婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係陀b時發現兩邊都有畸胎瘤, 最後都無做手術, 自然順產生仔, 最近返政府覆診照超聲波, 兩邊畸胎癗仍然存在, 政府排一年下年3月做手術, 而私家要6萬蚊。唔想處理, 但又怕惡性; 處理, 又怕政府切晒, 用左畢錢去私家又肉赤。唔知點好, 好矛盾! 可唔可以唔理佢架???

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:cutebb_popo 的帖子

禁止訪問

引用:

禁止訪問

禁止訪問

回覆:有冇人有試過or而家有畸胎瘤

大宅

回覆:cutebb_popo 的帖子

畸胎瘤係唔會自然縮細,大至4至5cm最容易令卵巢扭轉,到時想繼續保留卵巢都難,我上年私家做微創大約6萬,好康復得好快

大宅

回覆:有冇人有試過or而家有畸胎瘤

我都係大肚時發現,早兩個月在QE做微創割左一個6cm,住咗兩日醫院

別墅

引用:我都係大肚時發現,早兩個月在QE做微創割左

原帖由 carolw 於 15-04-25 發表
我都係大肚時發現,早兩個月在QE做微創割左一個6cm,住咗兩日醫院
qe排期要幾耐?有冇做抽粗針化驗

大宅

引用:Quote:原帖由 carolw 於 15-04-25 發表我都

原帖由 rainbowbabycoke 於 15-04-27 發表
qe排期要幾耐?有冇做抽粗針化驗
我生完排半年有得做,不過我拖耐咗先做,驚做完湊唔到BB,到小朋友兩歲幾我先做。但原來微創好少影響,住了兩日就出院,四,五日就回復正常,吾痛。
冇做抽針呀。只係做超聲波檢查

大宅

回覆 carolw 的帖子

生完半年就有得做好快呀, 我要排1年零3個月, 而家仲諗緊好無去私家做, 好似快d處理, 無咁擔心。

大宅

引用:回覆 carolw 的帖子生完半年就有得做好快呀

原帖由 cutebb_popo 於 15-04-29 發表

生完半年就有得做好快呀, 我要排1年零3個月, 而家仲諗緊好無去私家做, 好似快d處理, ...
你個瘤幾大呀?可能我大過6cm所以排期快D!

大宅

一邊5-6cm, 一邊3-4cm

首頁

尾頁

跳至