夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女女五個月,之前出過post提過我同老公關係唔好。近期情況更差,佢一至四唔會返我媽到睇女,之前有做家務……但而家已咩都唔做。我湊完女返來泵奶仲要自己蒸埋泵奶器先有得瞓。但就係咁打機(之前佢唔會打機的)。放假按接左個女返來,我地無乜野講。我whatsapp佢問佢我地關係繼續差可以點算,佢睇完無理之後繼續打機。我諗都係無得救了,其實都無咩所謂,一路大家好似roomate咁。我都唔覺佢當我老婆,結左婚兩年一豪子家用都無比,節日生日紀念日亦唔會買野送比我。頭家洗費一路都係一人一半,層樓都係。我有時諗,我做緊咩呢?結婚唔係希望有人照顧我咩?盲目儲錢結婚買樓生仔,但最終我好似咩都無。

子爵府

lanmui11 發表於 15-4-3 13:05
我女女五個月,之前出過post提過我同老公關係唔好。近期情況更差,佢一至四唔會返我媽到睇女,之前有做家務 ...
我都係咁,我仲要有兩個都係好細既,同空氣講野講到我都留番啖氣暖肚好過。我都係成日咁諗,結婚都係想有個人錫,開開心心,但而家就日日睇人面色,真係唔知自己做緊咩。。

大宅

好無責任的男人!!!
他當初為什麼要結婚,為什麼要生仔?

結婚及生兒育女都要負責任,
不是下身一時的快樂!

子爵府

回覆:關係愈來愈差

結婚...因為愛對方想同對方組織一個家
男人唔係一定會俾家用
會俾其實真係幾好
我有聽過好多人洗費一人一半
如果你成日咁諗
諗住結婚係有一張長期飯票
你咪會唔開心...
佢唔花思,咁你試下做多啲
試下由你開始改善關係
你都可以付出先
加油

granzo    發表於 15-4-5 01:57

未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

回覆:lanmui11 的帖子

佢咁樣係咩意思?黑人憎
同屋住都要俾開支啦,吾瞅吾睬 想點😡

侯爵府

引用:我女女五個月,之前出過post提過我同老公關

原帖由 lanmui11 於 15-04-03 發表
我女女五個月,之前出過post提過我同老公關係唔好。近期情況更差,佢一至四唔會返我媽到睇女,之前有做家務 ...
一段關係行到甘,唔會只系單方面既責任。
試下諗下由幾時開始個關係開始超差,個排發生過d咩事。從個源頭去搵原因啦。加油啊

子爵府

若諗住結婚就是搵個男人經濟上照顧你,你就諗錯哂了

granzo    發表於 15-4-5 01:58

大宅

回覆:rainbow000 的帖子

我野都唔想講了,只係覺自己好似結錯婚揀錯人。

大宅

引用:好無責任的男人!!!他當初為什麼要結婚,為

原帖由 為自然而活 於 15-04-03 發表
好無責任的男人!!!
他當初為什麼要結婚,為什麼要生仔?
佢唔係完全唔湊女既,但做少少就講到自己好辛苦。我要湊女,換片,泵人奶,蒸奶樽蒸泵奶器,手洗個女既衫,吸塵抹地,連㷛水都係我做埋。佢就一至四洗機衫就講到乜都係自己做。晾衫都係我晾嫁!!!我有正職的,我要返工!點解可以咁?

大宅

引用:結婚...因為愛對方想同對方組織一個家男人

原帖由 eggpudding 於 15-04-03 發表
結婚...因為愛對方想同對方組織一個家
男人唔係一定會俾家用
會俾其實真係幾好
我唔係想要長期飯票,老實說我真係一毫子都無洗過佢。佢老豆老母成日望住我o的名牌袋銀包串串貢,我想話係我父母同朋友送比我的,我無錢買亦唔係你個仔買。我已經唔想做乜,我已經野都唔想講。但個女仲好細,我都唔知可以點做。

大宅

引用:佢咁樣係咩意思?黑人憎 同屋住都要俾開支

原帖由 cmting 於 15-04-03 發表
佢咁樣係咩意思?黑人憎
同屋住都要俾開支啦,吾瞅吾睬 想點😡
佢有比既……但一人一半,其實一人一半我ok..但你講到自己付出好多好叻,因為你先買到樓乜乜乜乜。我真係好唔順氣。個首期我比左半仲要賣左我父母送比我o的金器先有的(佢父母係無買金比我)

大宅

回覆:岚月亮 的帖子

我諗係個女出左世開始差的……唉。

大宅

引用:若諗住結婚就是搵個男人經濟上照顧你,你就

原帖由 Bling11 於 15-04-03 發表
若諗住結婚就是搵個男人經濟上照顧你,你就諗錯哂了
我無諗住諗個男人經濟上照顧我,我有工作唔洗要佢養的。我只係覺有時氹下對方都要……一人一半可以的,但唔好表現到係你養起我無左你我要乞食咁。

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 為自然而活 於 15-04-03 發表

原帖由 lanmui11 於 15-04-05 發表
佢唔係完全唔湊女既,但做少少就講到自己好辛苦。我要湊女,換片,泵人奶,蒸奶樽蒸泵奶器,手洗個女既衫, ...
負擔得到就請工人,我成日都覺得,為左家務而影響夫婦感情,係好不值,尤其係香港,有錢就解決到問題。

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

引用:我女女五個月,之前出過post提過我同老公關

原帖由 lanmui11 於 15-04-03 發表
我都同我老公似同屋住多啲 我諗係我個仔需要爸爸多過我需要個老公

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:我諗係個女出左世開始差的……唉。

原帖由 lanmui11 於 15-04-05 發表
我諗係個女出左世開始差的……唉。
小朋友出世對夫妻關係係好大嘅衝擊。試吓點改善,大家傾吓

別墅

姊妹們!個個46都係咁𠺢喇!

如其諗點解46唔氹自己唔似人哋46咁錫自己,不如積極啲諗下點樣可以自己氹自己,自己錫自己多啲!

我小朋友出世頭幾年,我成個人都好重負能量,成日都覺自己個46不如其他46,咁樣諗嘢法其實好辛苦!

係時候對自己好啲!你覺佢唔錫你就自己錫自己多啲!加油💪💪💪💪💪

複式洋房

Add oil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

我明白。。。。

大宅

樓主, 我睇你個POST仲以為係我自已打咁.
好似講緊我自已. 同你一樣, 不過我地樓都冇.
不過算啦, 我都唔唸同計咁多, 自已攪得店都唔想求人.
咁樣個心會舒服D, 佢唔洗比手尾我執都已經好感激了.
我C6永遠只會覺得自已付出少少就放到好大.
攰的, 壓力的只有佢一個. 永遠都忙無時間 (但機不離手日打夜打)
我返工買送煮好飯仲要3催4請先埋位.
佢放暇可訓到2-3PM. 我放暇要6AM起身喂奶湊B.
我C6永遠覺得我好得閒. 不過無計老公自已擇.
我成日同自已講, 頂得到忍得到為左個囡未繼續LAW.
頂唔順, 就算我一個人帶住亞B都一樣無問題, 可能仲輕鬆Dtim
所以唔好唸咁多, 靠自已, 加油呀

首頁

尾頁

跳至