親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

如題,再加上,我其實想知來回白濱難唔難揸?會唔會蕩失路呢?我哋三個女人帶住5個小朋友去可以包一架車嗎?講真喺香港我都算常揸車,但未試過海外揸車,唔知掂唔掂呢?

伯爵府

引用:如題,再加上,我其實想知來回白濱難唔難揸

原帖由 蜜蜜 於 15-04-01 發表
如題,再加上,我其實想知來回白濱難唔難揸?會唔會蕩失路呢?我哋三個女人帶住5個小朋友去可以包一架車嗎 ...
你只是在白濱租車?來回是什麽地方? 是否機場取車,遊白濱再返大阪?機場去白濱都易揸,回程返大阪路面較擠塞,要小心啲,怕miss路口,如有朋友可幫多眼睇埋gps會好好多,上次我係幫手導航嗰個,而係白濱揸咗段路(幾年無揸車),不太難。

男爵府

回覆:蜜蜜 的帖子

一共八個人?小朋友幾大?日本規定要有car seat架,夠唔夠坐?有幾多行李?

大宅

回覆:northernpole 的帖子

咁不如有關西機場去白濱回程都係返機場,咁可能好似容易啲 (如但就好似蠢啲)。 我睇三個大人,4個小朋友,8歲,6歲,5歲 X2。 係咪全部要carseat? 租邊隻車夠位呢?如果有三大件行李,四件手提

伯爵府

回覆:請問大阪落白濱自駕或包車選擇

未滿6歲要car seat 可在toyota rent a car 找到答案

大宅

其實我都有同一個問題
我6大2小,一落機就去白濱先,諗跟包車好定租車好,但租車可唔可以只租一日?
Day 1 會白濱附近行下
Day 2 adventure world, 玩成日,所以應該唔洗租車
有冇jm可以比下意見

大宅

回覆:得意妹媽 的帖子

我諗住揸去Adventure world , day 3 落難波之前順便去果園咁囉!

侯爵府

你咁多人又多行李,租架Estima會好啲
我9月都會去,應該機場去白濱,中間去tore tore market 食野,之後留酒店食晚餐,晚上去沙灘,第2日去A W 玩,浸溫泉,第3日check out 去果園,去多次 tore tore ,之後回大阪市還車.
白濱分別住兩間酒店,未決定住邊
我地6個人,因為都有4件行李,所以都要Estima之類既大車先夠

大宅

回覆:cfs 的帖子

我揸開mini,之前最大都係揸過房車,唔知estima揸唔揸得掂 你個行程exactly就係我咁諗,其實如果唔揸車回程包車有有冇咩提議?

大宅

樓主, 你要記住有CAR SEAT 當1.5個位 (法例規定). 你自己計下要BOOK 幾多人車了! 你最初說5個小朋友!

大宅

引用:樓主, 你要記住有CAR SEAT 當1.5個位 (法例

原帖由 moniquechoy 於 15-04-02 發表
樓主, 你要記住有CAR SEAT 當1.5個位 (法例規定). 你自己計下要BOOK 幾多人車了! 你最初說5個小朋友! ...
咁唔知點好

大宅

回覆:蜜蜜 的帖子

本來有5個,但應該有個唔帶lu!

男爵府

引用:Quote:原帖由+moniquechoy+於+15-04-02+發

原帖由 蜜蜜 於 15-04-02 發表
咁唔知點好
我就係話唔多夠坐,仲有行李點裝得曬啊,我覺得五人坐七人車連行李已經好迫囉⋯⋯你就算少一個都七個人喎⋯⋯仲要carseat⋯⋯

大宅

回覆:northernpole 的帖子

咁好似真係冇計,要包架van先得

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我記得日本,6歲以下要Carseat

大宅

你個牌可以駕VAN?

大宅

引用:你個牌可以駕VAN

原帖由 moniquechoy 於 15-04-02 發表