婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我99攞我啲鞋黎著,但明明我細佢一碼,佢都

原帖由 BIABIABIA 於 15-03-30 發表
我99攞我啲鞋黎著,但明明我細佢一碼,佢都要夾硬著,仲問人好唔好睇仲試過拎我既頸巾黎用,話見我 ...
我99又係鍾意著我D鞋 我細佢一碼

大宅

回覆:你地99有冇搞你地啲野?

唔同住都攪我的野

一星期才上上來3小時,樣樣都唔順眼,幫我換位置,弄掉部份野,激死!

別墅

我99 無咁差, 但是都會一開始的時間開我的衣櫃等, 心有D 不舒服... 但我不出聲, 而且話不緊要...

後來, 我淹房門, 佢就知我不想佢入我房... 連我的衣服都是揩好後放書房, 就是咁樣。

不過都羨慕你們的C6, 會爆99, 唉~

大宅

回覆 carryman 的帖子

D c6點會覺得佢阿媽有問題吖,對左幾十年有問題都變冇問題啦佢只會覺得我地煩我地攪事啫,因為佢地覺得一路都冇問題,係你話有問題,仲唔係你想攪事
C6唔會覺得佢阿媽有問題架

男爵府

只要係放喺枱面,佢嘅視線範圍之內,佢就要掂下,問下係咩黎就算係放喺房入面都一樣

大宅

引用:只要係放喺枱面,佢嘅視線範圍之內,佢就要

原帖由 theblue 於 15-04-16 發表
只要係放喺枱面,佢嘅視線範圍之內,佢就要掂下,問下係咩黎就算係放喺房入面都一樣 ...
搞壞我D野唔出聲,再跟著俾我發現就講,買返黎用既就預左壞,擺得出黎就用嫁喇。

子爵府

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+BIABIABIA+於+15-03-30+發表

原帖由 Fenny2014 於 15-04-16 發表
我99又係鍾意著我D鞋 我細佢一碼
仲要我99有灰甲,佢著過我都唔敢再著

別墅

試過準備出街叫我幫忙袋住D野,自己開我個袋,我食煙,99又唔知,仲要是好正經人家,接受唔到人食果隻,嘩!幾驚呀!99郁愕然我做乜噤大反應!真失禮!好想戒煙

大宅

引用:Quote:原帖由+Fenny2014+於+15-04-16+發表

原帖由 BIABIABIA 於 15-04-17 發表
仲要我99有灰甲,佢著過我都唔敢再著
我初頭都好煩 後面索性買多對唔同色俾佢

子爵府

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+BIABIABIA+於+15-04-17+發表

原帖由 Fenny2014 於 15-04-18 發表
我初頭都好煩 後面索性買多對唔同色俾佢
你都好好買多對俾你99。我試過買鞋俾我99,點知之後成日厭三厭四,但其實買之前已經問左佢啱唔啱,所以無第二次喇

大宅

引用:Quote:原帖由+Fenny2014+於+15-04-18+發表

原帖由 BIABIABIA 於 15-04-18 發表
你都好好買多對俾你99。我試過買鞋俾我99,點知之後成日厭三厭四,但其實買之前已經問左佢啱唔啱,所以無第 ...
我99都算對我唔錯 係我唔鍾意同人撈住鞋著 唯有梗樣解決咯 次次買鞋都幾傷嘎

複式洋房

回覆 gloriamacy 的帖子

我99都係咁, 如果我打開房門, 佢一定借頭借路行入黎, 跟住隻眼周圍"稍", 好八......我而家每次出門都一定CLOSE DOOR, 如果遠行就LOCK 埋 !!

上回講到佢不停執野及掉野, 我冇再開聲話佢, 因為始終都要一齊住, 不過我而家係屋企有99係度, 無論食飯, 都唔會出聲, 食完就洗碗, 跟住就同老公落散步, 一回家就沖涼入房, 每日對99一個鐘度......

我又將佢執d野, 重新執過, 令自己方便就算, 佢喜歡掉我d野ma, 我又掉佢d野 law, 駛同佢客氣!!

佢一見到d 野執, 就周圍"巡視"..... hahaaaaaa
又趁我地番工, 將少少野重執, 你地估我點 ? hahaaaa 當然唔客氣地執番原位......吹到佢脹, 佢又唔出聲話我bor.....我又唔駛出聲同佢講野......

條氣順哂!!!

複式洋房

回覆 Dreamy_rose 的帖子

我都係一樣, d 衫99 而家放係書房.
以前初結婚時, 我要同99, 老爺, 仲有個24歲既姪仔住, 都算la, 99日日攪我衣櫃, 明明番工前"山"埋左, 放工番黎打開哂, 之後仲發現原來個姪仔都會間唔中入黎著我老公d 衫, 我老爺都會....

wah....我覺得個衣櫃日日俾唔同人"輪"咁law.....我d bra, under 分分俾d男人睇哂....我問c6 有冇問題先., 我話以前你單身我唔理呀, 而家有老婆, 理應間房唔可以任人自出自入law, 其實都係互相尊重姐, 佢地真係唔識做law! 所以我就日日lock 門, 免除後患!

別墅

frangi 發表於 15-4-24 09:46
回覆 gloriamacy 的帖子

我99都係咁, 如果我打開房門, 佢一定借頭借路行入黎, 跟住隻眼周圍"稍", 好八.... ...
唔知係咪我講完之後C6 有提過/ 99 知道我唔鐘意…所以而家" 好似" 冇乜點再搞我啲野…加上,我已經將我自己既野全部拎返晒外家,一啲野都唔會放向度,除左啲衫同必須品之外。
仲有既就係,上星期我先爆多次C6,不過…我99正到而家連啲洗衫袋都拎埋嚟用,其實我係冇所謂,但要出聲囉。我覺得咁樣好冇禮貌,至憎啲人拎左人地啲野又唔講(我試過搵唔到問佢有有見過佢居然二話不向自己個柜度拎返出嚟比我,仲要係睇得出洗到開始梅梅地-- 新買架,我用過一次咋=.=BEA一聲真係~~)。
好啦,今次又係咁,咁我開口問佢有冇需要我買多啲返嚟比佢用(大佬,你咁多年都冇用,我點知你係咪會用姐,我買返(嚟冇預你地果份,咁都好正常姐) 佢居然答我係細姑奶有啲"靚少少"既衫先要用( 我明明曾經見到入面係放住怇自己啲衫=.=) ,真係…原來到左呢個年頭你地先會有啲所謂靚少少既衫架?( sorry, 請原諒有少少meant) 唔係呀?
結論:佢唔會認之餘仲要而家將我啲野放向佢就手既地方,當正係佢買既,真係唔該晒囉…

anyway, 唔好再向我面前扮冇野…我其實好易話為,開門見山講就得啦,成日咁好似好fd 咁既樣但原來又唔係,勁難頂。

男爵府

回覆:babywingleung 的帖子

同c6講完, 99照樣係今

禁止訪問

複式洋房

各位姊妹
我變態99已踏到我底線, 佢好鐘意唔問掉走我D野, 又整壞我D野, 今早發現佢入我琴房, 攪我個結婚花球, 攪到變哂型, 有D 花辦掉左落地下, 我好傷心, 心痛........點解佢唔放過我?
我想同佢同歸於盡.......佢想我離婚? 我已不敢生BB.......

我情緒俾佢攪到錯亂哂.............點算?

複式洋房

各位姊妹

我變態99已踏到我底線, 佢好鐘意唔問掉走我D野, 又整壞我D野, 今早發現佢入我琴房, 攪我個結婚花球, 攪到變哂型, 有D 花辦掉左落地下, 我好傷心, 心痛........點解佢唔放過我?
我想同佢同歸於盡.......佢想我離婚? 我已不敢生BB.......

我情緒俾佢攪到錯亂哂.............點算?

禁止訪問

引用:各位姊妹我變態99已踏到我底線, 佢好鐘意唔

複式洋房

回覆 ky0416 的帖子

多謝你的回應.....C6 都係廢, 有火......怕事
佢全窕只覺我脾氣唔好...

首頁

尾頁

跳至