嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Pregnetic 報告返了是孖女。之前明明覺得仔女都冇所謂,順利生出來健康就好。完來自己都係想龍鳳胎。計隨機率龍鳳胎是一半,應該機會最大。孖仔or女才四份一機會。都有少少失望。
唔想自己和全世界都把她們互相比較(心想一男一女就冇咁多可以比較吧....起碼樣子不用比啦)
希望盡快收拾心情,我都唔想bb feel到我唔開心。

複式洋房

睇了一晚bb女靚裙仔,開心番d.
99反應都開心正面,只是最後講她朋友話如果1仔1女龍鳳胎就好了,不過到補了句仔女都好。
我諗可能個天都知我們冇精力應付湊男b,孖女已經是極限。朋友都不約而同説有報告話有兩個女的家庭最開心(唔知係指父母還是阿女最開心呢),就唔知係咪。
實際地想,我家的情況女女比仔在國藉上多一條出路,可能都是好事。

複式洋房

是啊!其實説到尾都係貪心不知足而已
最初就覺得健康就ok
有健康就會想比男女、之後就是會想有正常發育、之後就會想要好學校...
其實咁落去真的沒完沒了
一定要提醒自己要知足~~

複式洋房

是啊。原本打算等廿五週之後才開始買野,不過睇下靚又買d,靚又買d....(加上有親友二手衫),要開始收手了。
現在買個袋都同自己講:買靚少少唔緊要啦...可能留給阿女第二時用

複式洋房

回覆 anniter1000 的帖子

是的是的有朋友孖要每三個月定期睇兒科眼科,仲要大細孖不是同日覆診。健康真是最重要

複式洋房

回覆 ariellhy0305 的帖子

哈哈!你這幾句真是妙極了

首頁

尾頁

跳至