自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

方方媽媽 發表於 15-4-2 12:24
我朋友話:因為兩歲前帶BB搭飛機唔洗機票錢,所以要帶BB去多D喎
兩歲前唔使錢? 聽講手抱都要錢喎....

男爵府

回覆 cherrieloy 的帖子

咁辛苦為乜?
因為人地鐘意囉...

干卿底事呢....

男爵府

引用:Quote:原帖由+cherrieloy+於+15-04-02+發表

原帖由 mama01 於 15-04-02 發表
開得post就預左咩意見都有,有咩所謂。

我未生前好口響話唔會同BB去旅行,點知6個大就去,去一次就上「引 ...
我成日帶我大仔去旅行,依家5歲佢成日都會講反之前去過既地方做過d咩,連3歲時係日本住過果間酒店有咩樣玩d咩都記得
依家仲成日睇天氣報告話我知咩國家依家天氣點點點

男爵府

引用:因為我覺得湊囝係快樂嘅,少少辛苦換來一家

原帖由 Misschim 於 15-04-02 發表
因為我覺得湊囝係快樂嘅,少少辛苦換來一家親子活動,非常值得!(有好多Dad要返工,並沒有時間陪伴小朋友 ...
Agree!
帶BB去旅行都係一種經歷同回憶。可能佢唔會記得但係我就永遠都會記得。
而且係照顧自己個BB一啲都唔覺得辛苦

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

翡翠宮

回覆:《不喜勿插》關於帶bb去旅行

我就覺得咁樣好辛苦,係我就唔會帶細b 去旅行。不過人地父母唔介意就無所謂嘅

子爵府

開心吸收勳章

生咗出嚟湊都辛苦啦,咁點解咁多人又要生呢?其實人哋點做,都無影響你~的確bb咁細,唔會對旅行有咩印象,但至少兩公婆可以有呢個回憶

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

oneonemama 發表於 15-4-2 12:38
Agree!
帶BB去旅行都係一種經歷同回憶。可能佢唔會記得但係我就永遠都會記得。
而且係照顧自己個BB一啲都 ...

你真係幾叻&幾好彩

響外地咩都唔就手,我試過兩次,辛苦過響香港幾倍
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

珍珠宮

畀面勳章

我反而怕氣壓令BB耳仔痛

男爵府

樓主不如定義下點為之質問點為之討論,又或者寫明如不同意免回。費事好多人唔知情下質問左你都唔知,令你唔開心就唔好啦

伯爵府

引用:Quote:原帖由 cherrieloy 於 15-04-02 發表

原帖由 mama01 於 15-04-02 發表
開得post就預左咩意見都有,有咩所謂。

我未生前好口響話唔會同BB去旅行,點知6個大就去,去一次就上「引 ...
我記得有次夜媽媽發覺冇晒尿片,因為漏低左尿片袋係車上。我們去便利店揾,點知只揾到姨媽巾,跟著就買特長姨媽巾俾阿女頂住先

男爵府

好媽媽勳章

有人enjoy 日日跑歩 跑馬拉松
我呢D肥C9夠覺得人地攞苦呢辛
哈哈

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-04-02+發表開得

原帖由 joyan1228 於 15-04-02 發表
我成日帶我大仔去旅行,依家5歲佢成日都會講反之前去過既地方做過d咩,連3歲時係日本住過果間酒店有咩樣玩d ...
其實佢地記得d,唔記得都無所謂。

經驗係儲返黎,去一個陌生地方,樣樣新鮮,開眼界,睇到佢地見到新奇事物既表情已經夠哂。

同唔同BB去旅行,睇法好兩極,無對錯。我超鐘意同BB旅行,同樣鐘意同BB去旅行既父母先會明白。

dec2009    發表於 15-4-2 13:59

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

贏在起跑線嘛

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

引用:根本是大人自己想玩 又要威

男爵府

引用:Quote:原帖由 mama01 於 15-04-02 發表開得

原帖由 厚多士 於 15-04-02 發表
我記得有次夜媽媽發覺冇晒尿片,因為漏低左尿片袋係車上。我們去便利店揾,點知只揾到姨媽巾,跟著就買特長 ...

男爵府

我試過帶 bb 去長隆,點知突然耳仔發炎 + 發燒。當時都唔知點算,有退燒藥,但成日都喊話耳仔痛。雖然近可即刻返香港,但都要幾個鐘。其實最擔心係萬一有事會求助無門。我個囝到 6 歲我先敢帶佢撘飛機出國 旅行

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:有人呻辛苦咩?btw,我都係個女食大人野,

男爵府

引用:人地帶係人地ge事,你唔帶係你ge事。你覺得

原帖由 eightnine89 於 15-04-02 發表
人地帶係人地ge事,你唔帶係你ge事。
你覺得辛苦,人地可能覺得enjoy。
你唔可以質問樓主架喎

annecy    發表於 15-6-4 01:31
iamsosad    發表於 15-4-2 14:31

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同意

男爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-04-02+發表開得

原帖由 厚多士 於 15-04-02 發表
我記得有次夜媽媽發覺冇晒尿片,因為漏低左尿片袋係車上。我們去便利店揾,點知只揾到姨媽巾,跟著就買特長 ...
有次自駕,丫仔話好急好急好急一定要即去(係車會除鞋)
老公搵到個公園停低,我同丫仔快跑去廁所,去到廁所先醒起佢未著反鞋
依家同佢講反都爆笑

首頁
23456...19

尾頁

跳至