親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

在plan 下年 Easter 同小朋友去滑雪, 原本打算去日本, 可以去東京睇櫻花, 再北上滑雪浸溫泉。

不過 Easter 去日本超貴, 現在買飛都要5000位大人, 同事推介去韓國, 便宜很多

我本來不太考慮韓國, 好像沒甚麼好吃/適合小朋友吃的食物, 好多都好辣, 玩的不多, 都是 shopping 為主, 同埋超凍, 好多時都係 -15度左右。

不過同事話食野ok, 有燒肉, 玩的都多, 其實係唔係呢?

大宅

回覆:easter 去滑雪, 日本定韓國好?

我都plan緊新年去韓國,呢幾日睇機票睇到眼都朦但真係去想帶阿仔去滑雪

子爵府

我d仔女係新年假後考試, 所以唔會考慮新年去啊, 唔係新年時間真係較好。

去年去日本滑雪, 阿仔唔太舒服, 只係俾佢玩左半日多d, 佢現在每個月都問我幾時要再去滑雪 日本就新年復活節機票好易爆, 所以好早就睇, 下年新年, ana 照殺便宜的好時間已經要 waiting 了

男爵府

減齡達人勳章

出年復活節3月尾,仲有得滑雪架?!

子爵府

引用:出年復活節3月尾,仲有得滑雪架?!

原帖由 anniefish 於 15-04-08 發表
出年復活節3月尾,仲有得滑雪架?!
oh... 係喎。。。 日本仲有, 去到4月中/尾。

韓國到3月中就沒啦。。。

男爵府

睛靈勳章

引用:在plan 下年 Easter 同小朋友去滑雪, 原本

原帖由 lumijuli 於 15-04-08 發表
在plan 下年 Easter 同小朋友去滑雪, 原本打算去日本, 可以去東京睇櫻花, 再北上滑雪浸溫泉。

不過 Eas ...
岩岩去完韓國6日,我plan玩,景點為主,少行街,愛寶,one mount, 3d trickeye, 景福宮,北村,南山塔,南山韓屋影韓服,清溪川,廣藏市場,鷺梁津,9層海鮮,芝士排骨,韓牛,超忙

首頁

尾頁

跳至