親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+得意妹媽+於+15-06-21+發表依

原帖由 cfs 於 15-06-21 發表
既然係toyota車、點解吾上toyota網訂、平啲喎,我刀租左estima
我原本都諗住直接去日本toyota rent a car book,但是計來計去都係東X遊平啲
想問下你book㡬錢?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+15-06-21+發表既然係t

原帖由 得意妹媽 於 15-06-21 發表
我原本都諗住直接去日本toyota rent a car book,但是計來計去都係東X遊平啲
想問下你book㡬錢?

...
好難計喎我突左五小時出來。我用盡所以優惠-20%囉

大宅

蜜蜜 發表於 15-6-21 07:44
蜜蜜, 請問你租左咩型車呀? 關西機場取車? 租幾點至幾點還呀?

大宅

回覆:moniquechoy 的帖子

係呀都有啲擔心,我都有3個喼,加三個小朋友喼,諗住細喼仔放喺啲細路腳下當“郎”腳

大宅

呢款日產

大宅

我16:00攞車,隔日17:00還

大宅

引用:我想請問下意見。我同老公同一個5歲小孩想

原帖由 mypeanut 於 15-05-29 發表
我想請問下意見。我同老公同一個5歲小孩想自駕去白濱。諗緊在機場坐車去和歌山住一晚,第二朝先由和歌山租 ...
俾我一定係機場攞車揸落和歌山,坐火車都耐

伯爵府

引用:我租SIENTA 3曰2夜, 21XXX YEN! TOYOTA REN

原帖由 moniquechoy 於 15-06-21 發表
我租SIENTA 3曰2夜, 21XXX YEN! TOYOTA RENT A CAR BOOK! 8 月尾去!
我都準備book這輛,準備7月尾去

大宅

蜜蜜 發表於 15-6-21 15:37
俾我一定係機場攞車揸落和歌山,坐火車都耐
蜜蜜, 我有意見 & 問題如下:

1) 相信你一落機就取車去白濱, 3日2夜, 但你還車亦在機場, 難道你只玩3天? 你不落大阪 OR 京都? 為何不在新酒店附近還車呢?

2) 我 copy the following message from another web

"我剛去完沖繩5日4夜,租架日産Serena,4個大人1個2歲BB用 car seat ,最後排摺起一個坐位,全部人坐中前排,行李放最後,1個29",1個27",2個24"喼+手信剛剛好"

So 我會懷疑你可否放哂3個大喼 + 3 個小! 因為兩張CAR SEAT = 3個位, 你會點安排 2個5歲一齊坐最後, 中間1大2小???

3) 另我個人經驗, GPS 用日文比較好, 因為有"漢字", 除非你英文超好, 知道哂些地方名, 公路名 的英文, 如果唔係, 唔方便的!

大宅

引用:Quote:蜜蜜 發表於 15-6-21 15:37 俾我一定

原帖由 moniquechoy 於 15-06-21 發表
蜜蜜, 我有意見 & 問題如下:

1) 相信你一落機就取車去白濱, 3日2夜, 但你還車亦在機場, 難道你只玩3天? 你 ...
因為我唔想揸入市區所以決定機場還車然後搭南海電鐵落返難波。其實行李嗰度我都擔心,但如果到時擺唔到我哋睇吓抽起啲嘢,喼中喼咁放得唔得。 另外GPS因為我同行有位朋友上次自駕過覺得英文好啲所以我先租英文,如果加埋Google map一齊用會唔會好啲?

大宅

行李, 你自己諗下啦!

另, 你再搭車出難波, 咁多人, 又要俾多次錢, 又要拿住3大3小行李加4個小朋友, 我諗起都有些擔心!

南海電鐵 (不用轉車,最平) 920yen/大人 ~45mins, 你自己計啦!

關於GPS, 我就用開日文版, 唔知其他網友有咩意見! 我一見那些公路寫哂英文名, 我都唔知行得正確OR NOT. 不過跟住GPS 都可以既!

複式洋房

回覆:請問大阪落白濱自駕或包車選擇

請問自駕去白濱路費貴嗎?我諗緊搭JR 便d or 租車好d?

大宅

想請問租車可否俾cash 架。唔該。

大宅

timtimtse 發表於 15-6-22 00:30
請問自駕去白濱路費貴嗎?我諗緊搭JR 便d or 租車好d?
搭車是平D 架, 不過就要就時間, 亦去唔到咁多地方

男爵府

引用:我諗住揸去Adventure world , day 3 落難波

原帖由 蜜蜜 於 15-04-01 發表
我諗住揸去Adventure world , day 3 落難波之前順便去果園咁囉!
請問果園係邊到?

男爵府

引用:我諗住揸去Adventure world , day 3 落難波

原帖由 蜜蜜 於 15-04-01 發表
我諗住揸去Adventure world , day 3 落難波之前順便去果園咁囉!
請問邊度有果園

伯爵府

蜜蜜 發表於 15-6-21 23:41
因為我唔想揸入市區所以決定機場還車然後搭南海電鐵落返難波。其實行李嗰度我都擔心,但如果到時擺唔到我哋 ...
我會機場取車---和歌山--白濱---京都(還車?)---大阪(還車?)

大宅

引用:Quote:原帖由 蜜蜜 於 15-04-01 發表我諗住

原帖由 小羊羊迎迎媽咪 於 15-06-26 發表
請問邊度有果園
我哋會去呢個

大宅

引用:Quote:蜜蜜 發表於 15-6-21 23:41 因為我唔

原帖由 be 於 15-06-26 發表
我會機場取車---和歌山--白濱---京都(還車?)---大阪(還車?)
如果落京都,我估你應該揸埋,落到大阪先還

大宅

引用:行李, 你自己諗下啦!另, 你再搭車出難波,

原帖由 moniquechoy 於 15-06-22 發表
行李, 你自己諗下啦!

另, 你再搭車出難波, 咁多人, 又要俾多次錢, 又要拿住3大3小行李加4個小朋友, 我諗起 ...
我哋minimize 啲行李到三大一小,希望得啦,大家祝我好運啦,聽日出發了!! 巧緊張呀!!!

首頁
23456...7

尾頁

跳至