美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

跳咗四日Jillian Michael,戒足咁多日零食,晚上8點後唔食飯,用埋佢個Apps track住卡路里,頭先磅輕咗兩磅。

放假喺屋企無嘢做,好想食零食呀!

禁止訪問

回覆:減緊肥,好想食零食呀!呻吓當食咗喇!

子爵府

我以前跳JM時照食ga,不過中午前食囉。

男爵府

可以食紫菜,低卡零食

複式洋房

回覆:iamverysleepy 的帖子

我好怕一食停唔到

複式洋房

回覆:sasa_sasa 的帖子

你呢個提意非常好!我唔客氣喇

男爵府

我想食薯片

複式洋房

引用:我想食薯片 +

原帖由 AKI_hisashi 於 15-04-05 發表
我想食薯片
唔好呀! 要忍住呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+AKI_hisashi+於+15-04-05+發

原帖由 CharcoLi 於 15-04-05 發表
唔好呀! 要忍住呀!
我仲有好多野想食... 叉燒飯,魚香茄子,熱浪... 不過我同你一樣都係於減肥的地獄中,咁我又完全真係清淡到飲水咁,我今晚都打左邊爐,牛脊肉加蕃茄加個烏冬,過口癮又唔會太肥

大宅

引用:Quote:原帖由 CharcoLi 於 15-04-05 發表唔

原帖由 AKI_hisashi 於 15-04-05 發表
我仲有好多野想食... 叉燒飯,魚香茄子,熱浪... 不過我同你一樣都係於減肥的地獄中,咁我又完全真係清淡到 ...
減肥可以食瘦义飯走汁

大宅

引用:跳咗四日Jillian Michael,戒足咁多日零食

原帖由 CharcoLi 於 15-04-04 發表
跳咗四日Jillian Michael,戒足咁多日零食,晚上8點後唔食飯,用埋佢個Apps track住卡路里,頭先磅輕咗兩磅 ...
減肥其實都可以食少少零食獎勵下自己,不過中午/下午食囉。減肥係持久戰,如果抑壓得太勁,好難keep, 之後反彈仲勁。(利申:我4個月減左30磅,中間有食零食,buffet, 放題,打邊爐,不過平時會食得清淡d健康d+每日運動2個鐘)

大宅

回覆:CharcoLi 的帖子

咩app黎㗎?thanks

複式洋房

引用:Quote:原帖由+CharcoLi+於+15-04-04+發表跳

原帖由 creeper 於 15-04-05 發表
減肥其實都可以食少少零食獎勵下自己,不過中午/下午食囉。減肥係持久戰,如果抑壓得太勁,好難keep, 之後 ...
我平時其實係超多菜唔好肉,但係衰喺零食同打邊爐手上

複式洋房

引用:咩app黎㗎?thanks

原帖由 bebeching 於 15-04-05 發表
咩app黎㗎?thanks
呢個app仲會話你知,你跟佢跳幾耐會消耗幾多卡路里咁,唔錯

大宅

引用:Quote:原帖由 CharcoLi 於 15-04-04 發表跳

減肥其實都可以食少少零食獎勵下自己,不過中午/下午食囉。減肥係持久戰,如果抑壓得太勁,好難keep, 之後 ...
4個月減30磅咁犀利分享下點減丫

男爵府

回覆:跑步機 的帖子

我同你一樣,本身好鍾意食零食,而家減肥都係靠死忍!但我偶爾比自己食一口滿足下

男爵府

畀面勳章

我減肥都會照食不過食少啲!例如平時可以食一色大薯片,改為細包

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+CharcoLi+於+15-04-04+發表跳

4個月點減30磅😱😱😱可以分享多啲嗎?

大宅

BK Milk勳章

我都係減肥中, 零食都會食, 反而甜品我免疫力好低, 唯有好間中先食1次滿足下開心下

大宅

引用:Quote:原帖由 creeper 於 15-04-05 發表減

原帖由 菠蘿紅豆冰 於 15-04-06 發表
4個月點減30磅😱😱😱可以分享多啲嗎?
其實都係控制飲食+多運動,我早餐食旦白加蕃薯,午餐食芝士火腿三明治(因為返工好stable, 早午餐我食足3,4個月都一樣,所以最緊要揀自己鐘意食的) ,晚餐如果冇飯局就食菜/生果(但中間有buffet, 放題,hotpot, 仲有新年放縱左幾日) ,餐與餐之間肚餓就食生果/飲無糖荳漿,下午口痕都會偷食少量零食 ,所以其實我都食好多野。但我基本上每日都做2個鐘運動,一個鐘有氧運動,一個鐘拉筋塑形。
我自己覺得減肥真係最緊要恆心,所以,無論用咩方法,唔好咁抑壓自己,有時食少少零食/甜點對減肥唔會好大影響,但就可以令自己繼續堅持落去,減得開心先會有動力繼續減 我都會繼續努力keep住,大家一齊加油

首頁

尾頁

跳至