自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

[url=]天水圍
[/url]兩名小童今早由34樓家中睡房,爬出窗外,爬落至20多樓,被街坊救起,母親涉疏忽看管,被警方拘捕。

兩名小童分別為6歲的弟弟及8歲的姐姐,今早約10時多,天逸樓住在28樓的住客發現,如童置身窗外的晾衫架,大驚將她救下,25樓一戶人亦將男童從窗外水渠救下,最初以為兩童是從高處墮下,警員到場調查後,懷疑兩童自34樓家中爬出,沿水渠爬到20幾樓外被困。

2人身上多處被擦傷,送往醫院,而他們的26歲母親亦到醫院探望他們。
現場消息說兩童的母親當時在家中睡覺,事發後陪同兩童送院。警方調查後,懷疑他們的母親涉疏忽照顧,拘捕女子。
http://hk.news.yahoo.com/080621/12/2w4c7.html

[ 本文章最後由 包包b豬 於 08-6-21 20:00 編輯 ]

大宅

我識佢,住我隔離樓以前佢個女同我仔係同學,後尾讀左3個月到就退學佢女成四歲幾至入學,有時見到佢都會傾陣計,唉好彩兩個細佬冇事咋!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嚇鬼死, 點解d小朋友甘勇

男爵府

畀面勳章

今日坐緊的士時聽到呢段新聞,以為聽錯添.三十幾樓爬落二十幾樓...有乜理由會有呢D事發生,最好彩係兩個細路無事,生埋又唔理,困係屋企搞出事

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係要鎖好窗花,點解會咁大膽架,我覺得個小朋友都幾曳,無可能唔知呢種行為係唔俾做,梗係好想落街但媽媽又唔俾,真係嚇死!如果有乜事都好恐佈,好在鄰居救番入屋。

伯爵府

畀面勳章

[ 本文章最後由 BUNNYLEE 於 08-6-21 20:47 編輯 ]

男爵府

原文章由 包包b豬 於 08-6-21 19:58 發表
天水圍
兩名小童今早由34樓家中睡房,爬出窗外,爬落至20多樓,被街坊救起,母親涉疏忽看管,被警方拘捕。

兩名小童分別為6歲的弟弟及8歲的姐姐,今早約10時多,天逸樓住在 ...

下...咁都得....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇睇下會唔會係餓得濟,做埋D唔理智行為呢?因為我都好怕捱餓。

總之就嚇死人。

珊瑚宮

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

可能係!d街坊話成日見兩姐弟摷垃圾桶搵野食!
原文章由 Elefant老婆 於 08-6-21 20:55 發表
睇睇下會唔會係餓得濟,做埋D唔理智行為呢?因為我都好怕捱餓。

總之就嚇死人。
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

複式洋房

都幾驚嚇 ! 希望佢地以後唔好啦 !

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 wong2323 於 08-6-21 21:02 發表
可能係!d街坊話成日見兩姐弟摷垃圾桶搵野食!

蜘蛛俠? 咁都排到落去, 真係無野講
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

好媽媽勳章

簡直不可思意,好難想像2個小朋友會夠膽做
快樂可人兒
:-DResults:

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

拉佢亞媽同亞爸.......告佢疏忽照顧.....
點可能發生咁的事... ...

D街坊父老就比佢兩姊弟嚇死。

公爵府

原文章由 包包b豬 於 08-6-21 19:58 發表
天水圍
兩名小童今早由34樓家中睡房,爬出窗外,爬落至20多樓,被街坊救起,母親涉疏忽看管,被警方拘捕。

兩名小童分別為6歲的弟弟及8歲的姐姐,今早約10時多,天逸樓住在 ...

我聽到都嚇一跳, 大老34/f 爬落去 , 佢老豆仲話叫房署換間矮d單位, 都無諗住教返d細路, 只係諗住矮d爬落去無咁易跌c就算, 唉...

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實個窗有窗花架嘛!
鎖好D窗花咪爬唔到囉!

肚餓成咁...可能真係餓得好緊要。而阿媽又唔俾野佢地食?如果唔係叫醒媽咪都有野食.....
Childhood is journey, not a race.

大宅

今日下午一點多聽到這新聞,簡直呆咗,好在佢地無事,當時新聞講好似佢地肚餓,佢亞媽訓左鎖咗門,兩姐弟拎唔到鎖匙未爬窗。到下午5點聽新聞,原來話佢兩公婆係拎緊公援,而且係教仔方面出了問題,有社工跟緊....總之小朋友能做出這事,佢地的思想要改下,8歲了,我個仔6歲佢都知爬窗,就算幾層高都會跳死,對父母就一定唔世講,係唔應該做人父母,害死下一代。

公爵府

哋d父母都唔知點照顧仔女架.......快d告佢哋啦~

伯爵府

聽到新聞咁講, 真係打個突, 咁都得, 佢老豆阿媽真係攪咩, 瞓左就唔願起身, 整嘢俾細佬仔食, 真係有人懶成咁, 唔 C 無用.:;pppp:

伯爵府

真係好恐怖

首頁
12345...6

尾頁

跳至