想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

名位jm, 大半年前宮外孕,又超高齡,依家想去做ivf, 其他BK介紹出名的醫生都排好耐,養和好似快D, 有冇jm試過這幾位醫生?可以分享下嗎?萬分感謝

男爵府

回覆:babycherie 的帖子

應該鄧醫生最細心

別墅

wing, 你是看她做ivf嗎?成功嗎?因為見到BK好少講呢幾位醫生。謝謝!

別墅

回覆 wing214 的帖子

謝謝

複式洋房

回覆:養和ivf, 鄧靄珊、駱紅、何教授邊個好?

請問宮外孕如何形成?

男爵府

babycherie 發表於 15-4-14 11:10
名位jm, 大半年前宮外孕,又超高齡,依家想去做ivf, 其他BK介紹出名的醫生都排好耐,養和好似快D, 有冇jm試 ...
我上星期去睇駱紅, 講解好詳盡同細心.

但無睇過鄧靄珊同何教授, 所以比較唔到.

洋房

我之前就是睇了一些留言 說駱紅她非常友善,因本身已有兩次小產經驗,所以今次希望找個好醫生檢查清楚才再次懷孕!如果覺得合適萬一之後要走上IVF條路也決定會找回這醫生,心裏是這樣只想,所以看了評價後決定去養和檢查一下先再作決定,試一試睇駱紅醫生,3月21日找他檢查生育遺傳染色體抗體及卵巢功能 。剛剛昨天醫院打電話給我昨天去攞報告,我說都想再見駱醫生見診,希望她跟我詳細解釋一下報告,見到她好似好趕時間態度又好似唔多有善 ,可能我找她不是做IVF ,只是檢查先 ,洗費只不過是一萬多元!我C6話唔係大生意所以咪趕時間 !(佢比我感覺好專業,但談不上非常友善,只見了他兩次,但係可能我們不是有錢人都睇養和,所以每次見她也覺得佢好像很趕時間 ,傾多兩句都好似好急咁 很快就傾完離開。

伯爵府

BK Milk勳章

我n年前見過鄧,感覺養和的比較cool,見JM分享也覺得可能對有錢人比較熱情

男爵府

dharma 發表於 16-4-15 12:23
我之前就是睇了一些留言 說駱紅她非常友善,因本身已有兩次小產經驗,所以今次希望找個好醫生檢查清楚才再 ...
我都係睇駱醫生,而另外兩位就冇睇過。

駱醫生係呢方面嘅專家無容置疑,上網都有好多關於佢就IVF的報導甚至介紹技術的video。

我覺得駱醫生態度幾nice,有問題都會解答。當然,每個人對於態度的感覺都可以好主觀。始終平時普通睇醫生都未必會傾好耐。而有時就因為病人其實都唔知有啲咩問題問醫生,可能要等醫生主動講先知。我每次等兩、三個鐘見醫生,連埋照聲波其實都只係得10-15分鐘。

我和丈夫都只係普通打工仔。咁選得私家做IVF呢條路一定會提你預budget同埋對成功率有心理準備。成個療程就算一take順利都12-13萬。如果淨係檢查攞報告一萬多元,我覺得已經唔平啦。所以又不用太在意是否有錢人的問題。最緊要係是否幫到你。

我上年做左腹腔鏡手術之後第一次去睇駱醫生,佢都係話頭半年係自然受孕黃金期,可以自己試左先。可能自己會仲心急過醫生,但醫生會因應你的身體狀況,唔會心急即刻同你做。

別墅

引用:我之前就是睇了一些留言 說駱紅她非常友善

原帖由 dharma 於 16-04-15 發表
我之前就是睇了一些留言 說駱紅她非常友善,因本身已有兩次小產經驗,所以今次希望找個好醫生檢查清楚才再 ...
我都系体緊駱醫生,做左第2次iui,19/4due day,佢第一次講解時很nice & patient.到iui時2分鐘5駛就出左去,佢趕住做手術,第2次iui前要照卵和決定邊日iui,但Easter佢放左大假,so I was passed to a new Dr 柴,佢好好人又有耐性牙!2日後變返Dr Lok幫我做iui

大宅

我睇何教授的,我覺得佢好好

男爵府

引用:Quote:原帖由 dharma 於 16-04-15 發表我之

原帖由 moominbb 於 16-04-15 發表
我都系体緊駱醫生,做左第2次iui,19/4due day,佢第一次講解時很nice & patient.到iui時2分鐘5駛就出左 ...
Dr 柴係qm果陣手勢極差。好多jm都话由佢经手係痛d

侯爵府

bbbchoco 發表於 16-5-7 14:21
Dr 柴係qm果陣手勢極差。好多jm都话由佢经手係痛d

x和醫院係全麻,手勢點差都無人知

大宅

我由自己個婦科refer去睇何教授,jm對駱醫生啲comment好壞一半,不過鄧醫生我自己睇過,覺得好麻麻。其實聽一啲comment話駱醫生同鄧醫生講嘢比較直接~
不過,醫生係人夾人嘅,搵到適合嘅醫生即係已經醫左個自己個心。

別墅

我睇dr.tang bingo ge...佢係有讀生殖科。所以對佢有信心d...

大宅

PP_LHY 發表於 16-5-7 21:47
我睇dr.tang bingo ge...佢係有讀生殖科。所以對佢有信心d...

恭喜您呀!

別墅

加貝 發表於 16-5-8 01:50
恭喜您呀!

多謝r~祝你快d有好消息!孕神降臨你身邊!

首頁

尾頁

跳至