懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 LOVEBB88 於 08-6-26 16:50 發表
我宜家都係7年抱3,如果我唔係2006年小產o左,我應該都係6年抱3。陀到第3個要仲小心d,因為有頭兩個要照顧,身心都會疲累d。

陀到第3個要仲小心d,因為有頭兩個要照顧,身心都會疲累d。 x 2 --- Agreed..

禁止訪問

大宅

原文章由 ChicChi 於 08-6-28 21:01 發表
我想生3個, 而家是第一個, 因為個bb太大, 醫生recommended我開刀, 我想問, 第一個開刀, 係咪以後再生都要開刀? 我好想順產呀!

I heard from my friend that if 第一個開刀, the 2 nd one could be 順產. If 第一個開刀, the 2 nd one also 開刀, the 3 rd one should be 開刀 also.

禁止訪問

大宅

原文章由 ChicChi 於 08-6-28 23:36 發表
thanks! hope that i can 順產 next time la!

You are welcome. Hope all mummy deliver smoothly and have healthy bb !!

大宅

原文章由 vitasoy910 於 08-6-28 00:48 發表

我囡囡而家差唔多2個月lu...hahahha我都有唸過大左同佢去洗手間既問題架,,我好怕dirty...好驚比佢坐左落去會有菌..我自己去街廁所都令空,,但到時個囡大左..真係唔知點喇..
敢你有幾多個小朋友呀??? ...

我宜家陀緊第3個la。haha我都諗過好多方法同佢點去出面d洗手間,出面既廁所真係好dirty,最後我覺得最好係要佢面向坐廁,個頭記住提佢向上,mud係廁所上面去。我驚d廁所板clean 極都唔夠乾淨。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

男爵府

請問下順產了3個bb的媽咪:

你們有沒有陰道鬆弛/失禁的問題?

仲有, 生完第2個, 會不會有小小子宮下垂?

因為我驚愈生得多, 下面會愈鬆 ... 所以唔知好唔好全部順產

大宅

This is my third time pregnancy with 32 weeks ( boy), EPD: 2008-08-27. My firsand second time are also 順產 in QEH.
For my first and second delivery, 沒有失禁問題 (because the nurse will ask you to do exercise on 會陰). Morover, when ML with husband, still tight and 沒有陰道鬆弛

大宅

原文章由 LOVEBB88 於 08-6-30 09:50 發表

我宜家陀緊第3個la。haha我都諗過好多方法同佢點去出面d洗手間,出面既廁所真係好dirty,最後我覺得最好係要佢面向坐廁,個頭記住提佢向上,mud係廁所上面去。我驚d廁所板clean 極都唔夠乾淨。 ...

I will clean the surrounding of toilet by alcohol and put tissues on it so that she can sit there for "VEVE'

大宅

原文章由 ChicChi 於 08-6-28 21:01 發表
我想生3個, 而家是第一個, 因為個bb太大, 醫生recommended我開刀, 我想問, 第一個開刀, 係咪以後再生都要開刀? 我好想順產呀!

我生第一個早17日開刀,bb重7磅2,第二個早11日開刀,bb重差唔多8磅,今胎醫生要我控制飲食,唔好食咁多甜o野,因為bb比正常大,醫生話通常係一胎比一胎重,所以我宜家都控制緊。我今胎自己都冇咩點重,宜家26w,重6-7磅,bb重約2.4磅。

[ 本文章最後由 LOVEBB88 於 08-7-7 09:44 編輯 ]

大宅

紮唔紮好呢 ! 紮就可能有負面影響, 唔紮又危險, 老公又唔肯紮 !

大宅

原文章由 Wongpuinok 於 08-7-7 14:03 發表
紮唔紮好呢 ! 紮就可能有負面影響, 唔紮又危險, 老公又唔肯紮 !

我都仲未決定,不過我老公都肯去紮。

大宅

原文章由 LOVEBB88 於 08-7-7 15:28 發表

我都仲未決定,不過我老公都肯去紮。

您又好喇 !
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

伯爵府

大家好呀,我啱啱知道有左第三胎,
大仔7歲,細仔3歲,希望尼胎係女尼啦.

大宅

我有三個小朋友..
大仔快5yr
細仔2yr幾
肚入面個果四個月啦..

我最怕肚入面個果有事因為剛剛有左大細仔就出水痘所以我好擔心同唔開心.現在成日同自己講要接受一齊..(天意).我無做抽羊水..

另外,我老公司水出現問題佢就快被人炒..所以...

大宅

原文章由 anson2007 於 08-7-7 17:46 發表
大家好呀,我啱啱知道有左第三胎,
大仔7歲,細仔3歲,希望尼胎係女尼啦.

Welcome, I am Joanne ,
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

原文章由 aria 於 08-7-7 20:38 發表
我有三個小朋友..
大仔快5yr
細仔2yr幾
肚入面個果四個月啦..

我最怕肚入面個果有事因為剛剛有左大細仔就出水痘所以我好擔心同唔開心.現在成日同自己講要接受一齊..(天意).我無做抽羊水..

另外,我老公司水出現問題 ...

I am Joanne. Welcome.

伯爵府

有左5,6周度啦,預產期係3/3/09,
係意外尼嫁,生完都係紥左佢啦.
好怕又有意外呀.

大宅

原文章由 anson2007 於 08-7-7 21:50 發表
有左5,6周度啦,預產期係3/3/09,
係意外尼嫁,生完都係紥左佢啦.
好怕又有意外呀.

I also want to do that cause my husband won't do that.

大宅

好開心見到有咁多3個小朋友既媽咪,宜家陀住個肚拖住兩個出街,唔知係唔係心理作用,覺得人o地d 目光望住心裡會講......嘩......3個

首頁

尾頁

跳至