自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:我做齊,+但諗返又唔覺非常開心,+如果有得

原帖由 我係我 於 15-03-28 發表
我做齊, 但諗返又唔覺非常開心, 如果有得返轉頭, 我會攪得簡單d
哈哈我都係所有野都做齊,但依家俾我再揀我都一樣會擺酒著婚紗晚裝

公爵府

有呀,果時冇錢,等後補啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-03-28 發表過

原帖由 天佑我們 於 15-03-28 發表
其實過大禮有咩用的???
我都唔記得,儀式卦,我記得我都好hea

大宅

回覆:Cottonbb 的帖子

簽紙便服、有著過下婚紗(影相,只是玩玩模式去影)、無擺酒、有請親戚食飯...註冊後第二日飛日本旅行。 叫我著住件咁辛苦既野搞成晚?No Way!!

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

自己結婚乜都冇做,
祇有過大禮,
BB有擺百日宴,
現在有楼收租做 ftm,
好開心

珍珠宮

畀面勳章

回覆:有冇jm 結婚時冇擺酒冇著過婚紗而家後悔?

註冊有著,但後悔,令原唔著,因為無出門,俾男家女家睇唔起!

初初諗住一切從簡!搞個cocktail簽個字就算!原本吖娘ok ga!
點知吖娘 吖爸,個個星期變,又話要派餅,點知一開口200張西式100中式

跟住又話要請親戚食飯,搞搞下係噤轉菜色同酒席價一樣!5年前,7xxx一圍,已free酒水,唉!
講講下成10圍(only女家,最親果d)俾我cut了2圍!
又話要租衫化妝,過大禮

呢d叫從簡嗎?因為噤同娘家嘈!!

最終cocktail cut唔到硬食又要搞,
飯又要飯,唉

(當年話明無$結婚,要慳買樓!係要我洗十幾萬)

嬲到俾勁少禮金!

子爵府

2018復活節勳章

冇擺酒但有著婚紗搞婚禮,比我㨂多次連婚禮都唔搞或者再搞得簡單啲,因為搞婚禮好煩,好憎做show

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

都有少少,我中國傳統全冇,本身話過兩年補擺酒,最後冇擺,但呀仔出世有擺滿月,其實我比較傳統,極想擺酒,\"jum \"茶比長輩,好彩當年簽紙時堅持要著婚紗,係註冊處照咗幾張相。
上星期都c6吹水時佢講佢有一個願望,就係賽車場上同呀仔影張相,我話我都有一個願望,就係想影婚紗相,點知佢竟然話好,開心死我

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 天佑我們 於 15-03-28 發表其

原帖由 good_pig 於 15-03-28 發表
我都唔記得,儀式卦,我記得我都好hea
thx 我都係覺得麻煩無搞

男爵府

我結婚淨係同屋企人食飯,無著婚紗,無影婚紗相 到而家一D都無後悔 仲覺得自己決定英明

伯爵府

me,冇後悔,同家人食個飯就算,唔駛應酬

大宅

BK Milk勳章

引用:無後悔本身男人頭,又無公主夢阿媽原本嬲到

原帖由 肥豆媽咪 於 15-03-28 發表
無後悔
本身男人頭,又無公主夢
阿媽原本嬲到震,話擺酒先好好睇睇!
好正👍👍👍

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係自己唔想著,唔想搞大龍鳳,係自己意願,又點會後悔呢

而且最重要係結婚後生活得開心,老公錫我又錫我屋企人,唔會為婚禮欠缺某d野而唔開心囉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇響香港擺酒, 只係大陸同外國擺, 我好開心有咁既決定.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-03-28 發表我

原帖由 天佑我們 於 15-03-28 發表
thx 我都係覺得麻煩無搞

子爵府

無後悔
本身男人頭,又無公主夢
我見身邊有朋友同親戚為左個婚宴,攪唔掂首期要租樓,幾年後嘅宜家就牙痛咁聲

Regards,
Flipflop

水晶宮

侯爵府

引用:?

原帖由 Cottonbb 於 15-03-28 發表
乜都做齊!著褂影婚紗相過大禮擺酒~反而遺憾當晚太忙無同自己父母有張合照我媽哦左我半年

男爵府

無後悔
本身男人頭,又無公主夢
你真你講得無錯

子爵府

siumeow 發表於 15-3-28 00:37
有著婚紗無擺酒。

無擺酒完全係引以為傲既事! 無謂自己放血又迫全部親朋好友出贊助!
點樣可以兩萬就攪掂,厲害!!在酒店嗎?兩萬係扣埋人情?

首頁

尾頁

跳至