跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加簽?
我打過去國泰但d CS答得好唔清楚
我check過加拿大入境果邊其實只要求瘋狗針,其他乜都唔使。

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

複式洋房

問加航, 服務態度親切, 解釋詳盡. 國泰好似吾多歡邊貓狗!!

男爵府

引用:問加航, 服務態度親切, 解釋詳盡. 國泰好

原帖由 JM 於 15-04-16 發表
問加航, 服務態度親切, 解釋詳盡. 國泰好似吾多歡邊貓狗!!
但我已經買左CX啦,其實樣樣都ok,只係要乜文件方面答得唔清楚

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

男爵府

回覆:帶狗狗搭國泰

有無邊位知?thanks

別墅

回覆 GiCa 的帖子

你可聯絡這位在多倫多的國泰職員(香港人),她熟知帶寵物上機及加拿大入境的程序和手續。
她的電郵已給你PM。

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位多倫多的國泰

原帖由 xxixixx 於 15-04-19 發表

回覆 GiCa 的帖子
thanks xxixixx

男爵府

好媽媽勳章

引用:請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左

原帖由 GiCa 於 15-04-15 發表
請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加 ...
we will also bring our dog back by CX this summer. let me know if you need info as we have checked with the agent in HK.

男爵府

回覆:bebilam 的帖子

yes, please get me the info, thanks

男爵府

請問how much for the air ticket of the dog. I have a cat.

男爵府

回覆:bobbi 的帖子

US$200 +,視乎個籠尺寸。

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

回覆 GiCa 的帖子
昨晚平安到步,狗狗好乖無喺籠大小便,所以嚟到仲係香噴噴

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

回覆 GiCa 的帖子
xxixixx 多謝你的info

別墅

回覆 GiCa 的帖子

不用客氣...

複式洋房

可唔可以pm 聨絡方法?我都要帶狗狗過加拿大喲,thanks

別墅

回覆 mantau 的帖子

你可聯絡這位在多倫多的國泰職員(香港人),她熟知帶寵物上機及加拿大入境的程序和手續。
她的電郵已PM給你。

大宅

回覆:xxixixx 的帖子

Pls pm the contact as i m going to bring my dog back to Vancouver. Thanks

別墅

回覆 poon_angela 的帖子

PM the info to you already ^^

男爵府

引用:請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大?+除左

原帖由 GiCa 於 15-04-15 發表
請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加 ...
請問健康証明幾多銀?到埗後需要隔離嗎?

男爵府

回覆:bobbi 的帖子

其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌vet出張信證明狗狗已注射瘋狗針就可以。信上要寫針牌子,有效期,series no, 狗狗的品種, weight, age, etc.
我個vet都有寫埋狗狗好健康。佢好似只收左我300蚊出信,因為我狗狗啱啱夠期打一年一次果d針,可能因為咁佢無再收我檢查費 (電話book時姑娘話可能收300)。
我落機後就去超大行李果度接番狗狗,跟住過海關,比佢睇張瘋狗針證明,跟住就一齊返酒店啦

大宅

引用:其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌ve

原帖由 GiCa 於 15-08-08 發表
其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌vet出張信證明狗狗已注射瘋狗針就可以。信上要寫針牌子,有效期,se ...
想問下是否需要漁農處加簽?健康証明有效期14日內?

首頁

尾頁

跳至