3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

全人奶六個月,本來都幾開心,但岩岩去完健康院,阿女上次由25%跌到10%,今次去到3%,問題出在那裡?
開始餵緊糊仔,不太鍾意食,點算好呢....

大宅

回覆:jzzz1102 的帖子

係咪即係食多d肉?我都有呀個姑娘叫我泵走前乳,俾多d後乳,但都係咁...
你bb食幾多?

大宅

回覆:sammiso 的帖子

Sammiso,要試幾耐先會習慣呀?定係可以試下俾粥仔?

大宅

回覆:ILovebbbb 的帖子

姑娘無度呀,睇落都唔係長,遲d去醫跟進,
其實關唔關我d奶稀事呢?

大宅

回覆:跌到3%

我而家試下飲全脂奶睇下會唔會好d先
多謝各位意見

大宅

回覆:跌到3%

多謝各位回覆
其實我女食人奶都夠,無喊餓,所以唔駛補奶粉既,而家係加固度著手啦
剛剛覆診,醫生話要驗血,睇下有無缺鐵,一齊加油!

大宅

引用:Quote:man_325+發表於+15-4-29+15:02+多謝

原帖由 buzzvan 於 15-04-29 發表
Hello, 我囡同你女女一樣人奶b,本身又係25%,加固之後一直跌,1歲跌到3%,不過健康院姑娘又冇講咩,淨係話 ...
你好,我都係去健康院呀,我發覺一個個姑娘,俾佢嚇親... 我諗再跌低過3%應該會緊張
咁你女女食固體食得好嗎?

大宅

引用:你好,我囡囡6個月大,今日去完健康院,由3

原帖由 akishino 於 15-04-30 發表
你好,我囡囡6個月大,今日去完健康院,由3%跌出左條生長線。我都係全人奶,平日都算夠奶,反而係阿女厭奶 ...
同意Buzzvan所講,唔好懷疑自己,
Bb厭奶,咁盡量俾多d固體食物,乜都試
加油呀!

大宅

引用:Quote:man_325+發表於+15-4-29+23:43+你好

原帖由 buzzvan 於 15-04-30 發表
係呀我麵好驚下次佢會跌出3%!我囡固體食得超差,由5個幾月開始試固體,一直進展得勁慢,到7、8個月食粥, ...
我個女都係細食,出世到而家都係三個鐘一餐,我都覺得咩都要試,小朋友多數鍾意食麵多過飯,同埋好善變,今日like明天又未必。我之前用軟匙餵食得麻麻,後來用硬匙又好d,所以真係要細心觀察(我弱項...)
你女女肯自己拎野食已經好好啊,相信好快食得好的!

首頁

尾頁

跳至