在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yuensiu 發表於 15-4-22 14:02
我覺得一星期出外活動一次已經夠。去晒d地方,下年咪無地方去?

係ga, 我仔上年都已經參觀好多, 但佢唔介意去多次.

大宅

yuensiu 發表於 15-4-22 13:59
我報ymca都係得40個位咋。見託管個時間表又ok快快報了。
有d中心報名仲要抽,報唔到真係唔知點算呀
...
40個位都算多喇,我果間只有25個位,但我係度學左興趣班都成3年,總算熟客,中心姑娘點都會比個位我呱?
一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

3btsoi 發表於 15-4-22 14:14
係ga, 我仔上年都已經參觀好多, 但佢唔介意去多次.
小朋友有得玩,去幾多次都唔介意喇
一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

子爵府

引用:Quote:3btsoi+發表於+15-4-22+14:14+係ga,+

原帖由 Bo-Bo 於 15-04-22 發表
小朋友有得玩,去幾多次都唔介意喇
請PM

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

回覆:小學雞,好快放暑假喇,各位WORKING媽點安排呢?

邊d 機構有?

男爵府

回覆:小學雞,好快放暑假喇,各位WORKING媽點安排呢

有冇人剛升小一。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想知新界區有冇,THX

男爵府

回覆 tinaleung 的帖子

http://www.swd.gov.hk/doc/family/IFSC/IFSC_ISC_address%20list_chi_04June%202014.pdf

可以上社處睇睇先, 其實有好多青少年活動中心(eg 救x 軍,浸信會, 循道衛理,明愛,YMCA,YWCA)or補習社都有.

男爵府

回覆 wcpcelia 的帖子

http://www.swd.gov.hk/doc/family/IFSC/IFSC_ISC_address%20list_chi_04June%202014.pdf

wcpcelia    發表於 15-4-23 11:32

大宅

朱寶媽媽 發表於 15-4-23 07:45
有冇人剛升小一。
我既囝囝就係今年剛升小一,及第一次有暑假放既一年,因以前幼稚園返全日,暑假只有一星期.

大宅

wcpcelia 發表於 15-4-23 09:02
想知新界區有冇,THX
其實你可留意你自己果區,有咩社會服務中心,如YMCA,小童群益會...etc 等等...
都有依d暑班,最好近接送,大小都輕鬆d.

wcpcelia    發表於 15-4-23 14:06

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

引用:+本帖最後由+3btsoi+於+15-4-23+11:10+編輯

原帖由 3btsoi 於 15-04-23 發表

回覆 tinaleung 的帖子

男爵府

引用:Quote:原帖由 Bo-Bo 於 15-04-21 發表回覆

原帖由 3btsoi 於 15-04-21 發表
請問邊區
請問旺角or荔枝角有冇

男爵府

回覆 朱寶媽媽 的帖子

旺角綜合家庭服務中心
循道衛理楊震社會服務處
2171 4001
2388 3062
九龍旺角彌敦道736號中商業大廈地下

試下打去問下

珍珠宮

咁鬼快又一年..............
我覺得時間過得好快.

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆 Bo-Bo 的帖子

原來有D咁嘅服務,我真係唔知,好在有上BK,$3900都OK丫,我都諗緊第日小朋友上小學點算(未雨綢繆,煩定先,HAHA),不過係觀塘市中心,唔知市中心有無呢?請問你個間係咩機構辦的?

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

係咪要入會做會員先架?平時佢地有咩活動啱初小的小朋友?

大宅

theclacheng 發表於 15-5-6 12:34

係咪要入會做會員先架?平時佢地有咩活動啱初小的小朋友? ...
我每星期六都有帶小朋友去學手工班,唱遊班,跆拳道.
當小朋友越大,聰明既媽媽便會自然會找尋有關岩小朋友既興趣班上,資料同時都慢慢有,我就選擇一定要近屋企,可以帶小朋友去上堂後,又可以返屋企做到小小野,再預返時間去接返小朋友,仲可以比佢去公園玩一陣. 大人細路仔都輕鬆d,週末都過得舒服d

大宅

附近社會服務中心全日寄託要$3999

水晶宮

畀面勳章

回覆:小學雞,好快放暑假喇,各位WORKING媽點安排呢?

我天水圍,報左ymca,4180。一星期5日,有兩日outing加兩日去camp

首頁

尾頁

跳至