在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身阿囡係由婆婆幫手湊,我諗住做埋7月就自己湊返,因為阿囡今年返學,要跟返我同C6住。
點知公公整親腳入左醫院,為左唔想婆婆太辛苦要照顧2個人,星期一返工遞信,提早幾個月走。

象牙宮

Yokothine 發表於 15-3-29 08:00
本身阿囡係由婆婆幫手湊,我諗住做埋7月就自己湊返,因為阿囡今年返學,要跟返我同C6住。
點知公公整親腳入 ...

Resignation
你分工, 易搵? 專業?
少了收入, 沒有壓力?
生活模式...改變. 非人人可以承受.

阿囡今年返學, 湊10-20年? 都要考慮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望一切順利

大宅

引用:Quote:Yokothine+發表於+15-3-29+08:00+本

原帖由 333s 於 15-03-29 發表
Resignation
你分工, 易搵? 專業?
少了收入, 沒有壓力?
當然C9財政上可以支持到,因為太急趕,99想幫我湊,但小朋友太細,未必即時過渡到。
下年年頭再睇環境,試下搵工同埋阿囡到時適應到99湊就okay!

水晶宮

加油

首頁

尾頁

跳至