自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

禁止訪問

回覆:九巴點樣投訴

大宅

引用:你投訴時記得寫埋聯絡資料,等九巴傳票你交

原帖由 windherald 於 15-04-03 發表
你投訴時記得寫埋聯絡資料,等九巴傳票你交通工具上爆粗罰錢。
之前舊有司機爆粗啦,罰埋佢?

珍珠宮

回覆:九巴點樣投訴??係佢個網都搵唔到....

司機又確係無錯,巴士規矩確係上車要比,佢停左車叫你比都好正常。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆:Yogurtyogurt 的帖子

唔好嬲,個司機個態度如果好d相對地樓主會冇咁嬲!有d人就係咁,一定要揸正黎做,唔識轉彎!

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Yogurtyogurt+於+15-04-03+發

原帖由 anniellm 於 15-04-03 發表
落車入咪仲唔方便,你要行返去司機位比錢
可能諗住響上車位落車呢!但咁又會阻住人地上車,點算?!

大宅

你地既反應同我預期一樣!鬼唔望你地有同等遭遇!

talkative    發表於 15-4-3 22:22

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 chowqv 於 15-04-03 發表上車

伯爵府

引用:復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答

原帖由 Yogurtyogurt 於 15-04-03 發表
復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答41M,一位姓李既司機,我見有車就上,抱住個2歲BB,咁我上車就同個司 ...
你遇到呢個善良啦!

我見過巴士司機剛收工行街,突然有架的士係佢側邊停車,男的士司機隨即落車,係咁鬧嗰巴士司機,估計之前大家係路面有衝突,又話食硬你,諗住你着住制服冇得發圍!

跟住的士司機出手打人,點不知巴士司機後發先至,扯著對方長頭髮,係咁重槌出擊面部,的士司機當塲爆光流血,毫無還手能力,全面KO!

今日你遇到呢個Dry出口,無出手!

巴士司機來自五湖四海,你唔知佢乜嘢原因,泊上梁山!

平常心坐巴士好D!

男爵府

留毛先

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你句落車比丫都好老馮 唔係一定要上車比錢架咩?

子爵府

引用:你地既反應同我預期一樣!鬼唔望你地有同等

原帖由 Yogurtyogurt 於 15-04-03 發表
小心用詞。

talkative    發表於 15-4-3 22:23

男爵府

上車入錢係最基本啦,抱住bb又吾係大晒,個司機都吾介意停車等你比錢,你仲嘈d乜呢,如果個個甘樣話落車先比點得啊,你估坐緊的士小巴咩,你呢種人下下都話要投訴,反而我覺得你講既說話好吾尊重人囉,仲要講埋粗口更加吾應該啦,你有無諗過九巴都有派職員黎監察司機架,人地都係打份工,做好佢本份姐,你呢種人真係太自私了,咩都認為自己岩晒。。。

bebe12hk    發表於 15-4-3 22:20

禁止訪問

子爵府

樓主可能以為這是電車。

男爵府

引用:你投訴時記得寫埋聯絡資料,等九巴傳票你交

原帖由 windherald 於 15-04-03 發表
你投訴時記得寫埋聯絡資料,等九巴傳票你交通工具上爆粗罰錢。
算啦,人地抱住bb,都幾辛苦的

珍珠宮

哈哈,我又唔會好似你咁樣囉,停哂車比人鬧!睇你d態度都知個司機點解用d咁嘅態度對你囉!

selinako^^    發表於 15-4-3 23:05
talkative    發表於 15-4-3 22:23

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答41M,一位姓李既司機,我見有車就上,抱住個2歲BB,咁我上車就同個司 ...
5好嬲我明白,有時見到班車趕住上,真係未必摷得定錢,我都試過,通常都會同司機講句5好意思轉頭比,坐低摷返錢,佢一停車入返,因為好多時抱住小朋友,而上車後司機好快開車,下次試下佢停車就行去比…可能今次個司機心情5好…5好5開心啦

伯爵府

我一件6歳一件3歳,我次次都會拎定喎,問題不大。落車行返去入,萬一有人上車咪重難攪。你係咪一行到個站巴士就到,拎唔切?不過無論如何,真心為小同小朋友好,奉勸一句,小朋友2歳學講野,好易上口,假如唔想小朋友對住你講粗口就真係要忍下口喇。到小朋友大d,好多激氣嘢,唔提升下EQ,小朋友行為可以好差,惡性循環。

大宅

引用:Quote:原帖由+Yogurtyogurt+於+15-04-03+發

原帖由 PinPin 於 15-04-03 發表
哈哈,我又唔會好似你咁樣囉,停哂車比人鬧!睇你d態度都知個司機點解用d咁嘅態度對你囉!

...
我由頭到尾都好好態度,信又好唔信又好

首頁
12345...26

尾頁

跳至