 他很愛我很不捨得放手, 只是, 我當時提出分手, 他覺得是天意. 但多年以來, 他說總不能忘記我.

而我, 亦已婚, 有一個很好的老公. 再遇上他, 我竟不能自控地再愛上他.

為何自己會這樣? 我也不明白.

但是他, 我更不了解, 為何會有這樣的想法?

我已經不是年輕, 用不著回頭跟我糾纏.

若是愛我, 為何會選擇她?

現在, 他每天也關心我, 給我電話, 感覺很愛, 但大家也不敢行前一步, 很苦.

我感到自己精神上已經完全出軌了.

如何是好?

男爵府

放棄, 當年他放棄你, 你就應把他放下,

你點知他現在仲有冇同她一起, 他講你不要信,

而且 有一個很好的老公, 仲想點?

別墅

回覆:小林明子 的帖子

小林明子,你已有一個好老公,何必再做成無謂嘅傷害及痛呢?

永遠都係,得唔到嘅野我地會有幻想,諗得好完美!耐左,你可能會發覺對方嘅缺點而後悔!

珍惜眼前人吧!

公爵府

我係您, 換左個電話號碼, BLOCK 晒可以來往的方法

老實講, 佢結左婚仲來找您, 亦明知您結左婚, 攪事....
衰D講 - 佢係賤人一個....

好明顯厭倦了自己老婆, 想搵個無手尾跟既.

樓主, 不值得為一個衰人放棄自己大好家庭.....BLOCK 晒佢啦...唔好再想. 想下您老公對您點好, 仲好啦

chingoi    發表於 15-3-20 23:04
kate830    發表於 15-3-20 21:41
peggypeggy820    發表於 15-3-20 17:00
funfun759    發表於 15-3-20 15:40
babyhoi    發表於 15-3-20 14:55

翡翠宮

得唔到既永遠都係最好

Vividada4472    發表於 15-3-20 14:56
KY34D    發表於 15-3-20 14:33

複式洋房

回覆:小林明子 的帖子

珍惜眼前人,得不到既永遠覺得最好

瑪瑙宮

不切實際, 理得佢乜原因搵您, 您係人妻佢就唔應該 '了' 您.

都話人妻最好食, 又乾淨又唔洗錢唔會嘈結婚唔會嘈生囝, 您夜晚 and holiday 要照顧屋企, 佢大把時間溝第條囡.

您話您離婚跟佢, 問佢幾時同您結婚點安置您, 睇佢點講.

子爵府

自討苦吃
有本事兩個離婚再一齊
唔好自私自利講愛講無謂野
離婚再相愛話之理
做唔到咪斷曬所有聯絡囉....
講到尾係貪心
想一得二
未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

忘記他吧。依家有很好既家庭,何必再想太多無謂事情,冇得翻轉頭啦。大家都有家庭,唔可以傷害對方既另一半,及早抽身走人。有好多事、物、人係沒有最好只有更好,唔通要見一樣就拋棄一樣?好多野係藉口來嫁炸,佢如果愛你會同第二個結婚?仲愛你會甘耐冇搵你?對方目的係咩唔猜測,但係一個男人可以背叛跟隨自己20年既老婆去講d咁唔負責任既野,你就知道佢份人唔方好得去邊,他朝一日同樣會咁樣對第二個。為咗愛你既家人,盡早斷咗呢d曖昧關係

男爵府

回覆 koko2000 的帖子

agree我覺得個男人根本想搵SP,搵個易呃既,又結咗婚既,爽手凈腳。一定係厭倦咗個老婆,就搞搞震。講笑咩,愛樓主早就娶樓主啦,洗20年後先來講呢d

子爵府

eggpudding 發表於 15-3-20 14:37
自討苦吃
有本事兩個離婚再一齊
唔好自私自利講愛講無謂野
說得非常好, 竟然愛的這麼辛苦, 轟轟烈烈離婚再相愛

子爵府

回覆:很苦的四角關係

玩咩?後生又靚既時候都唔要你,揀第二個,仲結埋婚,宜家無聯絡20年!係20年,即無心靈交流情況下,人又老左,生左仔又殘左,佢先話愛你?請問你既賣點係咩呢?乾淨唔煩?有錢貼佬?sorry,講野係太直,不過係真心勸你要自愛!有幸福家庭,好丈夫,明知自己就快把持不住,係我會block晒佢任何野

子爵府

Lucky_lady 發表於 15-3-20 14:24
小林明子,你已有一個好老公,何必再做成無謂嘅傷害及痛呢?

永遠都係,得唔到嘅野我地會有幻想,諗得好完 ...
同意

"樓主" 明知是錯就唔好再和他有任何聯絡, 再繼續這樣, 妳會可以傷了自己更傷了你的好老公, 值得嗎?

Lucky_lady    發表於 15-3-20 21:36

子爵府

ms_ck 發表於 15-3-20 14:56
玩咩?後生又靚既時候都唔要你,揀第二個,仲結埋婚,宜家無聯絡20年!係20年,即無心靈交流情況下,人又老 ...

男爵府

搵你做SP jar

瑪瑙宮

小林明子 發表於 15-3-20 14:18
廿年後, 他突然再次出現, ...
我諗多少有点聯絡吧, 唔係佢點突然出現?

大宅

是樓主的初戀.....可能好難忘, 可能有好多原因好想繼續, 但想一想, jm得意見不是沒有道理.
明白, 你的感受, 即使, 這男人是真的愛你, 但你們又可以背負一世罪名嗎?

最愛的人, 不是身邊的人, 是一種美麗的遺憾, 是因為得不到吧!
若你想一想, 回到當初, 你為何會愛你老公, 我想, 你會容易放下.
畢竟, 現代的男歡女愛, 來得易, 去得快. 我深信, 珍惜眼前人, 是你最好的選擇.

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

好明顯佢想食散餐你自己小心啲再諗下

翡翠宮

我完全唔睇什麼道德什麼一紙婚書, they meant nothing to me.

你咁鍾意佢, 佢又咁鍾意你.

咁啦, 係佢approach 你既, 你叫佢返去即刻離婚; 再追過你. 唔好日日背住個老婆講廢話; 做番個男人要做既野.
當然啦, 你為表誠意, 你都要離喎; 唔好到時搞到人地半天吊.

如此這般, 我就信係真愛; 亦誠意可嘉.
(唔係厄你, 真人真事發生過; 所以只要有誠意, 萬事都有可能. 旁人亦無話可說.)

大宅

大家也已是成年人, 應該可以控制自己繼續錯下去吧! 有些愛, 總是帶有遺憾的。 當你忍唔住繼續行落去, 錯落去, 結果也只能令你更後悔! 何必呢! 人們選擇不顧後果的錯愛, 也只因現在太幸福, 没有激情吧!

首頁

尾頁

跳至