親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:早3年我復活節出遊。冇咩顏色,不合時間。

原帖由 Betty媽咪 於 15-04-24 發表
早3年我復活節出遊。冇咩顏色,不合時間。
我老公話因為拍攝時間和太陽光照的原因,所以紅土地變色了。

日出和日落都不同色。

侯爵府

引用:早3年我復活節出遊。冇咩顏色,不合時間。

原帖由 Betty媽咪 於 15-04-24 發表
早3年我復活節出遊。冇咩顏色,不合時間。
我老公話因為拍攝時間和太陽光照的原因,所以紅土地變色了。

日出和日落都不同色。

侯爵府

回覆:焯媽媽 的帖子

紅土地,很美,包車師傅表示過多十天,麥田便會轉金黃色,更美!

珊瑚宮

引用:紅土地,很美,包車師傅表示過多十天,麥田

原帖由 焯媽媽 於 15-05-02 發表
紅土地,很美,包車師傅表示過多十天,麥田便會轉金黃色,更美!

侯爵府

焯媽媽 發表於 15-5-2 18:07
旅遊人生,我也訂了6月尾去首爾。
去首爾總於可以帶孩子去啦! 嘻嘻!
我今次不是看櫻花, 我看櫻花已飽和了.

我是去看紫藤, 芝櫻, 杜鵑, 琉璃唐草, 罌粟花等.

侯爵府

出發打馬砍了!
外面只有11度。

侯爵府

打馬坎的日出!

可惜太光了!

侯爵府

繼續紅土地

子爵府

焯媽, 今次紅土地住宿費如何?

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

侯爵府

引用:焯媽, 今次紅土地住宿費如何?

原帖由 Betty媽咪 於 15-05-03 發表
焯媽, 今次紅土地住宿費如何?
有平有貴,我們選了最有名的接待單位,最貴的雙人標間,只是¥180!

那裡最平只是¥80-¥120!

接待單位的老板是前村長,人老實!

侯爵府

子爵府

很不錯喎!180元已算貴。我住好似110 120元左右。印象中早餐是 10 15元一位,只是一碗蕃茄蛋湯面。

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

子爵府

回覆:Betty媽咪 的帖子

我住這間。

侯爵府

引用:很不錯喎!180元已算貴。我住好似110 120元

原帖由 Betty媽咪 於 15-05-04 發表
很不錯喎!180元已算貴。我住好似110 120元左右。印象中早餐是 10 15元一位,只是一碗蕃茄蛋湯面。

...
東川的早餐!

子爵府

正是同一款的早餐

子爵府

回覆:行雲之南,璀璨之峰

侯爵府

10-15元幾貴!

子爵府

引用:10-15元幾貴!

原帖由 dillon 於 15-05-05 發表
10-15元幾貴!
是,我都覺貴,因山上別無選擇,個年向山下一碗面是5元,做早餐。

子爵府

焯媽媽 發表於 15-4-24 13:16
行程如下:
5.1, 香港> 昆明
5.2, 昆明 > 東川紅土地

我打算九月去雲南,想自由行去...可否給我包車人資料給我參考
唔知你今次行程有多少人出發!!!如訂酒店是在香港訂好嗎 ??
唔該晒先.....

侯爵府

引用:Quote:焯媽媽 發表於 15-4-24 13:16 行程如

原帖由 mickey24 於 15-05-06 發表
我打算九月去雲南,想自由行去...可否給我包車人資料給我參考
唔知你今次行程有多少人出發!!!如訂 ...
1. 東川紅土地接待:
唐正國 紅土地旅遊接待中心 133 125 42 999
我是用we chat 聯系的!

2, 我是和老公2人出行

3 我一般在香港先訂酒店,大陸酒店網我用開 Ctrip, elong! 一般我選免費取消,到店付款!很可靠!

首頁

尾頁

跳至