自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

點算??吳算好多但留得幾密下~~~

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

子爵府

回覆:四歲仔最近成日留鼻血

我仔3、4歲時都係咁,醫生話佢鼻膜薄啲,所以會咁,大啲就會改善,依家9歲,近呢兩年流鼻血情況係一、兩次。果時瞓瞓下又流,去緊小便又無啦啦流,都幾驚架。

]

子爵府

我仔細個都係咁,上左7/8歲會好好多

子爵府

畀面勳章

我細佬細個都係咁,大大下先無

男爵府

我小朋友有鼻敏感,鼻膜簿都係成日流鼻血,醫生話大個會改善,我喺bk學,幫小朋友鼻內壁搭凡事林,唔能夠根治,但搽咗真係唔流,流得密嘅時候,可以早晚搽,我自己就只係夜晚臨瞓前幫佢搽一次,而家8歲,希望佢大個會無咗啦!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

別墅

引用:我小朋友有鼻敏感,鼻膜簿都係成日流鼻血,

原帖由 嗅屎忽 於 15-04-13 發表
我小朋友有鼻敏感,鼻膜簿都係成日流鼻血,醫生話大個會改善,我喺bk學,幫小朋友鼻內壁搭凡事林,唔能夠根 ...
請問係咪搽入個鼻入面?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 嗅屎忽 於 15-04-13 發表我小

原帖由 魚蛋mama 於 15-04-13 發表
請問係咪搽入個鼻入面?
係,用棉花棒 high 少少,輕輕力塗在鼻腔內

男爵府

好媽媽勳章

我大仔依家5歲,出世到依家成日流鼻血, 本身又鼻敏感,捽多幾次鼻大力吸氣幾下都有機會流,量都幾多,有時仲有幾舊大血塊流出黎, 一開始見到都幾嚇人。

依家出街一定帶幾包紙巾和濕紙巾。試過去小學interview時流鼻血,我的紙巾唔夠用,去canteen又冇得買,好彩canteen阿姐私人俾一包我,如果唔係都幾麻煩。

男爵府

回覆:twllc 的帖子

我個女3,4歲都係咁,之後99問左D婆仔,香蕉皮3條,豬橫利一條,蜜棗3粒,煲1.5小時,剩2碗分2日飲。我煲左2次亞女就冇事,Ps:一定要香蕉皮

伯爵府

畀面勳章

引用:我個女3,4歲都係咁,之後99問左D婆仔,香

原帖由 Rc123456789 於 15-04-14 發表
我個女3,4歲都係咁,之後99問左D婆仔,香蕉皮3條,豬橫利一條,蜜棗3粒,煲1.5小時,剩2碗分2日飲。我煲左 ...
多謝分享

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

男爵府

近排乾燥,鼻腔易痕,一捽就好易流血。試吓用埋放濕機,同埋瞓前用潔鼻噴劑噴一噴,會大大減少流鼻血情況。

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

我仔仔都成日流鼻血,睇醫生又話係鼻膜薄,介紹支塗鼻膜嘅藥,滋潤鼻膜喎,都算有用,加埋個噴霧機,總算叫流少咗。

男爵府

引用:Quote:原帖由 嗅屎忽 於 15-04-13 發表我小

原帖由 魚蛋mama 於 15-04-13 發表
請問係咪搽入個鼻入面?
我試過用棉花捧搽,但棉花1捧始終都鞋面,都會磨擦到鼻腔,所以照流,以後我唔敢再用棉花棒,只敢用手指尾。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

扁栢煲片糖。

一支扁平的栢葉,大約2個手掌咁大,洗淨,連片糖半片煮十分鐘,「灘凍」微暖,飲大半杯。

阿仔又係咁上吓年紀,又係咁流了幾次鼻血,親戚教我咁煮比佢飲,
煲咗2次,咁多年總算未再出現。

男爵府

畀面勳章

我個仔細時都係咁,流到開水喉咁,好恐怖,不過大大下就越來越少,不用擔心

大宅

是否乾燥?我囡有次食紅”早”都流左好多

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:null

我仔呢兩個星期都係咁隔日就流

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

水晶宮

我小兒細時都係,有人教煲唐瑟魚湯後,情況明顯好佐,到現在8歲打後都無流,現在間中會煲,他話湯好甜

男爵府

回覆:eytben 的帖子

乾燥就會

水晶宮

東東媽咪 發表於 15-4-14 22:01
乾燥就會
你意恩是你小孩乾燥就會流定我小孩,我小孩是乾吾乾都流,好像得嫻就流,你當煲湯比去飲,一家大小都可飲又簡單,村料2條唐瑟魚、黑豆、廋肉、麥祖、小片果皮,是是啦好有效。

首頁

尾頁

跳至