婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

但係有咗~

大宅

原因??

男爵府

回覆:男朋友父母唔接受我,唔駛指意結婚?

你男友同你計錯數以為有咗, 可以結婚唔洗理其他事連男友家長未見過就下注

男爵府

講詳細少少啦

翡翠宮

記得啦,extremely weird 你兩位

不過結婚主要兩個人結,旁人吾讚成都可以照結

象牙宮

NoSan 發表於 15-3-29 05:05
但係有咗~

男朋友 要不要結???

1. 男朋友父母唔接受, 自我反省下, 為什么, 找原因, 改...
2. 男朋友父母唔接受, 求證... 對方為何如此?

二人有冇能力, 承旦?

最后各都行不通... 放棄 BB.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:講詳細少少啦

原帖由 nicolebean 於 15-03-29 發表
講詳細少少啦
有前文,大概是女方結過婚及有過有問題已離世的小朋友,男方初戀,女方背景男方完全知且接受,雙方有計劃下有BB,但男方父母就不知二人拍拖。

能否結婚視乎個男人的自立能力,只是不是裙腳仔或靠屋企,一定結到,加油。

大宅

引用:你男友同你計錯數以為有咗,+可以結婚唔洗理

原帖由 ZetaGundam 於 15-03-29 發表
你男友同你計錯數以為有咗, 可以結婚唔洗理其他事連男友家長未見過就下注

...
係~
以為對佢父母好了解,計錯哂。佢地根本接受唔到我

大宅

你地年紀不是細,夠成熟應該頂得住父母壓力。(女三十頭,男細兩年,拍左成六年拖。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果男朋友撐你實可以結婚,不過不被父母接受既婚姻要預左難行,無辦法

翡翠宮

講真齋睇背景確係有d難接受,仲要完全無相處過,你代入父母既諗法就知

不過都係嗰句,要結一定結到

大宅

引用:Quote:原帖由+nicolebean+於+15-03-29+發表

原帖由 ImaNewbie 於 15-03-29 發表
有前文,大概是女方結過婚及有過有問題已離世的小朋友,男方初戀,女方背景男方完全知且接受,雙方有計劃下 ...
正是在下,多謝你

咁男朋友都唔係嗰啲靠屋企,裙腳嘅人~只係佢父母都唔接受到,我地自己去結婚,有唔尊重佢地嘅感覺

大宅

引用:你地年紀不是細,夠成熟應該頂得住父母壓力

你地年紀不是細,夠成熟應該頂得住父母壓力。(女三十頭,男細兩年,拍左成六年拖。

...
正是,壓力頂得住。

大宅

引用:如果男朋友撐你實可以結婚,不過不被父母接

原帖由 rayrayus 於 15-03-29 發表
如果男朋友撐你實可以結婚,不過不被父母接受既婚姻要預左難行,無辦法

...
係~真係預見到,好難行~

大宅

引用:講真齋睇背景確係有d難接受,仲要完全無相

原帖由 mini1204 於 15-03-29 發表
講真齋睇背景確係有d難接受,仲要完全無相處過,你代入父母既諗法就知

不過都係嗰句,要結一定結到
我明白佢地傳統嘅意思,唔會接受到~所以都無怪任何人嘅意思
只係我地想同對方一齊,令佢父母咁激心,得唔到佢地認同,又唔想兩個自己走去註冊。

大宅

過一兩年就無野

大宅

引用:過一兩年就無野

過一兩年就無野
承你貴言

翡翠宮

有左唔一定要結婚既。。。我覺得。。。

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

男爵府

加油啊

大宅

咁呢啲野要睇埋你另一半點睇
當初佢咁有信心,依家搞成咁,佢有咩高見?
當會結婚,你問佢有咩打算囉
如果老人家真係唔接受,佢係想你長期跪低等人原諒,還是由得佢大家不相往來先?
咁你再諗下接唔接受咁既安排囉

小朋友無事丫嘛?

首頁

尾頁

跳至