單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:buyer 的帖子

要教小朋友去認識分辦

翡翠宮

回覆:如果ex比唔足生活費,你地會比小朋友佢見嗎?

咁要由子女選擇,而吾係是但一方自行揸主意

大宅

回覆:mini1204 的帖子

子女選擇,好多時都係睇大人態度,小孩會形合照顧者。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 y2kkag3 於 15-04-09 發表當

原帖由 kinkis 於 15-04-10 發表
甘男方有錢吾俾。女方挨到半死去養小朋友。男方一句要見就要見。甘道理何在?

...
女方捱都死死下,又有誰知?朋友,家人最多咪關心兩句,仲可以幫到什麽?錢吾夠用,就系吾夠用,無人會救我,幫我,今時今日的我只會諗自己和2個仔,其他人的感受已經系我能力之外

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 y2kkag3 於 15-04-09 發表當

原帖由 kinkis 於 15-04-10 發表
甘男方有錢吾俾。女方挨到半死去養小朋友。男方一句要見就要見。甘道理何在?

...
老豆養仔天經地義,佢吾養吾教,想見就見,我無咁大方囉

翡翠宮

回覆:如果ex比唔足生活費,你地會比小朋友佢見嗎?

細個吾可以剥脱佢地見既權利
當然亦有大把cases 對方完全吾care吾想見

到小朋友大左就佢自己決定

我屋企就有個case女既點都吾比個女見老豆,女女9歲,男既就一個月比一個月吾比,可能揾到$先比多dd,不過確實係錫女(如果問你話錫女就改過/揾多d$我真係吾識答),男既係錯係罪人no doubt, 不過個女女成日同cousin喊好掛住爸爸。

珍珠宮

引用:細個吾可以剥脱佢地見既權利當然亦有大把ca

原帖由 mini1204 於 15-04-10 發表
細個吾可以剥脱佢地見既權利
當然亦有大把cases 對方完全吾care吾想見
講真大吾食,細都要食,一個月卑,一個月吾卑,就已經無責任感,我就真系吾信慳都慳吾到卑錢養仔

大宅

貓狗褓姆 畀面勳章

kinkis 發表於 15-4-10 15:17

...
這個世界從未公平過,有時形勢比人強,為左小朋友,我地唯有委屈啲。當年我前夫大陸有小三,唔通我又甘心俾佢見仔咩!那時大仔五歲已懂事,因為父母離婚,搞到有情緒病,要見臨床心理學家,連帶我都要接受輔導。也可能因為我曾接受輔導,我比較識得站在小朋友角度為小朋友諗。
係㗎,我條氣係好唔順㗎,佢就同條大陸妹風流快活,我三母子就足襟見爪,但為左個仔開心,唯有扮大方,定時帶仔女見爸爸,等個仔覺得雖然父母分開,只是不再一齊住,但對佢係冇影響嘅,佢依然隨時可以見爸爸。
.·°∴ ☆..·°.·° .·°∴ ☆..·°

禁止訪問

引用:唔比錢,小朋友點生活,咁係愛咩? 見小朋

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 kinkis 於 15-04-10 發表甘男

複式洋房

男方唔俾錢, 點解唔可以唔佢見個小朋友呀?佢又唔諗下佢做爸爸既責任? 話見就見呀?當小朋友係咩?係佢既玩具?教同養都冇做到,見黎做咩? 何況小朋友如果已經習慣左身邊冇爸爸, 更加唔使見

大宅

回覆:2015ivy 的帖子

見爸爸唔代表開心,我仔九歲,知道老豆有小三離開屋企,我有好大方比呀仔見佢,呀仔見到佢也好開心,但每次講byebye之後都眼紅紅,因他知道佢要返小三家,所以我再問呀仔想唔想見爸爸,佢話唔見,除非佢返屋企。
我問過我一些單親家庭長大的朋友,好多事俾個小朋友見爸爸時要小心,個男人會係小朋友面前數臭呀媽,話呀媽對爸爸唔好所以先離開媽媽

大宅

引用:見爸爸唔代表開心,我仔九歲,知道老豆有小

原帖由 hkvcar 於 15-04-18 發表
見爸爸唔代表開心,我仔九歲,知道老豆有小三離開屋企,我有好大方比呀仔見佢,呀仔見到佢也好開心,但每次 ...
所以我比佢地見時一定有我或我家人在塲

大宅

引用:見爸爸唔代表開心,我仔九歲,知道老豆有小

原帖由 hkvcar 於 15-04-18 發表
見爸爸唔代表開心,我仔九歲,知道老豆有小三離開屋企,我有好大方比呀仔見佢,呀仔見到佢也好開心,但每次 ...
所以我比佢地見時一定有我或我家人在塲

大宅

貓狗褓姆 畀面勳章

我比較好彩,我同阿仔收風返黎,係老豆嗰邊啲親戚,數臭自己嗰仔,細佬。同我個仔講你阿媽好偉大,要孝順媽媽
不過我知道後,打電話叫佢地唔好再跟我仔講爸爸是非,原因係冇小朋友會喜歡俾人鬧自己父母,我唔想個仔有仇恨心或會自悲
.·°∴ ☆..·°.·° .·°∴ ☆..·°

男爵府

lkissk 發表於 15-4-3 23:07
可以告佢,我成功告到,暫時佢有俾我同分期還之前欠我哋的錢,
叻女,呢的人,唔使同佢客氣!

首頁

尾頁

跳至