自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好驚,朋友話一停就會一發不可收拾。。。我餵左個幾兩個月,就要返工就開始泵,不過奶量跌左,驚維持唔到好耐,但已經食大左個胃(早餐都要食兩碗飯),係咪一唔餵就會暴肥? 咁仲會唔會成日肚餓?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:好驚,朋友話一停就會一發不可收拾。。。我

原帖由 yrinetino 於 15-04-21 發表
好驚,朋友話一停就會一發不可收拾。。。我餵左個幾兩個月,就要返工就開始泵,不過奶量跌左,驚維持唔到好 ...
你朋友唔識就唔好周圍亂咁講啦

侯爵府

好驚,朋友話一停就會一發不可收拾。。。我餵左個幾兩個月,就要返工就開始泵,不過奶量跌左,驚維持唔到好 ...
我係,停左肥左1x磅

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔出奶,又係食咁多,又唔做運動,一定會肥.

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

回覆:停餵奶之後係咪會暴肥?

餵耐左就唔使食太多去維持奶量,餵左25個月,

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

引用:餵耐左就唔使食太多去維持奶量,餵左25個月

原帖由 pppsze 於 15-04-21 發表
餵耐左就唔使食太多去維持奶量,餵左25個月,
(未完)頭嗰半年係食多左,但都有限啫。反而因為湊仔少左運動,要努力啲先keep到身型

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:停餵奶之後係咪會暴肥

我唔會,湊b好攰,仲瘦過之前未生

wcpcelia    發表於 15-4-21 08:30

子爵府

畀面勳章

停餵之後你身體會調整, 唔會食太多野

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

吾會。返工都攰。放工又湊仔。無暴肥咼

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆:yrinetino 的帖子

我依家都泵緊俾細囝食既,已經第13個月喇!我自己係生完到6-7個月時體重都冇乜點減⋯但到依家已著返哂以前未生既褲。
而食量方面初時我都食好多野,當亞囝開始食固體,唔洗供咁多奶俾佢,自然自己唔食咁多野啦
所以你都加油啊

珍珠宮

畀面勳章

唔會,停咗就唔會成日肚餓。

利申,餵咗兩年。

大宅

我餵左三年半,講真飯我都唔係食得比以前特別多,但係飲多左湯,不我餵左咁耐都未去返未生既磅數

侯爵府

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔會,停餵後會自動食少咗嘢

我埋身餵咗1年,泵多半年,0運動但冇姐姐自己湊,1年後已和未生時差唔多

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

你朋友係咪想你堅持餵落去?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:我餵左三年半,講真飯我都唔係食得比以前特

原帖由 kwanho409 於 15-04-21 發表
我餵左三年半,講真飯我都唔係食得比以前特別多,但係飲多左湯,不我餵左咁耐都未去返未生既磅數 ...
其實有幾多人生完去返做女時嘅磅數?根本唔關餵母乳事

大宅

我餵左兩年,剛剛收工,冇暴肥喎!反而餵緊時曾經暴瘦,因為出多過入,用盡左我的能量。之後奶量定左就肥返少少。
如果你轉泵後奶量跌左,就應該泵多幾次,供求定律。
加油!

大宅

引用:Quote:原帖由+kwanho409+於+15-04-21+發表

原帖由 方麗娟 於 15-04-21 發表
其實有幾多人生完去返做女時嘅磅數?根本唔關餵母乳事
我!我生完半年後因為不停餵奶,体重暴跌,仲輕過結婚時。

伯爵府

餵奶要食咁多飯架?不嬲唔太鐘意食白飯

男爵府

回覆 yrinetino 的帖子

其實肥廋是供求問題,停餵母乳後只要減少食量是不會引起暴肥。

首頁

尾頁

跳至