跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,因為小兒06年12月出世,
所以N1班一定要插班.
「救世軍」問過用電話留位,要11月有消息
「飛雁」10月就可以帶資料去報,
「啟思」又係要等11月,但學費好貴$2980
「迦南」連插入都SAY NO
但CHECK過好多地方「飛雁」資料不多,
所以都心大心細

請大家出出手,給下高見

男爵府

我都係幫我諾諾搵緊N1報,因為飛雁響康逸苑果條穚大大個牌匾話歡迎參觀校舍,所以我同我老公親身去過飛雁幼稚園,但係佢比我嘅感覺好唔Ok囉,我初初以為會有專人帶我哋參觀校舍,點知佢哋由得我哋企響門口就自己走咗去,所以我一定唔會報哩間囉。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

畀面勳章

我囝就係"救世軍平田幼稚園"由 N1 讀到家下, 9月升 K3 啦, 都OK o架.

原文章由 kaucrystal 於 08-6-23 11:06 發表
所以N1班一定要插班.
但CHECK過好多地方「飛雁 ...

男爵府

Hi,
我囝囝四年前在德田保良局讀N1, 而囡囡上年九月開始在飛雁讀左一年N1班,我覺得保良局好好多,因為飛雁N1班既師資同安排唔係咁好!
P.S. - 呢個只不過係我個人意見,如有誤解請見諒!

原文章由 嗅屎忽 於 08-7-8 16:06 發表
我都係幫我諾諾搵緊N1報,因為飛雁響康逸苑果條穚大大個牌匾話歡迎參觀校舍,所以我同我老公親身去過飛雁幼稚園,但係佢比我嘅感覺好唔Ok囉,我初初以為會有專人帶我哋參觀校舍,點知佢哋由得我哋企響門口就自己走咗去,所以我一 ...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 sara11 於 08-7-10 11:43 發表
Hi,
我囝囝四年前在德田保良局讀N1, 而囡囡上年九月開始在飛雁讀左一年N1班,我覺得保良局好好多,因為飛雁N1班既師資同安排唔係咁好!

...

sara11,
Hi, 我想問吓你囝囝讀完德田保良局後初上小一, 會否順利過渡.
謝謝.

男爵府

Hi mincat,

我囝囝因為唔鐘意返全日,讀完N1就轉番半日幼稚園!不過保良局既miss 真係好好,好有愛心。

原文章由 mincat 於 08-7-11 14:03 發表

sara11,
Hi, 我想問吓你囝囝讀完德田保良局後初上小一, 會否順利過渡.
謝謝.

大宅

好媽媽勳章

sara11,

Thank you.

mincat.

原文章由 sara11 於 08-7-11 14:47 發表
Hi mincat,

我囝囝因為唔鐘意返全日,讀完N1就轉番半日幼稚園!不過保良局既miss 真係好好,好有愛心。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 kaucrystal 於 08-6-23 11:06 發表
所以N1班一定要插班.

HIHI~你同我BB一樣我BB零七年一月出世!
我仲諗緊俾唔俾佢讀N1!
我想問下大家救世軍同保良局幾錢學費

複式洋房

原文章由 嗅屎忽 於 08-7-8 16:06 發表
我都係幫我諾諾搵緊N1報,因為飛雁響康逸苑果條穚大大個牌匾話歡迎參觀校舍,所以我同我老公親身去過飛雁幼稚園,但係佢比我嘅感覺好唔Ok囉,我初初以為會有專人帶我哋參觀校舍,點知佢哋由得我哋企響門口就自己走咗去,所以我一 ...

多謝你,我等咗好耐先有你哋答我,
我真的很感激,因為飛雁真係咩資料都無

複式洋房

原文章由 波子媽 於 08-7-8 17:49 發表
我囝就係"救世軍平田幼稚園"由 N1 讀到家下, 9月升 K3 啦, 都OK o架.

多謝你,我都覺得救世軍個miss好詳細,多謝你意見

複式洋房

原文章由 sara11 於 08-7-10 11:43 發表
Hi,

...

點都好,這個意見我等都頸都長,多謝你哋,
我覺得上得嚟問,都係想聽吓大家意見,
有沒有經驗,也是意見嗎?
多謝

別墅

所以N1班一定要插班.

好似康盈有N1 你睇睇

複式洋房

原文章由 TZEYIN(YOKO) 於 08-7-22 02:31 發表

好似康盈有N1 你睇睇

我都有打去問,但個miss答得唔係好有耐性,
佢講有2,3個位,個感覺唔係好舒服

男爵府

我個囡黎緊都係讀救世軍N1呀! 我去過咁多次新生適應班, 覺得D老師同校長都好有愛心, 而新生家長會又介紹左N1返學既時間做D乜, 新學年開始, 英文外籍老師授課將會增至兩堂呀! 又有普通話堂添!

大宅

原文章由 carol_kk 於 08-7-27 00:23 發表
我個囡黎緊都係讀救世軍N1呀! 我去過咁多次新生適應班, 覺得D老師同校長都好有愛心, 而新生家長會又介紹左N1返學既時間做D乜, 新學年開始, 英文外籍老師授課將會增至兩堂呀! 又有普通話堂添! ...

讀救世軍N1之後係咪會升讀埋救世軍既K1-K3 ???
N1 返學到底有咩學, 同埋佢地會做什麼多呢 ???

男爵府

原文章由 mabellin6018 於 08-7-28 16:04 發表

呢個我暫時都未決定

學習自理能力, 秩序, 紀律, 可以有團體生活....有時比人教好過自己教架!

男爵府

原文章由 carol_kk 於 08-8-1 17:02 發表

呢個我暫時都未決定

學習自理能力, 秩序, 紀律, 可以有團體生活....有時比人教好過自己教架! ...

hello, 我囡囡都會返n1今年, 會唔會係同學呢..... 下午or 上午ar 你囡囡

男爵府

原文章由 novemberwm 於 08-8-2 16:43 發表

hello, 我囡囡都會返n1今年, 會唔會係同學呢..... 下午or 上午ar 你囡囡

係下午班呀!!! 因為我4月尾先知會搬黎呢區, 所以即刻搵學校架啦! 但我都估到只可以返下午班囉!! 而家同學校講咗, 如果上午班有人退學, 我想轉上午班, 希望可以轉到啦!!!! 你囡囡上午定下午呀?

大宅

我對囡今年都讀救世軍n1呀!! 係讀上午班....

原文章由 carol_kk 於 08-8-3 12:33 發表

係下午班呀!!! 因為我4月尾先知會搬黎呢區, 所以即刻搵學校架啦! 但我都估到只可以返下午班囉!! 而家同學校講咗, 如果上午班有人退學, 我想轉上午班, 希望可以轉到啦!!!! 你囡囡上午定下午呀? ...

男爵府

原文章由 rayeu160 於 08-8-5 19:02 發表
我對囡今年都讀救世軍n1呀!! 係讀上午班....

返適應班時, 我地見過面架啦!!!

首頁

尾頁

跳至