嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下Baby Bosomi 濕紙巾好用嗎? 先前消委會做既濕紙巾測試有冇講呢隻有問題呀? (藍色包裝)

7X9做緊特價, 60張只係HKD9.7. 想入D貨俾三歲仔仔用. 之前用開詩樂氏. 但成日用消毒濕紙巾唔係咁好. 各位JM有冇意見呀?

細女下個月頭出世. 都諗緊用邊隻抺pat pat好. 大仔之前用Johnson and Johnson 粉紅色. 我覺得都算貴. 你地有咩建意呀?

Thanks!

禁止訪問

引用:想問下Baby Bosomi 濕紙巾好用嗎

大宅

回覆:yayukicheung 的帖子

咁順順兒要用邊款呀?好似有好幾隻色

禁止訪問

引用:咁順順兒要用邊款呀?好似有好幾隻色

大宅

回覆:carolki 的帖子

初生可以用乾棉濕凍滾水(或者暖水)抹patpat呀, 咁就唔怕濕紙巾搞到紅屁股

大宅

引用:咁順順兒要用邊款呀?好似有好幾隻色

原帖由 carolki 於 15-04-18 發表
咁順順兒要用邊款呀?好似有好幾隻色
順順兒 係千色bb部有得買~

大宅

Bosomi 消委會個TEST PASS左架~~~
我個仔有濕疹, so far 佢用呢隻個patpat一直好靚~~
而家歲半我都有KEEP住用759果兩隻藍色大細濕紙巾~
大抹PATPAT,細用黎抹手,另外買埋消毒泡泡初手液~
再搭埋詩思樂純水用黎抹眼抹咀~~~掂哂~

大宅

Klaire 發表於 15-4-20 12:40
Bosomi 消委會個TEST PASS左架~~~
我個仔有濕疹, so far 佢用呢隻個patpat一直好靚~~
而家歲半我都有KEEP住 ...
有無相牙?

男爵府

如果你睇第455期選擇。更本無測過759。同埋如果你知都佢既成份。就知道應唔應該用。

大宅

俾你咁講一講即刻再做下功課.........
BOSOMI 的確係冇消委會測試果幾種野,但都有以下呢幾種化學物質~

Polysorbate 20
隐藏的致癌媒介物成份
Sodium Benzoate
致癌物苯
Propylene Glycol
建議用家應避免皮膚與Propylene Glycol接觸,因這種對皮膚有著強烈刺激性的化學劑,可能導致肝臟和腎臟受損。
Glyceryl Caprylate
刺激皮膚做成過敏

但同時又睇多左野,其實呢D化學物質,沖涼液都會有,
所以......呢個世界方便既野都總有化學毒物,只不過係多定少,同有幾毒囉....

RE: babe201504~~~~this one~

大宅

BK Milk勳章

引用:俾你咁講一講即刻再做下功課.........BOSOM

原帖由 Klaire 於 15-04-22 發表
BOSOMI 的確係冇消委會測試果 ...
有冇上網睇過呢隻品牌其實韓國都幾多人用,佢仲有另一隻黃色,HK未見過有人買,黃色嘅係10無(冇唔知邊10種化學成份…),價錢又係抵嘅,好想試下

複式洋房

用左bosomi好幾個月,主要係BB抹走便便然後用熟水加棉花,BB屁股冇接獲濕紙巾咁多又唔會咁紅

大宅

初生Bob,尤其女仔,最好用棉自己整濕抺!咁會冇咁易紅
我朋友個女就係每次換片都用hxxxxxx濕紙巾抺,搞到妹妹紅曬!去左睇醫生!醫生話其實唔使次次都用濕紙巾抺!
我屋企人個女,就每次都自己用棉加水咁抺!都冇乜問題

大宅

回覆:7X9 Baby Bosomi 濕紙巾

我細仔由一出世就用759呢隻濕紙巾,so far都無問題,不過中間有段時間轉左用h牌大盒裝就紅蛋蛋

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:俾你咁講一講即刻再做下功課.........BOSOM

原帖由 Klaire 於 15-04-22 發表
BOSOMI 的確係冇消委會測試果 ...
仔用依隻敏感

禁止訪問

引用:我細仔由一出世就用759呢隻濕紙巾,so+far

首頁

尾頁

跳至