興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

狗唔比人養,依家連唔準人養雀

https://www.facebook.com/groups/ ... group_comment_reply

Wind Leüng 我家的鳥從不出走㾿玩,只限家範圍,而原先看更警告並非因為我家中養的鳥出問題,是因為人家投訴某單位將污水從高處倒下,而看更卻要求入內檢查,之後看更他們就說公屋不能養鳥,之後就落簿紀錄,我不打算打去房署問了,我養他們五年多,從未有人投訴過,我覺得是看更借題發揮而已,昨晚之後,我其實是擔心鳥寶會被漁護的人帶走(可能不會吧),但我不想冒險,不想推牠們入死局,初時我父還打算賣回雀仔街,但我反對了,我個人立場鳥寶不是貨物,鳥寶買了回來就等於贖了牠們,讓牠們得到自由,如真要賣牠,我另願找有心人去領養,一會兒將會有朋友來領養,無論怎樣只希望鳥寶們有個快樂的窩,多謝各位關心,謝謝大家。

珍珠宮

回覆:『離譜』公屋看更口頭警告唔準人養雀

我記得係可以遠片養鳥、魚等等的

貓好似係已絕育一隻

珍珠宮

引用:狗唔比人養,依家連唔準人養雀+https://www

原帖由 romeojuliet 於 15-04-25 發表
狗唔比人養,依家連唔準人養雀
你睇下幫到你嗎

大宅

回覆:『離譜』公屋看更口頭警告唔準人養雀

我鄰居隻5知什麼雀,長年準時過鬧鐘,風雨不改,每日零晨3點開始叫到天光7點至停!! 我都幾想食燒春雀。。。

romeojuliet    發表於 15-4-26 15:27

複式洋房

引用:Quote:原帖由+romeojuliet+於+15-04-25+發

原帖由 小草王道 於 15-04-25 發表
你睇下幫到你嗎
樓主的公屋如果是房協公屋就不適用了

大宅

回覆 小草王道 的帖子

不是我,我幫朋友的

大宅

回覆 Mrswong2014 的帖子

不是我,我幫朋友的

首頁

尾頁

跳至