自由講場

跳至

首頁
23456...26

尾頁

別墅

回覆:九巴點樣投訴??係佢個網都搵唔到....

要投訴人前唔該諗下自己行為先啦,佢唔俾你咁做就話人地態度差。俾你投訴又點,你講出黎有腦既人都唔會buy你。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 PinPin 於 15-04-03 發表哈哈

原帖由 Yogurtyogurt 於 15-04-03 發表
我由頭到尾都好好態度,信又好唔信又好
爆粗掉錢都好態度? 咁我依加就真係態度惡劣

禁止訪問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:咁我實唔岩架,我唔應該趕住答呢班車⋯⋯應

原帖由 Yogurtyogurt 於 15-04-03 發表
咁我實唔岩架,我唔應該趕住答呢班車⋯⋯應該企定定搵定錢等下班車⋯⋯⋯咁趕時間做乜⋯⋯

...
你呢句絕對講得無錯,你真係應該先預備好先上車,無人迫你咁趕。同埋拖住細路唔係大晒。
BTW,如果有 2歲,我唔會話自己要抱bb 囉。識行識走仲hv?

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

樓主的確應該上車比錢,
但司機又真係態度好差,
可能自己見太多鍾意蝦女人又態度惡劣的司機,包括的士司機,所以雖然樓主有唔啱但都有少少同情。

伯爵府

引用:復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答

復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答41M,一位姓李既司機,我見有車就上,抱住個2歲BB,咁我上車就同個司 ...
上車入錢,係常識。
上車前,預備好錢。

禁止訪問

引用:你地既反應同我預期一樣!鬼唔望你地有同等

大宅

回覆:九巴點樣投訴

不過如唸個辦法解決佢,
例如八達通錶。

伯爵府

畀面勳章

引用:我覺得你話拎唔切錢,同司機講轉頭入錢都冇

原帖由 orangekkkkk 於 15-04-03 發表
我覺得你話拎唔切錢,同司機講轉頭入錢都冇問題,但同司機講明落車先比錢就好唔合理囉,搭小巴咩

...
同意,如果抱住bb你話轉頭先入,我諗唔會有司機話你,我自己都試過好多次,擺好啲野叫個女坐低先再出去入錢,未試過有司機鬧,但樓主話落車先入就唔得,因為巴士落車位咁遠,如果樓主突然落車,司機追都追唔到

伯爵府

復活節第1日,超級燥....超級勁嬲....岩岩答41M,一位姓李既司機,我見有車就上,抱住個2歲BB,咁我上車就同個司 ...
巴士有by law 上車吾比錢,可以吾開車。

翡翠宮

引用:留毛等睇俾人插到開花

原帖由 sammi88888 於 15-04-03 發表
留毛等睇俾人插到開花

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Yogurtyogurt+於+15-04-03+發

原帖由 小豬澄 於 15-04-03 發表
爆粗掉錢都好態度? 咁我依加就真係態度惡劣
可能樓主想講句笑話中和下氣氛!

男爵府

BK Milk勳章

引用:成車人咁多上上落落,司機點知你邊個站落?

原帖由 baby_ha 於 15-04-03 發表
成車人咁多上上落落,司機點知你邊個站落?陣間個個都好似你咁,司機點記得咁多?你落左車司機睇唔到咁點算 ...
我老公做巴士車長的、佢話每日有好多人都係話:落車先入錢、但嗰啲人最終都冇比錢就落咗車!

baby_chu    發表於 15-4-3 21:50

男爵府

個司機係無情,不過佢無錯,其實同咁細個b出街,出門前我會zip定張八達通係褲袋或掛頸,做好準備。不過d司機係好惡,早半個月我同我仔搭小巴,我仔已三歲多亦比較大隻,成37磅,我無可能抱住佢,小巴黎到,我拖住仔仔緩慢上車,上到一半,個司機勁大聲加惡咁叫我:阿姐你拿拿臨抱佢上車啦, xxxx,成村人等你,後面大把人,xxxx,x個d係粗口,俾個男人當眾大聲用粗口鬧個刻都幾難受,不過拖住個仔,點都要忍

子爵府

如果呢程車唔止你一個係咁'你係司機的話'會點?算了吧~

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Dwmn+於+15-04-03+發表老老實

我唔想抱住bb行黎行去!我知實會有人咁話我,但個司機真係超級臭串!

...
上車抱住BB,落車可以唔抱嫁???

伯爵府

其實有冇人可以話我聽司機有咩問題
坐巴士上車入錢是常識吧
抱住小朋友唔係藉口
大把媽媽都係咁架喇
人地叫你入錢就要講粗口好過份囉

水晶宮

唔好勞氣:

1. 下次早d攞定$,方便一上車入

2. 坐的士。

女人講粗口,尤其是在公衆和小朋友面前,太失禮。

男爵府

邊度可以投訴乘客?
公眾場合爛口爛舌講粗口可以俾人告架好似

珍珠宮

畀面勳章

真係咩q都有人投訴.....

你估你坐緊van仔咩,落車比

巴士上車比錢我一直以為係常識....

抱住bb?兩歲仲bb....

我個囡歲得歲半,我抱一個加個肚陀住一個都係上車即入錢...

入錢有幾難呀

首頁
23456...26

尾頁

跳至