興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我隻兔仔尋日全日唔食野...又要餵佢飲水...前晚仲好地地跑跑跳跳..'E+ 摸佢又冇反應...又收埋自己係角落頭...仲會倒後避開我咁...E+ 訓係厠所..有冇人知咩事?..我會帶佢睇vet..但依家真係好驚

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:我隻兔仔尋日全日唔食野...又要餵佢飲水...

原帖由 Pandorrabbity 於 15-03-29 發表
我隻兔仔尋日全日唔食野...又要餵佢飲水...前晚仲好地地跑跑跳跳..'E+ 摸佢又冇反應...又收埋自己係角落頭 ...
作腸停,餵草粉同搓肚

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:我隻兔仔尋日全日唔食野...又要餵佢飲水...

原帖由 Pandorrabbity 於 15-03-29 發表
我隻兔仔尋日全日唔食野...又要餵佢飲水...前晚仲好地地跑跑跳跳..'E+ 摸佢又冇反應...又收埋自己係角落頭 ...
即去大圍睇

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆:兔仔唔食野

腸停唔可以等,要立即去睇醫生!
而家你即刻打電話去大圍珍禽異獸約時間

要keep住餵草粉,同按摩下肚仔

大宅

引用:腸停唔可以等,要立即去睇醫生!而家你即刻

原帖由 warm_warm 於 15-03-29 發表
腸停唔可以等,要立即去睇醫生!
而家你即刻打電話去大圍珍禽異獸約時間
我唔係香港...Dvet sunday 唔開...帶左佢睇emergency...又話要抽血..照xtray ...收成皮野港紙... 我叫醫生開藥睇下點野...聽日放工帶佢睇普通vet...好想喊

大宅

引用:Quote:原帖由 Pandorrabbity 於 15-03-29

原帖由 miriam 於 15-03-29 發表
即去大圍睇
醫生開左D草粉同藥...希望冇事..

王國長老

Pandorrabbity 發表於 15-3-29 23:52
醫生開左D草粉同藥...希望冇事..
記住 3-4 hrs force feed 一次草粉, 每次最好 30ml, 亦都要按肚幫兔兔腸臑動

大宅

引用:Quote:Pandorrabbity 發表於 15-3-29 23:52

原帖由 miriam 於 15-03-29 發表
記住 3-4 hrs force feed 一次草粉, 每次最好 30ml, 亦都要按肚幫兔兔腸臑動
多謝妳呀..佢打左針,食左—次藥 食左2次草粉加菠蘿汁已經食返野同有poo poo, 但係好大粒葡萄屎..怕佢營養過剩...可以停嗎?? 定要餵哂一包?佢似係正常返跑跑跳跳啦

王國長老

引用:Quote:原帖由 miriam 於 15-03-29 發表記住

原帖由 Pandorrabbity 於 15-03-30 發表
多謝妳呀..佢打左針,食左—次藥 食左2次草粉加菠蘿汁已經食返野同有poo poo, 但係好大粒葡萄屎..怕佢營養 ...
除藥、益生菌同草粉外唔好餵其他野。

見到有正常便便兼開始食草後草粉可以減量。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:兔仔唔食野

無事就好。佢肯食草就唔駛食草粉喇

大宅

引用:Quote:原帖由 Pandorrabbity 於 15-03-30

原帖由 miriam 於 15-03-30 發表
除藥、益生菌同草粉外唔好餵其他野。

見到有正常便便兼開始食草後草粉可以減量。
多謝呀..按完佢睇落舒服左好多

大宅

引用:無事就好。佢肯食草就唔駛食草粉喇

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-30 發表
無事就好。佢肯食草就唔駛食草粉喇
係呀! 太好啦...尋晚嚇鬼死我, 我見佢凈係食軟草, 聽朝睇下佢點..餵佢食草粉同薬好似打仗咁

王國長老

Pandorrabbity 發表於 15-3-30 10:21
多謝呀..按完佢睇落舒服左好多
按肚係幫兔兔排返腸入面既空氣出黎, 排完個肚會鬆返無咁實

首頁

尾頁

跳至