跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我依家係14weeks, 前日去照oscar,醫生只是在bb個肚度睇左一睇,就話應該係女。
你地知道bb係仔定女未?

子爵府

我作日檢查, 13 weeks 多, 醫生問我想唔想知性別. 我話冇所謂.

醫生話係仔. 仲比jj 我睇.

我都係信一半. 因為太早, 好易睇錯. 都係等我照4D先作準.

民房

我都好想知,照oscar時問醫生佢話要位置好o岩先睇到...
下星期做例檢再問過.. hehe

大宅

回覆 #1 petunia 的文章

我前幾日12wks照oscar,全程只照到bb側面(度頸皮),但醫生話好大機會係女,好鬼失望,阿b又冇 "mak" 大脾,都唔知佢點睇,我老公話佢都唔知係咪順口開河!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我噚日14W去覆診, 醫生問我12W照OSCAR時PWH有冇同我講仔定女, 佢又再reconfirm多次...係仔! 仲zoom比我睇添!

大宅

我前日16weeks, 好期待, 勁問醫生係仔定女... 點知bb"喬"腳坐,遮到實一實 =.=" 醫生話點整都睇唔倒 =.=" ... 激屎!! ... 希望 20weeks去照"結構"時會知啦...
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

大宅

係lor,我照oscar時個bb對腳都係交叉左,都唔明點解佢咁快就講係女仔了。

不過,就算係女都唔駛唔開心吖,我做左女仔咁多年,都覺得好呀。

大宅

我13週去照 , e生話好有可能係囝 , e生指比我睇大脾中間隱約見到3點白色 , but e+仲早 , 唔100% sure .
我已經有個囝9個月大 , 當然恨囡啦 , 而且可幫囡囡扮靚 .
但諗深一層 , 生多個囝都好 , 慳返好多$ , 兩兄弟又有伴玩 .
點都好啦 , bb健健康康最重要 .
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

民房

原文章由 csmc88 於 08-6-20 01:42 發表
我前幾日12wks照oscar,全程只照到bb側面(度頸皮),但醫生話好大機會係女,好鬼失望,阿b又冇 "mak" 大脾,都唔知佢點睇,我老公話佢都唔知係咪順口開河! ...

多數而家醫生係照恥骨, 照到恥骨,好大機會係女.女

複式洋房

上星期做oscar時, 醫生話小BB, 可能係囡囡呀, 小BB好唔知醜不停打開大脾, 我都睇到中間無嘢, PAPA都睇到,好開心, 因為我兩公婆已有個大仔16個月, 今胎好想係個囡, 希望小BB唔好長出 '姑姑仔' 呀!!

大家睇吓穎言BB的生活點滴
http://hk.myblog.yahoo.com/annkaybaby

別墅

睛靈勳章

照oscar時醫生話九成係孖仔,真係唔係好想相信,事關我已經有個仔了,孖女,龍鳯胎都好,點都想有個女.
但最近再照, 點照都係仔呀.....

民房

我16週照超聲波時,醫生問我想唔想知性別,我話想,佢話應該係仔,九成機會係。我自己鍾意女多d,因為女大多數乖d靜d,不過既然係仔都ok,因為我想生兩個,如果一仔一女都幾好,但就希望將來嗰胎真係女啦,否則兩個仔都會幾煩,亦相信會幾失望,無得幫佢扮靚着裙仔。

民房

我12weeks去照oscar, BB直頭面對住我, 不過醫生都話唔知係仔定女, 佢話太細好難睇, 我想生女, 因多好似感覺乖d, 我老公就想生仔, 所以我而家特登講佢知係女.....到時眞係女嘅話, 佢都無甘失望

大宅

原文章由 puggyelena 於 08-6-22 00:59 發表
我12weeks去照oscar, BB直頭面對住我, 不過醫生都話唔知係仔定女, 佢話太細好難睇, 我想生女, 因多好似感覺乖d, 我老公就想生仔, 所以我而家特登講佢知係女.....到時眞係女嘅話, 佢都無甘失望 ...

我星期五個日去左照oscar,個醫生話我知大多數係女呀,所以我都好開心,因第一胎係仔仔,哈哈

民房

Dr. said that it's a boy on Thursday. We were so happy because I already got a daughter who is 17 months old. Now I got the word :'Ho' Ha Ha !!!

原文章由 LAMSON媽 於 08-6-22 02:49 發表

我星期五個日去左照oscar,個醫生話我知大多數係女呀,所以我都好開心,因第一胎係仔仔,哈哈

大宅

生日快樂 !

原文章由 avisf 於 08-6-21 22:54 發表
照oscar時醫生話九成係孖仔,真係唔係好想相信,事關我已經有個仔了,孖女,龍鳯胎都好,點都想有個女.
但最近再照, 點照都係仔呀.....
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

別墅

我係威院照oscar時e生話7成係女,但過左幾日,因為流啡去睇私家,私家e生就話係仔,仲話照到啫啫,都唔知信邊個好

大宅

其實,幾時先可以肯定係仔定女架?(當然係生出來之前...)

大宅

我嚮 pwh 照 oscar, 醫生話 bb 太細個照到都唔準, 最後無幫我地照到...

其實去到幾多個 week 照出黎先準?

男爵府

我照oscar醫生都唔肯定話睇唔清..佢話16周照就多數肯定喎

首頁
12345...6

尾頁

跳至