嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Pampers既超薄&特級棉柔

各位媽咪, 其實Pampers既超薄&特級棉柔有咩分別, 大家認為邊隻好用D呀

複式洋房

Re: Pampers既超薄&特級棉柔

棉柔就厚小小,不過好好用,貴的囉,

超薄就差小小,,咁佢就經濟好多(我都係用緊超薄)

水晶宮

棉柔, 質感就好似個名咁, 柔軟. 阿b在newborn時, 係用棉柔.

超薄, 吸o左水都好輕, 一條片可以頂好耐, 經濟實惠. 阿b而家6個月, 都係用緊.

男爵府

我之前棉柔同超薄都用過,依家唔用pamper...超薄size細d,唔足碼

別墅

fi-fi,

我覺得超薄個size大過特級棉柔

candy1215
fi-fi 寫道:
我之前棉柔同超薄都用過,依家唔用pamper...超薄size細d,唔足碼
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

複式洋房

超 薄 vs 棉 柔 :
平 D vs 貴 D

size 大 D vs size 細 D

別墅

棉柔滑的,超薄就硬的同包得高腰的. 我小b個pat pat剩係同Pampers超薄"夾".

民房

大家覺唔覺超薄有陣怪味呀?

大宅

我都覺得新裝超薄d size 細左,(唔足碼)
囝囝用開超薄細碼,有次係market 買左包裝超薄,
返來一用先知細左成個碼,唔怪得呀仔成晚扭計,
條腰紅曬, 條diaper too small
第二日打去pampers 投訴要求退換,
改左碼細左好多冇人知woor....
最後換番俾我ok 啦!
:wave: :oops: miu 213 ?-(Opps I did it again ....!!!

男爵府

my bb also use pampers 超薄....because he can't use huggies.

大宅

Candy1215 寫道:
fi-fi,

我覺得超薄個size大過特級棉柔

candy1215
[quote]
fi-fi 寫道:
[/quote]
我都覺~~
但我最鐘意棉柔有尿濕顯示,所以明知貴都用!不過真係好"容"!

複式洋房

我覺得超薄好好用,遺憾的是沒有尿濕指示。我最意係高腰及闊邊摩術貼的設計,包得好 d ,我囡囡點郁都唔會 young 鬆條片,而且 pat pat 後邊唔會 young 到得半個 pat 漏尿,我用過幾隻牌子都係咁 所以 pamper 真係唔錯,但係好貴。我好有興趣試下 nepia。
DanDan豬︰ 17/01/04 出世=3.185kg; 17/01/05 1 歲啦!= 9kg 17/05/05 16 個月!= 10.2 kg

大宅

my son is also using pampers 既超薄, it is quite good!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

多謝各媽媽既意見

別墅

Pampers既超薄&特級棉柔我都用過,都係覺得後者好用d.

新的超薄 (M) : 特級棉柔 (M)

size - 細d : 大d
質地 - 膠d : 軟身d
用後 - 脾仔有紅印 : 冇
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

首頁

尾頁

跳至