使用意見

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第一回

相到BK,因我唔識,勞煩各位指敎!
謝謝!

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 michelle9867 的帖子

係這版上高中間位(紅色bar),進入 (幫助 -> 編寫文章 -> 如何在文章加入圖片?)

如果在其他網站轉載圖片,請注意版權問題(即該圖片是否可以被轉載),如可以轉載,請依以下步驟張貼: 1. 用滑鼠右擊該圖片,揀選「內容」 2. 複製該圖片網址 3. 於發表文章時使用「高級模式」,在進行文字編輯時點擊添加圖片鍵「 」,再點擊「網絡圖片」 4. 把圖片的網址貼上,並按「提交」 如果想加入自己電腦內的圖片,先要把圖片上載到網上相簿,如: http://www.onfinite.com/http://www.rphotobase.com/http://photobucket.com/, 然後重複以上步驟即可。 用戶亦可透過親子王國相冊將電腦內的圖片上載及於討論區內分享。關於親子王國相冊之使用方法,請參考親子王國使用意見置頂教學主題 「相冊使用教學」

你睇下明唔明白

333s    發表於 15-3-29 09:57

子爵府

回覆 幸福的人 的帖子

謝謝你呀!很詳細,但我唔知邊道有紅色Bar,
揾黎揾去揾唔到!

男爵府

回覆:請問有冇JM可教我post .....

po相用bk apps版方便好多

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 michelle9867 的帖子

就現在這版,左上角見到~親子王國公仔,對下有橙色橫bar(寫~首頁、教育王國…)再下少少便是紅色的bar(寫~首頁、討論區、群組、我的首頁、幫助、排行榜)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

回覆 wong2323 的帖子

謝謝!版主!

wong2323  唔駛客氣  發表於 15-3-29 16:12

首頁

尾頁

跳至