自由講場

跳至

首頁
34567...19

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-04-02+發表開得

原帖由 厚多士 於 15-04-02 發表
我記得有次夜媽媽發覺冇晒尿片,因為漏低左尿片袋係車上。我們去便利店揾,點知只揾到姨媽巾,跟著就買特長 ...
哈哈,遇到問題,當時唔會笑得出,過後諗返會係果次旅行既「亮點」

我女肚瀉果次,第二日差不多每小時都要換片,去哂五星級酒店借廁所,之後醒起,立即買豆奶粉沖黎飲,當日無哂事,繼續玩。

侯爵府

最慘係去到病咗, 小朋友辛苦

水晶宮

老實講 辛苦係人地又唔關我事, 所以我無意見

只係有次响FB見舊同帶呀B 只有六七個月大
聖誔去北海道, 包到一大舊粽咁
返到香港仲要病左,
我就真係覺得堅無謂

50246419    發表於 15-4-2 12:54
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

男爵府

引用:其實我唔明點解咁多父母鍾意帶細bb去旅行,

原帖由 cherrieloy 於 15-04-02 發表
其實我唔明點解咁多父母鍾意帶細bb去旅行,細bb係指未食得大人野,要帶成個飯煲去旅行煮粥仔,甚至要帶成罐 ...
Agree

公爵府

畀面勳章

大宅

畀面勳章

回覆:《不喜勿插》關於帶bb去旅行

當你返工返到好辛苦,想行開下,但又唔可以放底bb, 唯有帶埋一齊去,都系一種樂趣。如果唔出去行下,我怕會痴線

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係等亞仔介左片食大人野先去

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:方方媽媽+發表於+15-4-2+12:24+我朋

子爵府

引用:其實我唔明點解咁多父母鍾意帶細bb去旅行,

原帖由 cherrieloy 於 15-04-02 發表
其實我唔明點解咁多父母鍾意帶細bb去旅行,細bb係指未食得大人野,要帶成個飯煲去旅行煮粥仔,甚至要帶成罐 ...
agree....大人BB都辛苦。。。除非探親有地方,否則住酒店真辛苦。

大宅

因為有d人唔去旅行好似會死咁
同埋覺得自己搞得掂好威威

佢地冇諗過搭飛機bb耳仔唔舒服

冇諗過飛機空氣極其混濁

冇諗過bb舟車勞頓,水土不服,時差

bb在機上喊逼人聽幾令人討厭

hot_babe    發表於 15-4-2 14:13

禁止訪問

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

其實我好enjoy 喎,咁兩公婆自己去同家庭樂又唔同玩法~

天生女人購物狂

珍珠宮

好媽媽勳章

咁辛苦為親子,去其他地方可睇唔同野,一邊行一邊同佢地講,咪以為佢地唔識。我仔兩歲去旅行佢依家仍記得好多野。
當然,如果得三個月丶半歳果D,我都好有保留。

男爵府

畀面勳章

阿仔11個月大開始帶佢旅行
我們都覺得ok
老公覺得帶埋阿仔去旅行可以親近啲

公爵府

我大女識行就帶佢去黃金海岸,長洲,挪亞方舟兩日一夜,佢咁細應該唔記得,但我就好記得佢玩嘅時候個開心樣,到本地遊ok,兩歲前帶佢地星加玻,因為我地兩公婆都想去,但唔會放心個女自己留港,個女都開心,睇下動物,坐下摩天輪,游下水,一家人去旅行都係想開心,唔好下下當去旅行=遊學團先得ga,我唔expected佢記得,我小學阿媽帶我去日本,我都唔記得自己玩過乜…

男爵府

引用:Quote:sharon_pig+發表於+15-4-2+12:18+根

原帖由 iLoveBBW 於 15-04-02 發表
關"威"咩事?

一個人 不怕雨天。。。兩個人 就是晴天

侯爵府

老實講,2歲咁細我都唔會帶佢去,我個仔係差唔多5歲我先帶佢去第1次旅行…至少佢每樣野都可以參與。

一齊plan行程,決定佢想去既地方,想食既野,亦都唔洗膽心佢撐唔撐到玩成日,要唔要訓晏覺既問題。

大宅

回覆:cherrieloy 的帖子

我都同意你講法。不過人地覺得帶小朋友去,佢地唔覺麻煩唔覺辛苦就無問題。
我自己就唔想,旅行係relax, 帶住咁細既小似走難,仲有,如果touchwood佢頭暈身興,水土不服仲煩,根本變左唔係去旅行,所以大個啲會好啲,同埋佢起碼有啲記憶先啦

50246419    發表於 15-4-2 13:38

男爵府

引用:其實我好enjoy+喎,咁兩公婆自己去同家庭樂

原帖由 flyhigh_sabrina 於 15-04-02 發表
其實我好enjoy 喎,咁兩公婆自己去同家庭樂又唔同玩法~
認同

一個人 不怕雨天。。。兩個人 就是晴天

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Agree!

首頁
34567...19

尾頁

跳至