興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

有冇jm同寵物去過?好唔好?

侯爵府

引用:有冇jm同寵物去過?好唔好?

原帖由 beiette 於 15-03-31 發表
我狗狗去開,幾好,唔貴。

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 beiette 於 15-03-31 發表有

原帖由 cibewong 於 15-03-31 發表
我狗狗去開,幾好,唔貴。
Thanks

大宅

價錢較平~
但好唔好見仁見智喇...
遇著個好醫生咪好囉~

侯爵府

畀面勳章

引用:價錢較平~但好唔好見仁見智喇...遇著個好醫

原帖由 szehoitsang 於 15-04-01 發表
價錢較平~
遇著個好醫生咪好囉~
Thanks

侯爵府

唔好!拖症搞左成個星期都搵唔到病因

大宅

回覆:beiette 的帖子

幾好,睇開

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

打針絕育冇問題,如果真係有病要睇唔好睇呢間喇

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

侯爵府

斷症。麻麻。(or, 看那個醫生啦)。

長期病 他們的藥好平,e.g. 皮下水,$35(幾年前),全港也是$200-300.

他們肯收入院的話, (不過,多數不收,叫去太平/24 小時),他們好多assistants,時時看著寶寶,醫生(好那些)也會時時去看寶寶,比起好多留院的vet 更細心/著緊。(他們留院也平,但,多數不收)

我在那兒遇到我很喜歡的vet, 也遇到想打c 他的vet. 一來就叫我去太平。驗又叫我太平。留院又話太平。 我話無錢,無能力就黑面。

不過,等看vet 等幾日; 驗$也不平。有事/ 斷症,我不會拖。確診了長期病,再去看,藥費可省下很多。

======================
我的經驗,幾年前啦。可能現在不同了。我的總結,好評! DR kwan是唯一一個,無叫我put my cat to sleep的vet. 一路與我同路。我做了小天使的貓貓很喜歡她的。那時,連醫生也好好的(替假見到他)。

=======================
自己小小經驗; 貓最初留醫貓專科醫院,無吃幾天東西才告訴我。他們自己試給不同的brand 貓貓也不吃。但無人理。

npv 會forcefeed 的。不理貓貓吃不吃/ 喜不喜歡,總之,不會令貓貓餓。不喜歡無所謂,反正,回家吃喜歡的東西便ok; 在醫院也forcefeed 貓貓喜歡的食物,她們出院可能怕了那些食物,好大鑊的。i agree.

but, 那時,他們次次叫我去太平(除了Dr kwan, of coz)(有錢我夠知啦) , 話無留院的。那時,NPV 指定醫生好難book 的,不知現在如何呢。

侯爵府

畀面勳章

引用:斷症。麻麻。(or, 看那個醫生啦)。長期病

原帖由 hker 於 15-04-09 發表

斷症。麻麻。(or, 看那個醫生啦)。
我爸帶左佢睇,爸爸話唔錯,醫生好樂意解答問題,比SPCA還好,狗狗有腎病,又係要打皮水,而且19歲了,只能減慢衰弱…… 確實很平,比SPCA平一半以上~ 多謝你分享

男爵府

szehoitsang 發表於 15-4-1 11:06
價錢較平~
遇著個好醫生咪好囉~
平... 只可以話一般...
同意JM 話你撞到好醫生未好LAW..

佢既收費.. 絕對可以有其他選擇

侯爵府

小提示: 我只會找關醫生(女醫生)。

祝福!

大宅

回覆:非牟利獸醫診所

真係好睇你搵咩醫生,我一直都係npv既支持者

我狗狗由bb時睇到而家,奇難雜症千奇吾好搵佢,但一般耳仔發炎呀,尿道炎等等佢地都handle到,搵佢地睇最好就係藥錢平好多,我家係大狗狗,同款藥出面獸醫開同係npv可以相差一倍以上,但大前提一定要遇到個好醫生(呢個就要靠你自己經驗啦)

前面有jm提過連醫生我以前都係npv遇過,真係超級細心,可惜已經無係度做,有一位女醫生我睇過,一出房門就要投訴佢,問佢乜都話吾知,人如其名(雷野)

複式洋房

回覆:非牟利獸醫診所

診金$170(唔知有冇加價),藥費另計但好平。第一次睇因狗狗又屙又嘔,姑娘叫我比錢時,我呆咗~~$230,平時睇開都要$4xx 。但要驗血驗尿,照乜照勿收費差唔多。

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

回覆:hker 的帖子

即係可以揀指定醫生? 收貴一D嗎? 謝。

禁止訪問

大宅

請問非牟利有冇好醫生介紹,我隻狗狗要長期食藥,想睇下藥費係咪平d

伯爵府

引用:幾好,睇開

原帖由 Wy0912 於 15-04-08 發表
幾好,睇開
請問知道屯門邊間係非牟利診所嗎?thx

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

回覆 西門肥威 的帖子

診金 = $180 (已加價),藥費另計但仍好平。

診金 = $180 (已加價),藥費另計但仍好平。

水晶宮

我去果度絕育同打針
如果你明知佢咩事 去睇 都ok
如果你本身無咩頭緒隻狗咩事 又急睇
就睇其他~

首頁

尾頁

跳至