嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人4wk 去威院登記左佢只比得糖氏我做, 結構同其他檢查都無, 跟住6wk 再睇醫生, 先知係2個胎, 醫生話再信我同醫院講會唔同服務架喎。

想問大家知唔知。。因為已經登記左最快做糖氏係4月尾, 打電話去問只可以留言。。→_→ 又唔想再拎半日假走去問。。

想睇下大家知唔知

tks

大宅

冇! 唔會因為你陀孖會有特別服務或待遇! 只有特別差的服務或待遇, 5周去登記, 7周第一次去產檢先知係孖, 點知俾個登記大嬸話我: 車, 係孖你唔早講! 到20周見醫生, 俾醫生寸我, 孖B好易K型同好多唔正常, 同埋你得20周, 有咩事都救唔返...

大宅

冇!!!! 如果能力可以的話, 出去做t21 or nifty...
梁師奶  ❤ღ(。◕‿◠。)ღ Carmen

珍珠宮

引用:冇!+唔會因為你陀孖會有特別服務或待遇!+只

原帖由 lwylwck 於 15-03-23 發表
冇! 唔會因為你陀孖會有特別服務或待遇! 只有特別差的服務或待遇, 5周去登記, 7周第一次去產檢先知係孖, 點 ...
威院咁差?我係屯院照唐氏先知係孖,即刻安排見醫生,雖然都係要出去私家做nifty, 但結構都跟到好足,照左2次

別墅

回覆:想問威院生孖係咪有特別服務待遇呢

Qe好好,知道係孖就轉左去多胎部由高級醫生每次照超聲波,有oscar有結構,跟到好足架

複式洋房

回覆:Sandy.hhp 的帖子

威院覆左我啦。叫我盡快拎埋醫院封信同較早前已登記左既文件再去醫院再做登記,但會proivde d 咩就唔知。。明天去完再話比大家知。。
好慘生第一胎時又係得糖氏, 結構同其他檢查都無, 但我朋友又有。。到依家都唔知佢地點分配, 早去登記又係無,遲去登記又無, 希望明天會比返我就唔駛再去私家做啦麻

其實威院都唔係太差。。都係睇下咁啱遇到咩護士姑娘,因為到38週返威院檢查時知道我個女超大。。9磅3即要我留院再揀日子開刀啦。唔駛我擔心要自己順產。。。

複式洋房

我覺得威記幾好喎,睇得好密,我開頭驚我有輸血症就每一兩星期覆診一次,每次都由教授睇症,仲幫我照埋結構(佢開頭話無得照結構,但有一次覆診幫我照埋)
不過唐氏我係出去照嘅

男爵府

回覆 afc 的帖子

威院有畀孖媽唐士期,但只做度頸皮(孖係得69%準)&結構期,明天到我結構期,我另有去私做左結構喇,因為之前姐妹話威院結構好馬夫....

複式洋房

回覆:JoCh 的帖子

頭先去左威院啦。。最終都係又得糖氏,不過我會照做, 自己再出去又做,可以比較個結果, 不過結構就無。。。只係可以提早4月中見醫生, 到時唔知會唔會有結構比我呢 ? 攪到我都唔知搵唔搵私家做好

男爵府

回覆 afc 的帖子

威院有無畀個結構妳都好喇,妳最好就係按18~22週而BOOK定個私家,當妳睇左私家既結構,妳會安心好多架^^如果4月中妳返去威院時,佢又畀個結構期妳,咁妳咪照睇囉,無舌底~或者妳到時先cancel私家個結構都得嘛~

複式洋房

引用:回覆 afc 的帖子威院有無畀個結構妳都好喇,

原帖由 JoCh 於 15-03-24 發表
回覆 afc 的帖子

威院有無畀個結構妳都好喇,妳最好就係按18~22週而BOOK定個私家,當妳睇左私家既結構,妳會 ...
又係呀..多謝你意見。。。
我第一胎又係咩都無全部要自己出去私家做,不過今次孖都係安全為上。。私家都做埋穩陣d .好。。。

多謝你回覆

複式洋房

回覆:JoCh 的帖子

想問各位jm.有冇做糖氏,結構同30wk 照4d 介紹

想搵d 平d ...
tks

大宅

我覺得威院跟得好好喎,每次都由高級醫生照超聲波,仲起碼照成20分鐘,仲講晒bb邊part打邊part,結構又做埋(基本上每次都好次照結構咁)。唐氏佢會建議你自己出去再做,喺34號窗有中大專門驗的,由中大教授負責驗,我都覺得好pro,暫時黎講我對威院都好滿意

子爵府

回覆 AGa1111 的帖子

TMH 應該唔止,我個時係TMH都照左6-8次,次次都係高級醫生照

複式洋房

引用:我覺得威院跟得好好喎,每次都由高級醫生照

原帖由 littlebread 於 15-03-25 發表
我覺得威院跟得好好喎,每次都由高級醫生照超聲波,仲起碼照成20分鐘,仲講晒bb邊part打邊part,結構又做埋 ...
下點樣分邊個高級醫生邊個唔係架 佢成日叫我去x光部俾啲姐姐照超聲波架咋喎

大宅

回覆:shirley11945 的帖子

幫我照個醫生要帶住啲實習老師架,我問過裏面識得既人話佢已經係高級教授,只做檢查唔會開刀

首頁

尾頁

跳至