在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你哋會情願返一份工好hea 有時間抄下股, 但就預咗冇職升成世比人睇死比老細踩, 定搵過一份正職人工高有前景再升? 但可能會辛苦D要加班呢?

伯爵府

引用:你哋會情願返一份工好hea 有時間抄下股, 但

原帖由 littlecake 於 15-04-27 發表
你哋會情願返一份工好hea 有時間抄下股, 但就預咗冇職升成世比人睇死比老細踩, 定搵過一份正職人工高有前景 ...
Hea 工
太忙好辛苦啦

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁要睇你自己想點

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人各有志

複式洋房

我公司(GARMENT)原本要裁員, 但老闆唔駛得裁員, 結果現在改叫我幫佢睇股票.
希望從股票賺到錢來支持公司久一點.
我份工變了轉營炒股了.

littlecake    發表於 15-4-27 15:10

大宅

回覆:有冇媽媽係正職返工,副業抄股

點比人踩法先,好侮辱的話 hea都唔做

大宅

回覆 littlecake 的帖子

我都想呀~ 我唔太識抄股票....

男爵府

回覆 sleepchuchu 的帖子

又唔係話好侮辱, 不過係個老細好廢, 又賤格, 每年個appraisal 由佢比你, 佢鍾意點玩都得,同老細個老細反應, 佢都同意話我老細係冇嘢做係好廢, 冇錯咁樣對我唔係好公平, 但係佢都要唸下我老細個感受喎, 佢叫我要接受同學習同個無能的上司相處, 我心唸冇嘢嘛, 佢D嘢唔做比咗我, 人工佢收, 仲要我接受...? 你話係咪擺到明屈我? 睇死我生咗BB 就走唔到? 我有能力做到唔代表我要唔收人工同你個廢柴做埋, 仲要個appraisal 任佢寫? 有冇咁樣道理? 真係好難接受囉......

大宅

回覆:littlecake 的帖子

你咁嘅情況,一係hea佢,一係走。
日日都唔開心,對身體唔好呀

男爵府

回覆:sleepchuchu 的帖子

係呀,所以我唸住只係做好我本份,其他多餘嘢就hea做,但肯定唔會有好performance and bonus and salary increment, 所以先利用下份工嘅優勢,偷d時間買下股票希望揾到少少外快,另一方面都試下揾工,揾啱就走人

禁止訪問

回覆:有冇媽媽係正職返工,副業抄股

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章

HEA做, 搵到好咪走囉!
得閒就炒下股, 其實都唔駛急住走

littlecake    發表於 15-5-4 17:53

首頁

尾頁

跳至