夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

明年就係同老公一起10周年啦
我好想現在就計畫整份禮物給我老公作為一個好好的記念品
但我諗左好耐都諗唔到送咩比我老公
各位靚女或靚媽咪可以提供意見嗎 thx all ^^

大宅

我哋好難比到意見妳bor, 妳不如問問妳D朋友啦! 佢哋清楚妳哋多D嘛~
2個寶貝~雅詠&灝泯

男爵府

原文章由 may0221 於 08-6-20 23:50 發表
各位靚女或靚媽咪可以提供意見嗎 thx all ^^ ...

初初結婚時做了一對金介子,十年後變了型,我倆做過一對黃白金介子,介子後面刻有10週年記念和大家名字,因介子是代表婚姻,日日戴住,我覺得很有意思

大宅

我覺得你如果有時間, 可以將由相識到結婚後的十年的相片 (當然, 選一些最重要, 有明顯改變的相片), 拿去copy一些出來, 整個回憶錄, 唔著整隻dvd 寄返比佢收, 唔好寫係邊一個, 咁佢一定覺得好奇怪, 到佢睇到之後, 一定好開心.

我覺得, 名貴禮物隨時都可以買得到, 一份心思, 唔係人人都可以做到架.

洋房

^^

多謝各位提供的意見
戒指都唔錯喔
相片都唔錯喔
2個提意我諗我都會去做
真係好多謝各位比我的意見 thx all

大宅

原文章由 may0221 於 08-6-21 11:02 發表
多謝各位提供的意見
戒指都唔錯喔
相片都唔錯喔
2個提意我諗我都會去做
真係好多謝各位比我的意見 thx all

唔洗客氣, 最緊要有一個美麗既回憶. 係現今社會, 十年, 係一個好難得既數字呀, 好好珍惜呀.

子爵府

好媽媽勳章

其實兩夫妻一齊已經10年...唔係一件易事...當中一定有你地一齊開心既事...試下諗下係咩時候係你地最開心...一齊重溫下...一齊食飯...一路講...一路笑...我諗比起你送禮物比佢仲梗加珍貴...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

其實男人比女人簡單, 一個小禮物, 佢都可以好開心. 作為男人, 我覺得如果可以搵返10年前一齊嘅二人合照放落相架, 俾佢放o係公司, 等佢回憶一下, 已經好開心.

正日o個日, 如果可以請假, 就一齊請假, 去吓十年來值得紀念嘅地方, 一齊回憶吓已經相當好. 如果放唔到假, 去以前初拍拖嘅地方食餐飯都Ok o架啦.

我剛剛同老婆慶祝完拍拖八週年, 我都只係放工去花墟買咗束桔梗送俾佢, 跟住叫鐘點唔駛煮飯出街食, 老婆都好開心.

原文章由 may0221 於 08-6-20 23:50 發表
各位靚女或靚媽咪可以提供意見嗎 thx all ^^ ...

洋房

嘻嘻^^

真係好多謝各位的意見
感激 感激

洋房

唔巧意思@@

相片我會再從新晒多一套
用黎整落新的相薄之後再寫上對(老公)的10周年所有開心事
我諗我會去學整一對戒指
自己整比起買會有意思得多
但我又好驚整得唔靚~唔豬點算好
又怕老公見到醜樣唔帶
但 有冇人知道邊到有得學整戒指
真係非常感謝各位 thx all

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

恭喜哂你呀

別墅

原文章由 may0221 於 08-6-21 21:22 發表
相片我會再從新晒多一套
用黎整落新的相薄之後再寫上對(老公)的10周年所有開心事
我諗我會去學整一對戒指
自己整比起買會有意思得多
但我又好驚整得唔靚~唔豬點算好
又怕老公見到醜樣唔帶
但 有冇人知道邊 ...

不過講真, 踏實嘅男人真係唔多鐘意戴介指, 一來攞嘢唔方便, 二來做嘢唔好睇. 所以你預佢擺多過戴.

洋房

..........

又係喔 可能做野會令他唔方便
但我都會去做左先啦
佢唔帶都唔強逼佢帶
我諗他見到應該會開心
只要他開心就好啦
他如果唔帶 他一定會好好收藏好的
真係好多謝提供意見

別墅

有心理準備就好. 你地咁好, 唔想因為d小事有影響, 我先多口講多句. 其實d男人好要面, 你d禮物會俾佢d同事/朋友見到嘅話, 會一邊呻一邊哂幸福. 擧個例子, 我以前個老細, 個房有張成廿年前佢同老婆嘅合照, 佢都係一邊話老婆要佢放響公司, 一邊陰陰咀笑啦.

[ 本文章最後由 colinhoc 於 08-6-22 11:53 編輯 ]

水晶宮

我想去做抽脂...抽晒腰间肥膏...送返个葫芦身形做礼物...

首頁

尾頁

跳至