夫婦情感

跳至

首頁
12345...59

尾頁

大宅

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]十五歲的夏天,我在ICQ認識左比我大一年的他,就叫他sky吧!點解會add佢?因為同我一樣住東區囉,就算約出黎見面都近D丫,當時的我真係咁諗.....
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]我好鍾意同佢傾計,好舒服好似識左好耐咁,傾傾下我地開始傾埋電話。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]第一次聽到佢把聲,我就直著佢把聲去幻想佢個樣係點....因為我地從來都無send過相比大家。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]Sky對我好好,我有咩功课晤識,有咩開心晤開心都會同佢講,而佢亦會同我講自己既事。可能佢讀男校的關係,比較少接觸女仔,所以我覺得佢比我學校既男同學溫柔,比較懂得照顧女仔。就可能因為見唔到佢,所以我成日都會幻想好多佢好好的一面,亦因為咁我開始對佢有D好感,不過未見過面所以唔敢比自己太投入,怕失望怕後悔。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]之後日日如事,傾電話,講東講西....我直覺覺得sky對我都有好感⋯但我冇問。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]直到有一日,sky問我可晤可以約出黎見過面?但係我一口就拒絕了⋯我聽得出佢有失望,但佢都無迫我⋯⋯佢話未ready就等我ready先,當時我有點內疚。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]點解唔見sky?係我認我怕,怕佢唔係我幻想咁,怕之後大家唔再搵大家,我認我好enjoy同佢依傢的關係。
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]個次之後sky冇再約我,我地亦好似以前咁。時間耐左,我覺得同佢講電話已經係我生活既一部份,我亦開始覺得我真係鐘意左佢。有一日我就問佢其實講左電話咁耐,你會唔會對我有D feel咖?佢話冇feel我就唔會想見你啦⋯不過係你唔想見我之嘛。之後sky問我:咁你呢?有冇小小鍾意我?我⋯竟然答:無!我知道佢又再一次失望⋯個晚我喊左成晚,覺得自己點解要令一個鍾意我既人失望?我唔承認的原因係因為我要面子亦就因為我地關係奇怪⋯⋯個次之後sky小左搵我,而我亦開始成日起到諗我係到做緊乜?網戀?網友?見到未見過,唔好講戀⋯朋友也未至於吧!

http://c1img.cyworld.co.kr/img/myAvatar/2011/myAvatar_17004744_1.gif

大宅

回覆:misselsa0125 的帖子

男爵府

回覆 misselsa0125 的帖子

大宅

如是這,SKY小左搵我,但我都一直有同SKY KEEP IN TOUCH的。2年後我遇上另一個他。。叫A吧。。。
A係一個壞壞地既男仔,佢比我大3年。佢同我係係一個朋友既生日PARTY識既,第一眼見到佢我已經好有FEEL,可能男人唔壞,女人唔愛吧!我知道佢都對我有FEEL。同A交換左電話個晚我地就開始講電話。。而A就開始代替左SKY。。。有次A揸車黎接我,我地上左山頂,佢同我講左好多佢屋企既事,佢父母已經離左婚,媽咪再婚,而爸爸亦長時間係大陸,所以只有佢同妹妹2人,所以佢好早就無讀書,個刻我覺得佢好可憐,我錫左佢一啖....佢當然唔會放過我啦~~就咁我的初吻比左佢,A亦係我既初戀。不過我同A唔可以成日見面,第一我住港島,而佢住天水圍,第二我仲讀書中,唔可以好似佢咁自由。所以只有傾電話。。同A一齊,我覺得好似好型咁,好有FEEL,而我開始覺得佢唔係我心諗咁壞,份人仲有D傻添。同A一齊好開心,因為A比我大,好多野都可以幫到我,當然,物質上亦係。人生第一次落D係A帶我去的,我有D緊張又開心,第一我同A一齊,第二我未試過。好HIGH,真的!因為見得小,所以我會好想成日見到佢,亦因為咁,我經常擴課。
同A一齊左之後我認我係變得有D唔想讀書,所我會考得9分,無得原校重讀,父母有D唔開心,決定送我出國。。。。。

http://c1img.cyworld.co.kr/img/myAvatar/2011/myAvatar_17004744_1.gif

公爵府

繼續…追最鍾意睇

子爵府

回覆:我的青蔥歲月呀~~

珍珠宮

醒目開學勳章

男爵府

毛毛毛

大宅

追~

大宅

我同A講我要去美國讀書,一去可能4年,只可以耐不耐返黎一次(個時無 WECHAT,WHATZAPP 個D,SKYPE都只可以傾唔可以見)A唔想,問我可唔可以再同父母傾下?我話我試下。當日返到屋企,我同MAMMY,DADDY講我可以去第二間學校重讀,我會努力,我會點點點....我一直講我一直喊。
突然我媽咪問我係咪因為一個男仔?我呆左,我答唔到我媽咪....
媽咪:係咁可以肯定呢個男仔會係你老公?
我:......唔知....
媽咪: 唔知?咁點解要因為佢而留低?
我:.....咁如果佢係呢?
媽咪:如果係,你地點分開最終都會一齊。
我個晚喊左成晚,我唔想父母唔開心,但我又唔捨得。4年呀?我變心丫定你呀?我同佢個時一齊左大約1年到。第二日我上左A屋企,之後A話會等我,要我好好讀書。我個時好感動,我好想比我第一次佢,不過佢拒絕左........佢唔想我後悔。
一個星期後,我都其實已經接受左,媽咪突然問我想唔想試做1年交流生先?如果1年之後我Ok先幫我報讀大,我個時話好呀好呀!我知道之後同A講,A好開心,仲話說1年好快過,我等你。

男爵府

男爵府

misselsa0125 發表於 15-4-19 00:15
我同A講我要去美國讀書,一去可能4年,只可以耐不耐返黎一次(個時無 WECHAT,WHATZAPP 個D,SKYPE都只可以 ...

你媽咪好好笑

唔知佢係咪你未來老公就唔應該留低

就算係真愛,走左都唔會影響

即刻係咪都係要走

hahaha

翡翠宮

引用:Quote:misselsa0125 發表於 15-4-19 00:15

原帖由 kkkk9527 於 15-04-19 發表
你媽咪好好笑

唔知佢係咪你未來老公就唔應該留低
苦肉計

男爵府

一追再追

珍珠宮

好媽媽勳章

我有兩隻大小魔怪""

別墅

追~ 樓主快啲update

大宅

BK Milk勳章

追~

大宅

終於到呢一日,A無送我機,因為話哂唔係咁好,DADDY,MAMMY又係到。不過前一晚我同佢去左海灘,我地傾到天光。A寫左封信比我同埋一隻HELLO KITTY公仔(我係好鐘意HELLO KITTY的),A叫我上機先睇封信,我又唔知點解咁乖真係上左機先睇。
上到機,一路睇一路喊,差D想叫機師停機,我想返香港。係機上面我又回左封信比A。我真係好掛住佢.......
一個女仔,沒有屋企人陪,去到一個陌生地方同一個全英文既HOME STAY生活,我個刻覺得自己好可憐....我又喊了。
到達HOME STAY,我又喊過......我好想走...我覺得所有野都離我好遠咁。我頭3個月基本上日日喊,功課,COMMUNICATION,文化都同香港好唔同。我HOME SICK得好厲害。我除左同A,同父母傾電話之外,我一D廣東話都無講過。好多時我都好希望係街上見到A,不過邊有可能丫......
日子日日咁過,我開始習慣亦開始同HOST FAMILY熟左,我就同HOST MOM講我EVERY FRIDAY NIGHT 9:00 我男朋友都會打比我,我可能會傾耐小小,如果你地要用電話就話我知.....初初A都真係有一星期打一次或兩次比我,不過之後三星期都無一次.......我問A點解?A話IDD費貴,Ok我接受.......

大宅

回覆 kkkk9527 的帖子

亞媽唔易做呀真係

男爵府

首頁
12345...59

尾頁

跳至