親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

7-11 Apr 兩個家庭三條 (3、7、8 歲) 去了五日四夜

坐TG機,來回程都準時起飛。讚讚讚!

落機後,直去華欣。book咗 Mr Tum車。三程Mr Tum車,機場-華欣、華欣-曼谷、曼谷-機場,司機們都準時接送。Tip: 一日前email去reconfirm 時間。讚讚讃!

留咗華欣三日兩夜,去了Vana Nara Waterpark。小朋友覺得好好玩

Market Village 地庫 Food Market 有檔串燒豬好好味。食咗兩打

去華欣途中,可以叫司機停大油站,有food court, supermarket. 有得買日用品,沙灘玩具同水槍。唔駛係香港帶過去。

大宅

回覆:分享: 三位小生華欣曼谷行

已pm啦

大宅

回覆:AprC 的帖子

Waterpark 我小朋友主要玩kiddie cove 同 rainforest. 細仔3歲半都玩到

lazy river and coconut beach都好好玩。

記住自己帶浴巾沖涼,唔好租毛巾,衞生啲。另外,最好自備shower gel and shampoo. 女淋浴間有風筒設備,但排長龍要等

heiwai    發表於 15-5-16 01:03
fionaleung43    發表於 15-4-15 00:56

大宅

回覆:aaronmok 的帖子

http://www.vananavahuahin.com

去嗰website望下,有你需要既資料

大宅

已pm各位包車資料。希望幫到大家!

大宅

回覆:lovelymbbb 的帖子

我係出發前兩星期email問 quote. 出發一個星期前confirm 同提供航班及酒店資料。
再出發前一日email reminder俾佢

大宅

我地無係華欣包車

第一日到華欣,係酒店游水。夜晚去market village dinner. 坐酒店shuttle bus出去。再搭tuk tuk返酒店

晚上,market village 門前有很多tuk tuk.

第二日去vana nara waterpark.

第三日離開華欣包車出曼谷時去景點

大宅

我係出發前兩星期email mr Tum 問 quote. 出發一個星期前confirm 同提供航班及酒店資料。
再出發前一日email reminder俾佢

大宅

回覆:ymjoy 的帖子

我地住Banyan Resort Hua Hin. 訂酒店時都有點擔心,因唔係大路酒店,無人評論。但因想住獨立别墅,三條可以同屋一齊玩。另外,別墅後面就可以游水。

住完後,感覺良好。酒店設備唔先進,但夠用。早餐都ok架。員工服務ok. 有shuttle bus 去market villlage.

我見多數係外國家庭。有三、四個香港家庭咁

大宅

已pm車資料,希望幫到大家!

大宅

價錢唔貴,8xx一晚未計税連早餐,二個bedroom villa.

大宅

回覆:prupru 的帖子

大宅

係呀,獨立屋有兩間bedrooms加套廁。價錢平,唔駛一千蚊一晚。

近市區,十至十五分鐘就到market village. 自成一角,但唔近沙灘。

我地入住期間,多見外國家庭。只見兩、三個香港家庭咋

大宅

引用:prupru,請問你在那裡買Vana Nava 票

原帖由 小丑魚 於 15-04-17 發表
prupru,

請問你在那裡買Vana Nava 票? 我見在佢Web site 都好貴。我細仔在122CM以下, 是否只有1-2 games ...
我地即場買。有信用卡 (好似citibank,唔肯定) 有10% discount. 細仔3歲半,高過90cm, 但無計佢入場費。

大宅

已pm各位包車資料。希望幫到大家!

大宅

引用:Quote:原帖由 prupru 於 15-04-16 發表係呀

原帖由 gracechan119 於 15-04-20 發表
prupru, 想問呢個價錢是否two bedrooms價錢?
係呀,兩bedrooms價錢。我係agoda book咋

大宅

引用:Quote:原帖由 prupru 於 15-04-16 發表係呀

原帖由 Jomei 於 15-04-21 發表
請問附近有冇小店?房內乾淨企理?
附近無小店。每次出market village就買定零食及飲品。

大宅

引用:Quote:原帖由 Jomei 於 15-04-21 發表請問

原帖由 prupru 於 15-04-22 發表
附近無小店。每次出market village就買定零食及飲品。
房間都企理乾淨,但唔係大城市既五星級酒店。沖涼水壓好慢。

大宅

引用:請問你曼谷住哪裡?

原帖由 HelloKitty 於 15-04-22 發表
請問你曼谷住哪裡?
Bangkok住grand centre point ploenchit. 都係2 bedrooms房間,但面積就細很多。貪佢有洗衣、乾衣機。可以洗衫。
另外,好近bts. 出入方便

大宅

引用:Quote:原帖由 prupru 於 15-04-22 發表附近

原帖由 Jomei 於 15-04-24 發表
I see. 除了呢間,請問你還有住華欣其他酒店?
只是住Banyan Resort, 因為留咗華欣三日兩夜。帶住細路仔,唔想轉酒店

首頁

尾頁

跳至