跳至

首頁

尾頁

大宅

Susuki:
我b女出世8磅幾,每日食4餐奶(6oz)、1餐糊仔,而家已經20磅個個都話佢太肥。但醫生話佢唔算食得多,只不過佢太吸收,所以冇得減。

[quote]原文章由 susuki925 於 08-6-24 13:20 發表
hi,我個女出世嘅時候9磅幾,而家都係15磅多,所以我覺得佢唔係好識肥咁,佢又唔係次次都飲晒d奶,成日都喊,佢而家只係食5安奶呀,你地d仔仔,女女食幾多奶奶呀?

... [/quote

大宅

我嗰件都差唔多20磅,我星期一開始返工,佢唔肯用奶樽飲奶,佢只係食少少,等到我放工返嚟埋身餵,依家都唔知點算

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hi,我既b女苑荍都係8號出世,在瑪嘉烈順產,出世時2.98kg,我那時間房得我1個人,bb4個月時6.39kg,現在唔知,下次去健康院先知,喂人奶既。苑荍4個月已識反身,4個半月識反返轉,現在可以座到十幾秒。

民房

my baby boy also born on 8.1.08 ar....nice to meet all of you here....by the way i live in tseung kwan o..........how abt yours......???

大宅

嘩,你阿b都好d,雖然重,但有好多頭髮,我個b脫髮呀,攪到成個yau肥yau光頭ger肥仔樣...

原文章由 pomama 於 08-6-24 00:02 發表
Hi every mami:
我B女在聯合出生,佢成20磅啦正牌肥豬仔。

別墅

你地O個個BB都好勁成二十磅,犀利呀!

我阿B得16磅咋。

正牌奀仔呀!

你地BB出牙未呀?鍾唔鍾意食糊仔呀?
我們愛,因為神先愛我們。

大宅

原文章由 agneslee28 於 08-6-26 08:22 發表

我阿B得16磅咋。

正牌奀仔呀!

hi, agbeslee28

我bb大約在4個月開始出牙, 但流口水情況嚴重, 簡直係湧出呢.....
也鍾意食糊仔啊

大宅

好耐無同BB磅, 都唔知有幾重, 我估有18磅掛.

今日摸椒B下面D牙肉, feel倒有D一粒粒嘅嘢, 應該係牙仔, 但未走出嚟, 因為未見倒白色粒粒, 不過我估都快出.

我仲未比椒B食糊仔, 因為想佢食多D奶奶先, 你地比邊隻牌子嘅米糊比BB食?

原文章由 agneslee28 於 08-6-26 08:22 發表

我阿B得16磅咋。

正牌奀仔呀!

大宅

咁快出牙.....勁. 我朋友提我, 如果BB早出牙, 要小心D護理同多D清潔, 因為會比較容易蛀牙, 尤其食完夜晚餐奶, 更加要徹底清潔.

原文章由 ElsaHY 於 08-6-26 11:25 發表

我bb大約在4個月開始出牙, 但流口水情況嚴重, 簡直係湧出呢.....
也鍾意食糊仔啊

大宅

咁快出牙.....勁. 我朋友提我, 如果BB早出牙, 要小心D護理同多D清潔, 因為會比較容易蛀牙, 尤其食完夜晚餐奶, 更加要徹底清潔.<br />
<br />
[/quote]<br />

食緊"雀巢"不過好似話係有"機因改造"成份!!!!!!!!!!!

大宅

我未比阿B食糊仔呀, 我諗住佢6個月大先比佢食.

別墅

我阿B喪食手喪流口水都有兩個月,一粒牙仔都未有!

食手食到癲O左。。好恐怖。。。
捉住佢對手,好似人地食白粉典癮咁。。。

原文章由 ElsaHY 於 08-6-26 11:25 發表

也鍾意食糊仔啊

大宅

原文章由 agneslee28 於 08-6-27 11:05 發表

簡直就係一樣啦~完全控制唔到呀!

洋房

my baby also born on 1808 in QM. He also turn around 4 months. Start to
know how to sit but still drop. He talk
alot.

大宅

kaka:
囡囡出世己經好多頭髮~成訂帽咁!

不過唔好比幅相欺騙到你,皆因佢瞓到後面掉了好多頭髮,而家後面一「忽」冇咗,後面睇好似日本國旗咁樣。

原文章由 Kaka0418 於 08-6-25 21:59 發表
嘩,你阿b都好d,雖然重,但有好多頭髮,我個b脫髮呀,攪到成個yau肥yau光頭ger肥仔樣...

大宅

我囡囡出咗兩隻牙仔,食緊糊仔代一餐,(牌子係 雀巢& healthy time)識轉身爬響度,但唔識反返轉 。可以坐幾分鐘,但唔係坐得好穩。

我阿B得16磅咋。

正牌奀仔呀!

別墅

Hi, 各位,我妹豬都係1月8 號係聯合出世,4個月時差不多14磅重,而家要等8號去磅至知,已經識轉身,不果唔識自己轉番嚟,一日飲5餐,每餐5安,係咪好水皮?

大宅

POMAMA
HA HA,
好過我阿女,出世都叫有d頭髮,而家仲衰,剩番耳仔旁兩執,好難睇呀,好想佢快d有頭髮,夾個靚夾

原文章由 pomama 於 08-6-27 21:41 發表
kaka:
囡囡出世己經好多頭髮~成訂帽咁!

不過唔好比幅相欺騙到你,皆因佢瞓到後面掉了好多頭髮,而家後面一「忽」冇咗,後面睇好似日本國旗咁樣。

...

大宅

咁你地點對付佢地喪食手既情形呀

原文章由 agneslee28 於 08-6-27 11:05 發表

別墅

原文章由 BiscuitBB 於 08-6-29 14:06 發表
咁你地點對付佢地喪食手既情形呀

真係無能為力,又唔想成日塞奶咀佢食,(奶咀只係夜晚瞓覺食),搽手指水又好似太早,只有不斷幫佢抹手抹手再抹手。。有時同佢玩分散注意力,都頂得一陣!

首頁

尾頁

跳至