母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

返工之後奶量大跌,放工同放假就努力俾bb啜,但呢兩日一埋身就喊,bb唔愛我了😭

複式洋房

唔會啦,我BB係我返工之後都曾經有一輪成日一埋身就喊,原因係食慣咗樽,要再適應埋返身。我返咗工差不多三個月啦,佢而家食樽同埋身都無喊啦。(佢仲好鍾意臨瞓前當我人肉奶咀啜一陣先瞓到)

男爵府

引用:唔會啦,我BB係我返工之後都曾經有一輪成日

原帖由 justinhphbb 於 15-04-24 發表
唔會啦,我BB係我返工之後都曾經有一輪成日一埋身就喊,原因係食慣咗樽,要再適應埋返身。我返咗工差不多三個 ...
真㗎?我好傷心啊,我隨咗返工,其餘時間邊度都唔去,就係想多d埋身,點知佢推開我爆喊😭

大宅

Xmas吸收勳章

回覆:BB唔記得媽媽了

剛放完產假返工第2日回家,工人姐姐抱住,我叫BB,BB黏住工人姐姐,我都好傷心!
但後來發現BB每到晚上8點就哭,我地覺得應該係等我回家埋身食!
所以BB係唔會唔認得媽媽,俾d心機,唔好放棄埋身食!

大宅

畀面勳章

回覆:prettyhousewife 的帖子

可能因為bb用樽食慣咗啜得快,一餵身食覺得奶出得慢唔鍾意。繼續努力埋身!bb適應咗就ok!

大宅

回覆:BB唔記得媽媽了

當年我同你同一樣,返工個幾星期,阿仔突然唔肯埋身,喊爆。當時我同你有同一樣既應覺,結果轉1全泵,勁辛苦但唔想見到阿仔喊爆個樣。宜家11個月,勁痴身,所以bb唔係唔愛你,只不過「老細」唔中意埋身,迫唔到啦(或者你可以試下唔餵佢幾個鐘,係要佢埋身,不過我覺得阿仔好慘咁,而且自己返工都要泵)。加油呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊