潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

是咁的.... 其實我見rolex年年加價,忽然想... 不如宜家買定隻最basic嘅369,將來送俾囝囝做十八歲生日禮物(佢宜家先4歳) 反正369嘅款好長靑,應該十幾年後也繼續興掛?因為可能十幾年後買隻369已經唔知要幾錢了,而我嘅人工應該追唔到佢加幅 但擺隻錶係度十幾年又好似好傻

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

回覆:買定rolex

不如咁仲好啦,現在買左隻ROLEX,妳自己帶,十幾年後,妳女大個了,就tradein隻錶,保多少,即是買樓咁,起碼妳有首期先,而且又賺到帶,妳都唔會買層樓,唔住,等十幾年後,俾個女掛

addicted    發表於 15-4-7 07:29
w19321786    發表於 15-4-6 17:02
我要食牛柳

侯爵府

18歲未識欣賞Rolex,會嫌老餅。對自己好D,送俾自己啦。
行到水窮處 坐看雲起時

男爵府

回覆:w19321786 的帖子

自己用先,一路買車路儲,只會越儲越多!

大宅

畀面勳章

回覆:買定rolex?

多謝大家真笨,從來冇想到可以trade in

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我白痴地問如果大家想買rolex保值會否平日帶同買邊款較保值仲有去邊買好呢?thx...

男爵府

引用:不如咁仲好啦,現在買左隻ROLEX,妳自己帶,

原帖由 咸濕大師 於 15-04-06 發表
不如咁仲好啦,現在買左隻ROLEX,妳自己帶,十幾年後,妳女大個了,就tradein隻錶,保多少,即是買樓咁,起 ...
我生仔時買左隻sub仔,都係諗住自己可以帶之餘,仲可以留俾個仔

大宅

Vintage仲型,唔駛trade in

大宅

畀面勳章

其實我唔戴錶的,所以冇想過自用完trade in買隻新俾呀囝

別墅

gmt 款,比較長hit ! 咩年紀都帶到!

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

不如咁仲好啦,現在買左隻ROLEX,妳自己帶,十幾年後,妳女大個了,就tradein隻錶,保多少,即是買樓咁,起 ...
大師,唔好話我馬後炮,早幾年我就係好似你今日所講嘅心態,買咗隻GMT諗住自己帶住先,等呀仔大學畢業嘅時候,拎去番新送比佢。又或者到時佢唔鍾意個款就trade in換個佢鍾意嘅款囉!

我諗GMT都有保值潛力呱!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

廉媽 發表於 15-4-6 22:48
大師,唔好話我馬後炮,早幾年我就係好似你今日所講嘅心態,買咗隻GMT諗住自己帶住先,等呀仔大學畢業嘅時 ...

如果諗第時trade in唔需要諗十幾年後,興咩款啦,到時至算,最重要現在妳想帶咩款就得啦.
保值與否是其次啦,這是一份心意,反而是無價.
我要食牛柳

伯爵府

我裡想法一樣。仔2歲,買左隻綠針留比佢18歲出身。女37w, 買左66留比佢。
綠針有戴,買左唔戴唔係傳比佢,要有少少花先覺得有歲月的行跡。我又無諗過反新的問題。

大宅

畀面勳章

多謝大家支持因為我同啲朋友講,佢地話我痴線,4歳人仔就送隻rolex俾佢。但我唔係宜家送,買定先之嘛我當佢一年加$1000,十四年後也由$40000(369款)變$54000,唔抵吖嘛

大宅

首頁

尾頁

跳至