親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原本想聖誕節去但機票貴二千,最後決定暑假去!已Book 好晒酒店機票,又係plan 行程時候了! 大家有咩提議? 兩大一三歳半小孩

珍珠宮

我都係暑假去~ PLAN左去十日, 2大1小(4歲半)

仲未諗到去邊啊~

應該會有3個半日去夏令營玩下, 再去下北投食野(上次食過都幾好味), 去酒店附近的室內遊樂場玩下, 去下宜蘭, 其他仲未諗到~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

回覆:暑假去台北2015

你訂左幾錢呀!我訂左兩大兩小長榮機返黎坐hello kitty機,加兩晚西門丁日記酒店9200,

男爵府

回覆:暑假去台北2015

我去五日咋,都係返黎搭hello kitty . 新驛西門町,七千三

男爵府

引用:我都係暑假去~+PLAN左去十日,+2大1小(4歲半

原帖由 小寶貝兒 於 15-04-10 發表
我都係暑假去~ PLAN左去十日, 2大1小(4歲半)

仲未諗到去邊啊~
我想去九份十分,兒童新樂園

男爵府

回覆:小寶貝兒 的帖子

夏令營玩D乜架?大人可一同參加嗎?

伯爵府

剛剛昨天回來,我地行程如下:
Day1:下午機,book車機場送往酒店,行永康街(鼎泰豐丶手抓餅丶思慕昔),回酒店休息后逛饒河夜市
Day2:忠正紀念堂睇士兵交接,兒童新樂園,行義路溫泉+晚餐,逛士林夜市
Day3:六福村至5點(book車加入場套票),att4fun饗食天堂自助晚餐,101
Day4:babyboss至6點,馬辣火煱,美麗華摩天輪
Day5:逛西門町(屈臣氏廣場,康士美,老天祿,港記,維格,菓風小舖,永來香,南蠻堂)小朋友嫌攰,坐低食左2餐:平田壽司同牛店,三點半book了車送往機場,六點幾機
本來想去動物園加貓空,取消六福村,但兩家人的爸爸和小朋友很喜歡刺激的機動遊戲,加上星期一兒童新樂園同動物園都唔開,最後就捨棄動物園

珍珠宮

vnice 發表於 15-4-10 16:17
夏令營玩D乜架?大人可一同參加嗎?
台灣超多夏令營, 唔同類型都有, 不過多數係比小學/中學生, 甚少比幼稚園, 好辛苦先搵到2,3間, 而家等緊佢開始公布課程同埋報名~
我都係參考返上年同埋冬令營既活動, 有個我幾鐘意(就咁睇佢介紹), 係要父母一齊參加既, 先讀本繪本, 再引導D小朋友了解故事, 再學下動作同表情, 表達等等, 最後一日就表演返出黎~ 我覺得好似幾好玩咁~ 同埋第一次參加呢D, 都係父母一齊陪住上安心D~ 反正都係3個半日, 平時我地去台北, 日日都係下午先出動, 上午完全係HEA晒, 有D野玩下都好~

珍珠宮

rine0976 發表於 15-4-10 16:13
我想去九份十分,兒童新樂園
兒童新樂園我都想去, 唔知會唔會好晒呢?

大宅

引用:剛剛昨天回來,我地行程如下:Day1:下午機

原帖由 abinayams 於 15-04-10 發表
Day1:下午機,book車機場送往酒店,行永康街(鼎泰豐丶手抓餅丶思慕昔),回 ...
我想知去六福村包車+門票詳情,收費?可否pm包車聯絡

男爵府

引用:Quote:rine0976 發表於 15-4-10 16:13 我想

原帖由 小寶貝兒 於 15-04-11 發表
兒童新樂園我都想去, 唔知會唔會好晒呢?
應該都會曬,不過反而最驚七月打風

男爵府

Day1:下午機,book車機場送往酒店,行永康街(鼎泰豐丶手抓餅丶思慕昔),回 ...
想問book 車台北往返機場幾錢呀?

男爵府

你個行程都幾岩我,thanks

子爵府

回覆:abinayams 的帖子

我都想知六福包車同門票資料,thanks!

大宅

我都想要六福包車同門票收費資料,thx

珍珠宮

rine0976 發表於 15-4-21 10:13
應該都會曬,不過反而最驚七月打風
我都遇過幾次, 試過婚前去影婚紗照, 夾係2個台風中間, 剛好有一日天晴, 剛好就係BOOK左果日影, 超好彩!
試過台風吹正台北果日要飛返香港, 怕危險, 自己主動延遲住多一日至返香港, 因為前一晚已經超大風, 大風到會吹得郁我(我係大肥婆啊! 咁都吹得郁, 有D驚)

不過都係體驗黎既~

試過係高雄時遇到輕微地震, 我頭暈, 仲有D作嘔, 心諗係咪地震呢, 我老公就話有冇咁敏感呀! 應該係因為係地庫空氣唔多流通至唔舒服姐! 後來上網CHECK返先知真係地震~

男爵府

引用:Quote:rine0976 發表於 15-4-21 10:13 應該

原帖由 小寶貝兒 於 15-04-21 發表
我都遇過幾次, 試過婚前去影婚紗照, 夾係2個台風中間, 剛好有一日天晴, 剛好就係BOOK左果日影, 超好彩!
試 ...
你都有好多難忘体驗喎!我廿二至廿六去,你呢?

珍珠宮

rine0976 發表於 15-4-21 14:56
你都有好多難忘体驗喎!我廿二至廿六去,你呢?
因為一年去2,3次, 去玩左咁多年, 一定有好多體驗~ 台灣真係去極唔悶~~ 哈哈哈~~
我7月28-8月6日呀~ 今次去多幾日玩~

訂左房未訂機票, 等緊佢幾時出特價~

男爵府

引用:Quote:rine0976 發表於 15-4-21 14:56 你都

原帖由 小寶貝兒 於 15-04-21 發表
因為一年去2,3次, 去玩左咁多年, 一定有好多體驗~ 台灣真係去極唔悶~~ 哈哈哈~~
我7月28-8月6日呀~ 今次去 ...
哇,一年去两三次,你咪超熟路? 你有冇去過小人國?值得去嗎?

大宅

回覆 abinayams 的帖子

請問行義路溫泉在那兒? 有私人泡澡嗎? 可以預約嗎?

首頁

尾頁

跳至