婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:我覺得我好小氣

食到一半抱返走

別墅

我會叫c6抱返佢出嚟

不過我99好自私,未有嘢食就搶抱, 有嘢食就第一時間隊返亞b比c6, 自己食飽再搶抱! 所以我一定有機會拎到

大宅

回覆 貧窮媽媽 的帖子

而家一見到就:阿b,嫲嫲叫你呀!、嫲嫲抱好唔好?、多啲返黎同嫲嫲玩....。我心諗,嫲嫲嫲嫲....嫲你老^_^呀!煩唔煩呀?遲啲大個又有大個嘅方法,見招拆招啦!而且個菇類人士嘅兩個細路,都一樣唔采佢架,淨係見佢成日做炸兩就討厭。我好直接同我c6講,「你睇你阿媽幾多事丫,人地教仔佢係度多多聲氣!」我c6都心知佢阿媽係咩人嘅。
比著係我,肯定即刻叫個衰佬抱返個仔過黎,我唔會唔出聲,所以我唔覺得你小氣。
有啲人有啲事,我唔鍾意就係唔鍾意,唔好迫我去接受,越迫我就越憎佢!

水晶宮

引用:其實講真點憎99都好,你個仔始終係佢個孫,

原帖由 其恩 於 15-04-12 發表
其實講真點憎99都好,你個仔始終係佢個孫,同埋始終係你c6個親生媽媽,佢同個孫玩好正常,我夠憎我99啦,但 ...
所以我覺得我好小氣,但每次見到99或聽到佢把聲已經無名火起,真係做唔出要和顏悅色對佢

水晶宮

引用:回覆 貧窮媽媽 的帖子而家一見到就:阿b,嫲

原帖由 solam13214 於 15-04-13 發表
回覆 貧窮媽媽 的帖子

而家一見到就:阿b,嫲嫲叫你呀!、嫲嫲抱好唔好?、多啲返黎同嫲嫲玩....。我心諗, ...
係囉,我c6咁抱左個仔同佢坐,令我而家更憎99

大宅

回覆:貧窮媽媽 的帖子

哈,做仔當然覺得自己個媽好拉,但我地五係甘認為。我同隻9住埋,我當佢透明㗎。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

貧窮媽媽 發表於 15-4-11 17:30
因為我都幾憎我99下,所以唔想俾佢掂我個仔

我都係憎佢憎到唔想俾佢掂我BB..我地仲要一齊住...

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

solam13214 發表於 15-4-12 00:12
我討厭99嘅程度同你有得揮,見到我c6個來電係「阿媽」,成個人就無名火起!我連佢掂我仔都唔想!好彩個仔仲 ...

我6299...連BB瞓左都想搞醒佢, 有次姑仔同99想同BB玩, 但係BB瞓左, 62竟然話想玩咪叫醒佢玩囉, 唔怕架.....
真係好黑人憎

大宅

我唔覺得樓主小氣人之常情

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-4-11 17:30 因為

原帖由 sukisa 於 15-04-13 發表
我都係憎佢憎到唔想俾佢掂我BB..我地仲要一齊住...
以前我同6299住,c6起身返工我就抱b返娘家,c6收工先返去,同c6喺街食完飯先返去,一返到去就直跑入房等6299瞓左先出去沖涼去廁所

別墅

如果我c6咁做, 我都會唔開心, 會暗示c6調位

水晶宮

引用:Quote:solam13214 發表於 15-4-12 00:12 我

我6299...連BB瞓左都想搞醒佢, 有次姑仔同99想同BB玩, 但係BB瞓左, 62竟然話想玩咪叫醒佢玩囉, 唔怕架.... ...
我62都試過,阿仔瞓左,我同阿仔喺房,聽到6299喺門口傾計,99話想見我仔,62話咁咪嘈醒佢囉

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 02:17
所以我覺得我好小氣,但每次見到99或聽到佢把聲已經無名火起,真係做唔出要和顏悅色對佢

...
好明白你感受, 好憎一個人既時候, 佢做咩講咩都係覺得唔順眼黑人憎既,
外人見到覺得無事係我地小氣, 覺得係我地有問題 (咁我認係我對佢係有嚴重偏見既),
憎佢就緊架啦, 呢個係日積月累改變唔到既事實,
朋友叫我可以試下學下放底,
唔好將佢擺係心上, 把佢視為一個無關痛癢既無聊人外人, 咁樣自己或者無咁辛苦

水晶宮

我有follow開你的post,我覺得你其實已經做得好好,起碼你無開口爆佢,或者做D咩挑釁性行為,只係唔想見,盡力避開99姐.
你唔想見佢,又係有前因後果.
人係感情動物,唔係石頭一塊,無可能對99所作所為無動於衷架嘛.
你99的行為,我睇到都怕.

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:03
以前我同6299住,c6起身返工我就抱b返娘家,c6收工先返去,同c6喺街食完飯先返去,一返到去就直跑入房等629 ...

我未生BB既時都係咁, 但係生左之後, 理智上又覺得自己如果成日收埋BB唔俾佢掂好小氣, 始終我要同佢地住同埋係佢地個孫, 唔想做到自己咁衰咁, 當然心裡成日想咁做啦.
我99會自己開我門, 同埋佢有咩唔鐘意會直接開聲鬧, 仲要講得好難聽, 又怕C6難做, 所以盡量唔行到反晒面呢步

子爵府

貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:10
我62都試過,阿仔瞓左,我同阿仔喺房,聽到6299喺門口傾計,99話想見我仔,62話咁咪嘈醒佢囉

...
咁你點拆招呀?

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-4-13 12:10 我62

咁你點拆招呀?
阿仔醒左,我即埋身餵奶等佢唔好出聲,跟住佢哋等到冇癮咪落左街,然後我即抱仔走

sukisa    發表於 15-4-13 15:18

子爵府

引用:同6299食飯,不嬲阿仔都同我坐既,我同c6一

原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-11 發表
同6299食飯,不嬲阿仔都同我坐既,我同c6一左一右咁夾住佢,跟住今次c6無啦啦一野抱起個仔坐左喺99隔離,佢 ...
返去狠狠地爆你老公一獲啦,明知你同佢老母唔啱仲要從你到抱走bb,佢下次應該唔敢

幾時先上到車.....

大宅

有時對你討厭的人又唔駛大方, 你大方完, 自己又唔開心.

盡量唔見99啫, 又唔係對男家做傷天害理的事.

我男家每星期食飯, 隻妯娌踩完62, 踩99, 佢地一家習慣比人踩, 唔關我事, 我睇唔順眼, 唔去, 99覺得隻妯娌先好新抱, 就由佢了.

我覺得自己唔去, 唔阻老公去, 已經好大方.

子爵府

引用:同6299食飯,不嬲阿仔都同我坐既,我同c6一

原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-11 發表
同6299食飯,不嬲阿仔都同我坐既,我同c6一左一右咁夾住佢,跟住今次c6無啦啦一野抱起個仔坐左喺99隔離,佢 ...
c6想死?就算想99親孫,比較接受到嘅坐法係你同99坐阿仔兩旁!有一次我99早到,將BB椅擺係佢隔離(左邊),我即刻拎起張BB椅,擺番係我同老公中間,之後話我咁先就手餵BB(亦都係事實)!成餐飯都剩係同BB互動!果次之後,我老公一定問我想點坐!因為老公知道我一出聲,實反枱

首頁

尾頁

跳至