跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇中耳焱的資料?

不知是否嚴重 , 耳仔發焱, 喉嚨又發焱

醫生重話唔知係咪吽玫瑰疹

吽玫瑰疹我就唔驚, 我係驚中耳焱。。。。。。

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-6-30 12:09 編輯 ]

公爵府

原文章由 junejune123 於 08-6-23 21:10 發表
請問有冇中耳焱的資料?

不知是否嚴重 , 耳仔發焱, 喉嚨又發焱

醫生重話唔知係咪吽玫瑰疹

吽玫瑰疹我就唔驚, 我係驚中耳焱。。。。。。 ...

晴晴姐姐有 :-( :-( :-(
唔使咁驚住, 喉嚨發炎, 好容易令其他地方發炎的,
比晴晴姐姐飲多d暖水
晴晴姐姐要叻叻, 打敗d細菌

公爵府

中耳相關問答集<<<<

大宅

去元朗SEE某醫生真係比佢嚇死, 今日突登走去大圍SEE, 另一個醫生先話根本就冇耳仔發焱, 只係O的耳屎LEI GE, 差O的入私院最少冇左几千銀.....

攪到我超級WORRY! NOW 安心啦, THANKS!!!

原文章由 Cammy3007 於 08-6-24 10:12 發表

晴晴姐姐有 :-( :-( :-(
唔使咁驚住, 喉嚨發炎, 好容易令其他地方發炎的,
比晴晴姐姐飲多d暖水
晴晴姐姐要叻叻, 打敗d細菌

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-6-24 11:48 編輯 ]

男爵府

噤大意的醫生, 真係要black list佢, 以後唔好去.

醫生有無比d滴耳仔, 清耳屎的油呢? 好有用架, 我個仔都係好多耳屎, 用左之後好好多.

原文章由 junejune123 於 08-6-24 11:47 發表
去元朗SEE某醫生真係比佢嚇死, 今日突登走去大圍SEE, 另一個醫生先話根本就冇耳仔發焱, 只係O的耳屎LEI GE, 差O的入私院最少冇左几千銀.....

攪到我超級WORRY! NOW 安心啦, THANKS!!!

...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 babushka 於 08-6-24 11:53 發表
噤大意的醫生, 真係要black list佢, 以後唔好去.

醫生有無比d滴耳仔, 清耳屎的油呢? 好有用架, 我個仔都係好多耳屎, 用左之後好好多.

小K 3歲幾, 醫生都唔主張我哋同佢清潔耳屎喎...
BTW, 朗朗係咪油耳

公爵府

好彩咋, 現在放心了

晴晴昨日見醫生都話她耳朵有d紅, 但什麼都冇做

男爵府

朗朗出世時係油耳, 但而家係完全乾耳....

我都唔係好敢幫佢清潔耳屎, 但醫生開左d油滴落去, 一二日就會係耳洞外見到d耳屎, 之後再幫佢"了".

原文章由 小倩 於 08-6-24 11:53 發表

小K 3歲幾, 醫生都唔主張我哋同佢清潔耳屎喎...
BTW, 朗朗係咪油耳

子爵府

原文章由 junejune123 於 08-6-24 11:47 發表

...

Thank God. CY also had got the sore throat and fever for a few days

別墅

june,

我亞仔lee幾日都係fever又黎玫瑰疹,唉!!

...

大宅

冇啊, 醫生冇比, 其實我都想問o的耳屎點攪好, 又驚愈luk愈入wor....

原文章由 babushka 於 08-6-24 11:53 發表

大宅

thanks!!

原文章由 Cammy3007 於 08-6-24 11:56 發表
好彩咋, 現在放心了

晴晴昨日見醫生都話她耳朵有d紅, 但什麼都冇做

大宅

妳點知佢係玫瑰疹ar? 好似要第3日先知ga wor.

take care 啦

原文章由 silengigi 於 08-6-25 00:50 發表
june,

我亞仔lee幾日都係fever又黎玫瑰疹,唉!!

大宅

小朋友一病, 大人就好worry la!

我個囡喉嚨痛引致的高燒, 有成103度, 最高去到39.8度, 重要係咁燒, 真係好驚ga

原文章由 chunyatmama 於 08-6-24 14:20 發表

Thank God. CY also had got the sore throat and fever for a few days

大宅

回覆 #4 junejune123 的文章

好野無事啦!

子爵府

無事就放心喇

大宅

巳經SEE第3個醫生啦, 醫生話係過濾性病毒, 會自己好的, 但係由星期一燒到今日都重有燒..........., 好擔心!!!!!!!!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 junejune123 於 08-6-26 20:12 發表
巳經SEE第3個醫生啦, 醫生話係過濾性病毒, 會自己好的, 但係由星期一燒到今日都重有燒..........., 好擔心!!!!!!!!!!

不如出法國睇兒科專科啦...
問個清楚明白~
不過有時panadol未必退到燒, 試吓問醫生轉ibuprofen...
最好唔好塞肛, 前一排有報導講家長為求退燒, 醫生濫用塞肛葯, 退熱過急反而會有害

珍珠宮

係啦...去法國睇傻媽上次介紹俾晴晴嗰個啦...就算要入院都無辦法..最緊要係小朋友快啲好...如果亞囡有買醫療保險係有得claim架

原文章由 junejune123 於 08-6-26 20:12 發表

別墅

我阿仔上次又係咁, 一連5日都係燒最高上到39.8度, 未退燒個身已經出紅疹。醫生話唔係玫瑰疹, 因為玫瑰疹係燒完先出疹, 然後疹退就冇事。醫生話阿仔係一d過慮性病毒而出疹, 之後醫生開抗生素, 阿仔一食, 疹就退同冇再發燒喇!

首頁

尾頁

跳至