影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

JP 發表於 15-6-7 15:48
係入職最初個陣,佢向老父表白點解做蒙面俠
有咩! 忘記左我都係鍾意佢正經樣

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:JP+發表於+15-6-7+15:48+係入職最初

原帖由 kcm 於 15-06-07 發表
有咩! 忘記左我都係鍾意佢正經樣
呢度我記得。佢要做到高位先有能力幫阿爸翻案,但冇背景好難,所以做蒙面俠用非常手段破案上位

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 kcm 於 15-06-07 發表有咩!

原帖由 felixthemom 於 15-06-07 發表
呢度我記得。佢要做到高位先有能力幫阿爸翻案,但冇背景好難,所以做蒙面俠用非常手段破案上位

...
你冇棄?

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+felixthemom+於+15-06-07+發

原帖由 kcm 於 15-06-07 發表
你冇棄?
我睇到E4停咗等你評價
你知我睇戲好仔細㗎

水晶宮

引用:Quote:原帖由 kcm 於 15-06-07 發表你冇棄

原帖由 felixthemom 於 15-06-07 發表
我睇到E4停咗等你評價
你知我睇戲好仔細㗎
我估套劇暫時達吾到你標,我都係支持朱朱先睇,有d失望

禁止訪問

琥珀宮

回覆:朱相昱、金宣兒~~《蒙面檢察官》

終於睇咗2集,金宣兒演得就住就住,留意佢一演公職人員,佢就會面孔一塊板,《每天每夜》演個專責犯運古董調查員又係咁。反而演小人物,佢演得好放,可能考慮到角色身份,所以收歛情緒。

朱相昱維持水準,最喜出望外有我喜愛的演員嚴基俊,久未睇佢演嘅劇勒。

講番劇情,第2集個職業殺手殺死來自首嘅河大哲阿爸,有點奇怪,推理咁講,已經有代罪羔羊,犯不著再惹出事,做得越多越容易俾人發現,幕後黑手都係想快點結案啫,又攪多單謀殺案,唔合邏輯。

無論如何,為了班我喜愛嘅演員,點都要追哂佢。

rhinegarden    發表於 15-6-19 16:09

琥珀宮

回覆:朱相昱、金宣兒~~《蒙面檢察官》

終於睇咗2集,金宣兒演得就住就住,留意佢一演公職人員,佢就會面孔一塊板,《每天每夜》演個專責犯運古董調查員又係咁。反而演小人物,佢演得好放,可能考慮到角色身份,所以收歛情緒。

朱相昱維持水準,最喜出望外有我喜愛的演員嚴基俊,久未睇佢演嘅劇勒。

講番劇情,第2集個職業殺手殺死來自首嘅河大哲阿爸,有點奇怪,推理咁講,已經有代罪羔羊,犯不著再惹出事,做得越多越容易俾人發現,幕後黑手都係想快點結案啫,又攪多單謀殺案,唔合邏輯。

無論如何,為了班我喜愛嘅演員,點都要追哂佢。

伯爵府

引用:終於睇咗2集,金宣兒演得就住就住,留意佢

原帖由 SandyKL 於 15-06-17 發表
終於睇咗2集,金宣兒演得就住就住,留意佢一演公職人員,佢就會面孔一塊板,《每天每夜》演個專責犯運古董 ...
金宣兒後面同田光烈對手戲又精彩返
朱朱同生母對手戲都好睇

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 15-06-17 發表終

原帖由 JP 於 15-06-17 發表
朱朱同生母對手戲都好睇
期待中。

男爵府

2018復活節勳章

JP 發表於 15-6-17 23:39
朱朱同生母對手戲都好睇
編劇卑D心機啦唔該, 唔好糟蹋兩位好演員。

伯爵府

回覆 rhinegarden 的帖子

《蒙面檢察官》曝片場照 朱相昱金宣兒默契十足

KBS 2TV水木劇(週三週四播出的劇集)《蒙面檢察官》劇組公開了一組主角朱相昱和金宣兒的片場照。

今晚(6月24日)播出的第11集中,河大哲(朱相昱 飾)和柳敏希(金宣兒 飾)決定統一戰線聯手對付趙尚澤(全光烈 飾),柳敏希成為蒙面人以及檢察官河大哲的幫手。
公開的照片中,朱相昱戴著面具與金宣兒一同站在室外,金宣兒像是被綁架一般,但臉上卻露出了俏皮的笑容,整個畫面充滿了喜感。在另一張照片中,兩人一同坐在辦公室,若有所思地望著便條。
據悉,朱相昱與金宣兒在片場一同分析劇情、彩排練習動作,為了拍攝出完美畫面,兩人還不斷探討。

子爵府

2024年龍年勳章

今晚都播11集喇,但兩人都仲未有愛火化,好似得朱朱一廂情願

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 15-06-17 發表終

原帖由 JP 於 15-06-17 發表
朱朱同生母對手戲都好睇
終於睇哂,睇第16集結局篇完全令我迷惘,似乎好有邏輯,但又好難接得通。

可能前面講到趙相澤與姜賢雄過勁,把玩法律及檢察官於掌上,但到第16集崩解嘅理由唔夠強,但在編劇控制下,奇蹟接連出現,令人難以置信。

河大哲與柳敏熙感情線,去到第15,6集至明朗,有唔夠喉感覺。朱相煜應與金宣兒再合作一齣如《別有用心單身女》果類多啲感情對手戲就好勒。

總結,整齣劇構思唔錯,但編劇有點眼高手低,好多位令人感到又會咁嘅。萬難中完成,總算冇棄劇,突然似大肚婆喜嚐某種味道咁,想搵點甜啲嘅劇睇,恐怕唔係《陷入純情》就係《愛你的時間7000天》。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+JP+於+15-06-17+發表金宣兒後

原帖由 SandyKL 於 15-07-22 發表
終於睇哂,睇第16集結局篇完全令我迷惘,似乎好有邏輯,但又好難接得通。

可能前面講到趙相澤與姜賢雄過勁 ...
因為真心欣賞朱相昱同金宣兒才有耐性睇晒!
故事無吸引力,寫愛情既不浪漫又不甜蜜,寫親情也沒有預期的衝激及感人!
韓劇作家似有江郎才盡之隱憂,襯唔起優秀的演員!
愛你的時間仲未有高潮及張力,反而我的鬼神大人有驚喜

侯爵府

好媽媽勳章

SandyKL 發表於 15-7-22 00:13

可能前面講到趙相澤與姜賢雄過勁 ...
這劇浪費全部好戲之人。

子爵府

JP 發表於 15-7-22 20:31
故事無吸引力,寫愛情既不浪漫又不甜蜜,寫親情也沒有預期的衝 ...
我都建議, 咪睇愛你的時間

伯爵府

引用:Quote:JP+發表於+15-7-22+20:31+因為真心欣

原帖由 MC1128 於 15-07-23 發表
我都建議, 咪睇愛你的時間
我頸比較硬,會死守到尾。
反而陷入、製作人我中途走人

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 15-07-22 發表終

原帖由 JP 於 15-07-22 發表
故事無吸引力,寫愛情既不浪漫又不甜蜜,寫親情也沒有預期的衝 ...
係,睇佢地不斷翻拍台劇,日劇,最近連大陸劇《步步》都翻拍,就可見編劇腦便秘了。

除呢齣,仲有玄彬果齣都俾人彈,意見都係浪費好演員,南韓進入影視回落期。

《愛你的時間》台版的《我可能不會愛你》都係冇大起伏,亮點係生活化,女主角在職場上所遇的問題,令在職女引起共鳴。男主角的默默守護與戀情進化似溫水般漸進式,到後來女主角才驚覺男主角溫水煮蛙式對自己感情投放,至令觀眾投入好奇心,結局如何。

所以其實我有點怕睇翻版劇,已知道哂劇情,與腦海不能控制咁彈出原版場面,大腦一收一放影像,感覺好累。

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL 發表於 15-7-22 00:13 終於

原帖由 哈爾濱 於 15-07-23 發表
這劇浪費全部好戲之人。
故事又唔算好爛,硬係編劇拋出好多線,多到想歸結時,連佢自己都亂埋,就係我感覺勒。

首頁

尾頁

跳至