論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我遲啲會去5日旅行,工人姐姐話想住boarding house,可以俾佢去住嗎?

伯爵府

回覆:去旅行,工人姐姐可以住boarding house嗎?

佢住boarding house, 當然想同啲friends 一齊出去玩。 我就唔會了。 Boarding house 有 蝨的,衛生唔好,我會用呢個excuse 推咗佢。 你叫佢屋企大掃除。你比佢屋企呆,都好過佢出去搞搞震。 搞大咗個肚就麻煩了。

大宅

引用:佢住boarding house, 當然想同啲friends 一

原帖由 pandaforever 於 15-04-18 發表
佢住boarding house, 當然想同啲friends 一齊出去玩。 我就唔會了。 Boarding house 有 蝨的,衛生唔好,我 ...
Sorry,我講漏咗,我意思係連續放佢5日假,佢想係個5日住boarding house。
如果係你地,你地會俾嗎?

佢已經日日都打掃屋企,同埋我覺得佢有些少潔癖,如果boarding house污漕,我估佢係唔會住。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 pandaforever 於 15-04-18 發

原帖由 honeyhoneycandy 於 15-04-18 發表
Sorry,我講漏咗,我意思係連續放佢5日假,佢想係個5日住boarding house。
如果係你地,你地會俾嗎?
Boarding house 一定dirty 同 conditions 差。 如果放annual leave 佢係香港我都會叫佢返屋企訓。

首頁

尾頁

跳至