夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同男朋友拍拖3年, 2個月前分, 我好傷心...

今晚應該訓唔到....想jm 們開解吓,可以嗎?

禁止訪問

回覆:chloeyiu 的帖子

男爵府

一齊三年, 有開心有唔開心, 我以為分手可以好逍灑, 兩個月裏面我有諗起佢, 但都無搵過佢, 今日聴到佢拖住個女士, 心情好差, 接受唔到..

男爵府

回覆 chloeyiu 的帖子

加油! 時間可淡忘的, 我之前個ex一樣揾借口叫我以後唔好揾佢。點知一星期後發現佢同左一個新認識左半年的女仔拍拖

男爵府

知道, 我不停祈禱, 求神幫我渡過, 亦搵二十年的外國朋友, plan5月去italy散心, 希望可以盡快忘記..

但係今晚真係訓唔到....

水晶宮

回覆:好傷心...

舊嘅唔走 新嘅唔嚟 快D執靚自己識過第二個 認定是他走寶!

複式洋房

引用:同男朋友拍拖3年, 2個月前分手, 今日朋友

原帖由 chloeyiu 於 15-04-10 發表

同男朋友拍拖3年, 2個月前分手, 今日朋友話我知見到佢拖 ...
會諗係正常,唔開心都正常。唔洗迫自己忘記的,順其自然,痛就痛,瞓唔到就瞓唔到。日子久了,就會放下。

不適合的,分開未常不好。到對的時候遇到對嘅人,你就會真正得到幸福。加油!!!

男爵府

我數一數, 其實我己經拍左8次拖, 係, 都幾多吓, 每段感情都唔過2年, 這次捱過到三年, 我以為ok, 到最後都分手...很悕墟⋯⋯
其實,佢有時對我好好, 有時玩失蹤,我無法接受, 所以我提出分手...其實, 我聽到佢拖住個女士, 我whatapp佢, " congrats, my friend saw you with a lady, glad that you find your love" , " 佢回覆" you really think it is good for me??" 跟著佢寫" anyway, hope you are doing well" 我回" I feel heartbreaking when I hear that" ... 我只想佢知到我感受。

男爵府

訓唔到, 天光了, 希望今天心情好些....

大宅

引用:我數一數, 其實我己經拍左8次拖, 係, 都

原帖由 chloeyiu 於 15-04-10 發表

我數一數, 其實我己經拍左8次拖, 係, 都幾多吓, 每段感 ...
你提分手先?

子爵府

講真
分手後不要再聯絡
自己痛苦
加油...
唔好去留意佢同邊個一齊
始終大家分開了
他有自由選擇
成日訓唔到對皮膚唔好
我失戀都訓唔到
搞到皮膚差曬好醜,好後悔
所以你唔好諗喇,分散注意力,旅行好
玩得開心d

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

dotdot.blue 發表於 15-4-10 05:55
你提分手先?
上年三月底抄一場大架, 之後我有兩個月無理佢,到6月佢Whatapp 我,又再一齊番, 到上年9月開始,佢無搵我一星期, 我揾佢,之後継續一齊,11月佢又無搵我三星期,我又搵佢,到一月尾, 大家坐低傾, 當時佢同我講 you are the one. 但我真的好frustrated.每次佢無搵我, 我情緒好差, 訓唔到,所以我決定同佢講分手...i told him i dont want to suck in an up and down relationship, 理智D,分手係無錯, 因為我無可能接受佢玩失蹤, 但當聽到佢有new relationship, 感覺好難受....

子爵府

BK Milk勳章

回覆:chloeyiu 的帖子

傻妹, 就算免强響番一齊, 都只會重複以前既相處模式, 這只會令你更受傷害。

搵d野忙下, 讀下書, 追下劇, 扮下靚, 令自己忙d, 裝備自己, 準備好下段感情, 唔好再同佢聯絡了。

其次, 有冇檢討下點解自己拍咁多次拖? 自己係咪有改善既地方?

祝 繼往開來!

子爵府

妹… 喊夠就收拾心情上路啦,舊情人不宜聯絡,唔放下,盞自己辛苦,況且佢3時5刻玩失蹤,你認為佢做緊咩呢?同呢d人一齊,唔係一晚訓唔著,係成世訓唔著,今日你仲係自己喊,他朝抱住個仔係甘喊,你覺得係米好彩撇得佢早?
另一方面,希望你都要睇下自己有咩問題,點解拍拖8次,每次都係2年貨仔甘上下…

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

諗番分手個理由咁你就唔會再咁痛
一個成日玩失蹤既人 仲一齊只會更辛苦 你更加訓唔着

男爵府

ada_fung 發表於 15-4-10 07:42
傻妹, 就算免强響番一齊, 都只會重複以前既相處模式, 這只會令你更受傷害。

搵d野忙下, 讀下書, 追下劇, ...
明白,就是以前的都分手, 所以這段感情上我是作出一些改變, 無耐又分手, 我諗我要繼續努力去檢討自己....

男爵府

不用檢討,當妳日後遇到Mr right, 就知道不是妳有問題,而是timing和對方性格相配問題。我都拍過好幾次,最後的ex成日話我呢様果様,攪到我以為自己錯,我努力每天做好d,他就努力每天不滿我多d。後來我懷疑他已變心,死口唔認,我狠心又傷心的分手。幾個月後見到他拖住另一個,成個畫面好似做戲咁。其實咁仲好,可以令我不再對呢個人盲目。幾年後他和我説如果當年我肯聽佢電話是不用分開,廢話。這已經是17年前的事。後來遇到我先生,竟然可以一起17年冇㘭交。感謝接濟ex個女仔,不是她,我還是盲的。

男爵府

回覆 cuccw 的帖子

是的,我和ex坐低傾的時候, 佢攞番以前D事話失望, 但對自己失蹤的行為無解䆁, 只是話trying to hide. 我都有懷疑佢識左第二個; 但當時佢可能未㨂定, 所以玩失蹤...
我其實唔細, 以往分手真的好逍灑, 不會拖泥帶水, 這次完全不同, 可能係年紀問題...

男爵府

chloeyiu 發表於 15-4-10 09:08
回覆 cuccw 的帖子

是的,我和ex坐低傾的時候, 佢攞番以前D事話失望, 但對自己失蹤的行為無解䆁, 只是 ...
妳千祈咪用年齡限制自己的前路。比妳成功和他結婚又如何?愛是冇年齡限制,即使妳50歲緣盡了也要懂得放手。60歲也可以遇到愛自己的人。就算單身到老,也比嫁錯人好呀。

LamLamMummy    發表於 15-4-13 02:17
為自然而活    發表於 15-4-10 23:54

男爵府

有好多男人自己錯左唔認,仲要話妳唔啱,講到連佢自己都以為自己啱曬。

首頁

尾頁

跳至