婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:我既99三朝兩日就搞我啲野,啲野一向都擺同

原帖由 babywingleung 於 15-03-29 發表
我既99三朝兩日就搞我啲野,啲野一向都擺同一位置唔阻佢,佢抽起條根鐘意同我放入啲又放出啲,好地地個鞋盒 ...
梗係有啦 雪櫃成日唔見野,d盆栽成日水浸

大宅

回覆:你地99有冇搞你地啲野?

唔敢攪,因為明知我唔鐘意,而佢個仔又會幫我話佢,加上佢怕佢個仔即係我老公,所以只能遠觀唔敢掂,我d底底用手自己洗,係d衫佢會聽我地講掛係度,我自己會收

大宅

引用:Quote:原帖由+YingYing622+於+15-03-29+發

原帖由 kapomama 於 15-03-29 發表
我掛入房

屋企有其他男人。。。
我當年未同c6結婚,短暫住過佢屋企,啲底底同bra 我手洗完晾喺房,返到去發覺會晾左喺房嘅窗邊。

我問c6佢媽點解會入去房仲幫我啲底底掛窗邊,c6話「吓,你咁都唔鍾意呀?」

再加上62每次都係一敲門就即衝入房,最後我決定同居都要搵屋搬,我唔會再住佢度。

99知我地睇樓,試過喺c6唔在場時說服我唔好搬,仲話就咁決定啦,我「哦」咁應完佢,其實仲加快左搵屋搬

別墅

引用:Quote:原帖由 wlc2013 於 15-04-01 發表我9

原帖由 咖央 於 15-04-05 發表
洗甲水呢招幾掂。
邊個叫佢偷人嘢用咁衰
其實我唔係“裝“佢,我係同朋友share洗甲水,所以用第二個樽裝。佢太手多了

大宅

我99超中意等我同bb出街就入我房
好鍾意搞我d野

大宅

以前我99上到我屋企,最鍾意睇我屋企櫃桶有咩,睇我哋有咩衫,睇我哋啲相簿,even我嘅私人相簿都會睇,之後,我忍唔住,同老公投訴,依家就再咁做了

大宅

冇再咁做了

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

冇搞架

子爵府

引用:成日入我地房.......試過chow個垃圾桶睇我D

原帖由 Wwb1221 於 15-04-01 發表
成日入我地房.......試過chow個垃圾桶睇我D單,鬧我剪染頭要成六百蚊咁貴(我唔覺lor, 何況我自己搵錢自己使) ...
你99好離譜

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

回覆 abbieabbie 的帖子

我都係,我唔明,點解咁鐘意幫人收衫呢?
其實我洗我哂,你理我姐,我鐘意掛一千日一萬日,

珍珠宮

我d 褸會放係廳,奶奶係廳見冬,會攞我件褸著,我唔mind。

我奶奶見我間房亂會幫手執下,又唔會摷我既野。

大宅

引用:回覆 abbieabbie 的帖子我都係,我唔明,點解

原帖由 竹子晴 於 15-04-11 發表
回覆 abbieabbie 的帖子

我都係,我唔明,點解咁鐘意幫人收衫呢?
無錯,理得我掛成個月啫,不過佢咁鐘意收,我就由佢收,但就唔使幫我地放入衣櫃,我唔鐘意比人摷亂晒

水晶宮

有,我買完衫摷我買左咩,一d禮貌都冇,佢有冇家教架

大宅

我99試過用我d洗衫袋裝佢d冷衫連埋佢d低低洗。俾我發現,唯有換晒d洗衫袋...
我同先生朋友係廳打邊爐,借左房既電視99睇,因為天保凍,佢睇睇下上左我張床,come埋我張被...
經典嗎?

大宅

*氣*

大宅

回覆:Qazmlp09 的帖子

佢認為擺得出黎就食嫁喇,食左就唔買返,或求其買cheap野當算數。

有日我就同佢講你d花膠都係擺晒出黎係咪任食?

自此,我所有野擺密實盒。

大宅

回覆:竹子晴 的帖子

佢同你收衫咪好囉

我果邊,佢只係收左落黎一堆擺係度,原來未乾...又要洗過

伯爵府

我99從來都唔搅我哋D嘢

複式洋房

我屋企都有個麻煩99, 成日執屋, 不論KITCHEN, BATHROOM, DINING ROOM , 好多時剛適應左D 野放邊, 佢又同你執過, 在執野過程中,好會掉走我買回來D 野, 未爛未過期都掉, 好似我買回來的就不順佢眼!

尋晚我忍唔住話左佢幾句, 我之前買左兩盆聖誕花, 另外買兩個靚盆襯, 雖然已過聖誕,但花亦未死,好好地,早兩星期, 99 將可隔水內裡的花盆掉左,將d 花連根拔起, 搬去另外用來襯花的盆度, 因為個d 盆是不能隔水的, 咁個d花就開始殘啦, 我一路引佢個老人家, 直到尋晚, 趁我和我老公落街散步, 一回家,兩盆花唔見左......

我問佢d 花, 佢當然話掉左啦, 我話盆呢, 掉埋, 我同佢講個盆好貴, 做咩掉埋, 佢話以為我想掉....(我想"掉"佢就真)

我話你整死我d花又掉哂d野, 可否掉之前問一聲呢?

我今晚約fd 食birthday buffet, 明天開始唔駛佢煮飯, 決定自己放工煮.....

下回再講我的部署.....忍無可忍!!!!

別墅

唔止搞我啲野,係摷我啲野!我一唔向屋企就借啲意入我房扮曬幫個仔執房就順手摷我啲野(但實際上係冇野好執,因為我出門口前一定執好曬間房)。
見我向房做緊野就扮曬野入嚟同你吹水,實際上就八卦你做緊乜。
試過有一次啲媽媽會寄信比我,佢二話不說拆左佢,仲要扮可憐無知咁同c6話以為係佢個大女(已經有兩個細路,但細果個都就快3歲)你唔識英文名都識得睇個姓啦!擺明咩都要管住曬。
我搬家妝果陣已經開始摷我啲野(我父母買比我啲金器),遂盒開嚟睇,火都嚟⋯⋯我同父母講佢都都打左個突😰
從此之後我同我媽講,個人搬過去住但我私人野一律放返向娘家!😡

首頁

尾頁

跳至