懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

見廣華咁多好評,一知道有喜後就決定BOOK廣華,但我既第一次不愉快產檢,令到我有D後悔......
第一次產檢就係12WEEK左右驗唐氏度頸皮,大概等粒半鐘就有得見護士,我當日見既女護士姓伍,
全程黑面無表情我都預左,問左我幾個問題後就叫我上床開始照肚超,咁我就問左以下2個問題:

(1) 想問下我而家只食葉酸,係咪開始要食Materna同鈣片助BB發育?
伍護士:你以為你食就一定吸收架咩?

(2) (佢照緊我粒肌瘤), 呢粒肌瘤會影響BB嗎?
伍護士:邊個叫你理佢?

跟住佢度多幾次頸皮,我都唔敢再講野了.....佢既語氣差令到我都唔好受,第一次廣華印象被打折扣了!

大宅

現在BOOK廣華 要地址嗎?

大宅

回覆:廣華照唐氏不愉快經歷

其實所有政府醫院既服務都係差不多,佢地真係好忙,除必須既醫療需要外,其他服務同問題真係超出佢地既負荷。如果你去私家問,佢地會好詳盡噤答你。

大宅

廣華婦產科好垃圾,d醫生護士好流
兩次不愉快經歷,我以後都唔再入去

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

第一胎在廣華生,根本唔知有乜咁好,
個個都話好......

複式洋房

回覆 skylet 的帖子

要地址證明架

複式洋房

zola 發表於 15-4-15 15:40
第一胎在廣華生,根本唔知有乜咁好,
個個都話好......
朋友同我同期有左,佢係威記黎緊第三次產檢啦,廣華期又少又要受氣!

禁止訪問

認識瑞士牛牛第一回

大宅

我剛剛下午响廣華照完唐氏,姑娘好好喎! 可惜唔記得姓咩,佢短頭髮既, 幫我bb度左好多次頸皮, 之後介紹bb頭仔,手仔,腳仔咁,仲主動話試下睇唔睇到仔定女,可惜我阿b全程\"坐\"左响度,遮住左重要部位。。。 佢仲幫我搖左幾次個肚但bb都唔肯郁,最後佢都話無辦法喇照唔到仔定女。 跟住叫我出去抽血,臨走仲提多我一次記得抽血唔好就咁走左去呀! 抽血個姐姐都好好人喎,我除鞋度高果陣單腳企,一隻腳彎起除鞋帶, 阿姐好好心叫我小心d又扶住我,之後著鞋就叫我要坐低著呀,企响度好危險架! 抽完血仲同我bye bye添!

別墅

我覺得去政府醫院係睇好唔好彩遇到好醫生/護士.
頭3個月食葉酸就夠了,3個月開始先開始食Materna同鈣片.Materna內已經有葉酸,所以唔駛另外再食.
你講既肌瘤係咪水瘤?如果係就唔駛理,因為30歲後9成以上婦女都有,同埋對身體冇影響的.

別墅

我係贊育照,D姑娘時好時唔好。幫我照結構個個,我問左一句"睇唔睇到BB幾重?",佢叫我收聲,睇到就會講,又話我個BB唔合作,好麻煩....。我都"O"左咀,後來又有第二個姑娘幫我做,個個老D,但好人到爆.....

大宅

回覆:Seahorse0213 的帖子

我都係今日照,應該係同一個姑娘呀
超好人

所以都係講彩數

我上胎都係廣華
產前產後房都好人
教餵人奶教得好好

大宅

我都在廣華度頸皮,遇著姑娘無咩表情,阿B都不合作,加上子宮後屈,她都解釋會難照,最後好好耐性照埋手手腳腳給我們看!抽血的嬸嬸都好好禮貎,好細心!

廣華無健康院支援,所以產檢相對較少。

政府又無不收錢,與私家比當然有出入。

複式洋房

我岩岩係廣華生完,產檢真係差左d,但產房d姑娘真係好好,距地教我點減低痛楚,又係身邊支持我,生果時我程願要姑娘,都吳要老公係身邊!

伯爵府

引用:見廣華咁多好評,一知道有喜後就決定BOOK廣

原帖由 I瘋 於 15-04-15 發表
見廣華咁多好評,一知道有喜後就決定BOOK廣華,但我既第一次不愉快產檢,令到我有D後悔......
第一次產檢就 ...
聽你內容,佢係護士只度頸皮,有咩問e生。到你去徐展堂第一次產檢問問e生啦。

大宅

引用:其實所有政府醫院既服務都係差不多,佢地真

原帖由 kbi 於 15-04-15 發表
其實所有政府醫院既服務都係差不多,佢地真係好忙,除必須既醫療需要外,其他服務同問題真係超出佢地既負荷 ...
你接到嗎?連基本基本基本人類出生就要學既基本禮貌都冇喎?

大宅

引用:我係贊育照,D姑娘時好時唔好。幫我照結構

原帖由 sue20988 於 15-04-15 發表
我係贊育照,D姑娘時好時唔好。幫我照結構個個,我問左一句"睇唔睇到BB幾重?",佢叫我收聲,睇到就會講,又 ...
下,。。收聲都講得出,但仲有人幫咁冇口德既姑娘講說話,,,世界變了

大宅

我果時差d俾廣華害死, 當時我下體不停流血、肚痛到行唔到,佢唔幫我check清楚,就趕我出院,我已經話我好辛苦,企都唔得,都話我冇事…… 我自己覺得好唔妥去睇私家,私家話已經好嚴重,唔即做手術會有生命危機……諗番起,果時信廣華無事在家休養,我已經死左

caelia    發表於 15-4-17 12:06
LamSiuB    發表於 15-4-16 15:57

別墅

回覆:小李的媽媽 的帖子

當時我c6都在場,我地兩個都呆左。。。。

複式洋房

我諗我同你預到同一個姑娘,佢又係黑口黑面。我訓床果時想睇真D BB ,就抬起頭想望電視,佢好惡咁叫我訓番低佢照唔到,咁過左一陣,我問佢BB size 正唔正常,我又唔小心抬起少少頭,佢就話"你想你照定我照呀? 訓番低啦! "
跟住我同老公全程唔再出聲,即日book 左另一個醫生照多次

首頁

尾頁

跳至